logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON
2017. 4. szám június-július

 

A kültéri design cégek egyre inkább a szabadság életérzését és a természettel való kapcsolatunkat hivatottak elmélyíteni. Innovatív fejlesztésekkel és kortárs formatervezéssel mossák el a határokat a funkcionalitás és dizájn között. A műrattan és kárpitozott bútorok családjából kicsit kitekintve, most mutatunk néhány különleges esztétikai élményt nyújtó, avantgárd technológiával készült outdoor csodát.

 

o6

 

Az ipari formatervezés és a szobrászat közötti vonalat elhomályosító, valenciai székhelyű Vondom cég jelenleg az avantgarde, modern kerti bútorok és világítás egyik legnagyobb neve a nemzetközi kortárs design színterén. A spanyol dizájnbútor gyártó nagy hangsúlyt fektet arra, hogy termékei megjelenését jó adag extrémitás fűszerezze. Nem véletlen, hogy olyan alkotókat kérnek fel együttműködésre, mint Fabio Novembre és Ross Lovegrove. Az olasz és angol futurista tervezők mellett pedig Karim Rashid és Stefano Giovannoni együttműködése is segít meghatározni a lenyűgöző és provokatív modulrendszereket.

 

o5

 

A Vondom dizájnja tágra húzta a művészet, és a technika határait, hiszen nem csak a lakberendezés újraértelmezésének céljával született, hanem egyedileg alkalmazott gyártási technológiával is párosul. A Vondom szinte saját személyiséggel felruházott alkotásai művészeti értékkel is bírnak, mely a természetes szépség és a kortárs formavilág közötti egyensúlyban keresendő. Termékeik minősége lehetővé teszi, hogy kültéri bútoraik szélsőséges időjárási körülmények között is felhasználhatóak legyenek, mindezt száz százalékban újrahasznosítható anyagok felhasználása mellett. Kínálatukban megtaláljuk a design lámpákat, székeket, foteleket, kültéri asztalokat, napozóágyakat, lounge, lobby berendezéseket, és virágládákat.

 

o4

 

A Vandom plasztikus bútorcsaládjai új dimenziókat nyitnak a kerti terekben. A cég filozófiája, hogy a legjobb dizájnerek, tervezők, mérnökök, építészek közreműködésével, különleges szenvedéllyel, precizitással és a fenntartható jövőért kifejlesztett technológiával ragadják meg a formákat. A Vandom kollekciói ezáltal nem csupán kerti bútorok, hanem megdöbbentő kreativitással megalkotott többfunkciós építészeti darabok.

 

o3

 

A szabadtéri létforma egyre nagyobb teret hódított, és erre a spanyol bútorgyártó gyönyörű arányokkal megalkotott provokatív és emblematikus darabjai is kiváló bizonyítékul szolgálnak. Az outdoor termékek repertoárja olyan széles, hogy a nappalit, a kertbe kiterjesztve, még kültéri felhasználásra szánt szőnyeggyártásról is gondoskodott. A Vandom kerti szőnyege speciális polietilén rostból készült fonalból, és polipropilénből megerősített gyapjúból szőtt, hogy a belső terek komfortérzetét kölcsönözhesse a kültereken is.

 

o1

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva, Fotó: Vondom