logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON
2017. 2. szám április


Pálos Tamás, a több, mint negyed évszázados múltra tekintő, zalaegerszegi térkő-, és kertcentrum tulajdonosának tippjei a harmonikus kert kialakításhoz:

 

61240 plyty porcelanowe monaro nocturno semmelrock


Új kertdekorációs ötletek
A gazdag növényzetet és üde pázsitot, feldobhatjuk a legkülönbözőbb kerti dizájnelemekkel. A kerti törpét felváltották a fémből formált, antik hatású állatok, melyek szépen simulnak a környezetükbe, miközben garantáltan nem maradnak észrevétlenül. Dekoratív, ötletes, és humoros, ráadásul nem túl harsogó látványelem lehet a földbe lebökhető gólya, páva, kakas, vagy iguana.

 

201068 Application

 

Élesszük újra a köveket!
A különböző kövek és a változatos növények, egymás tökéletes és természetes kiegészítőit képezik. A dekorkövek, kerti görgeteg kövek, dísz kavicsok, zúzalékok, sziklakerti kövek, vagy kerti sziklák épp úgy dekoratív megjelenést nyújtanak, legyen szó virágágyásokról, sziklakertekről, terasz kertekről, tavak körüli részekről, kerti utakról egyaránt. Ilyenkor tavasszal azonban célszerű felfrissíteni, kitakarítani a már meglévő díszkavicsos, fenyőkérges részeket, hiszen a téli hólapátolással, nagy eséllyel kisöpörtük őket. Nem árt a kavicsos részek alatti geotextilt is kijavítani, az elszakadt részeket pedig cserélni.

 

Nagystílű térburkoló
Annak, aki a kültéri burkolás előtt áll, ma számtalan felület, szín és méret áll rendelkezésre a kerti burkolók és térkövek modern tárházába. A trend azonban egyre letisztultabb, minimalistább, a természettel tökéletes harmóniát képző lapok irányába mutat. Erre kínál megoldást a Semmerlock elegáns porcelán lapja, az AirPave is. A kifinomult formavilágú lapok különlegessége abban rejlik, hogy mindössze 2 cm vastagok, miközben méretük igencsak látványos, 45x 90 cm-es. A kifinomult formavilág kétféle struktúrában és négy gyönyörű természet közeli árnyaltban érhetőek el. Különlegességük, hogy nem igényelnek fugázást, így nem feltétlenül kell ragasztani őket. A lapokat ugyanis úgynevezett papucsokra ültetve is kérhetjük, így nem kell félnünk a felfagyás veszélyeitől. A sok előny mellé sorolható még, hogy színtartó, könnyen ápolható, tökéletesen csúszásmentes, így a teraszok mellett a medencék körüli peremterületek burkolásához is tökéletes választás lehet.

 

Kreatív játék a rézsűelemekkel
A kertben érdekes, üde színfoltokat is kialakíthatunk, kiváltképp, ha a terepviszonyok is megkívánják. A rézsűk, kisebb lejtők, izgalmas növényszigetek kialakítására alkalmas támfalelemek segítségével. Szép íveket formázhatunk, a növényeink számára kiváló vízháztartást biztosító beültethető növényedényekkel. A természetközeli, üreges kialakítású edények saját kezűleg beépíthetők, speciális, rekeszes felépítésük pedig lehetővé teszi az autómatikus öntözőrendszerek beépítését.

 

Fotó: Nortene, Semmerlock