logo2

 

 

 

ETALON/ MOSOLYOGJ
2018. 4. szám június

 

Svájc, évtizedek óta toronymagasan előzi meg külhoni neves gyártótársait. Precíz összeszerelés, prémium minőség, innovatív és klasszikus design ötvözése, hogy csak néhány jellemzőt említsünk. S hogy mindez milyen szállal kapcsolódik „Mosolyogj!” című rovatunk fogászati tematikájához? A válasz egyszerű: a jövő implantátumai ugyanezen jellemzőkkel és komoly szakszerű tervezést követően hagyják el a svájci székhelyű Straumann cég gyártósorait – nem mellesleg a Rolex óragyár szomszédságát -, s érkeznek meg a hévízi Gelencsér Dental Fogászati Klinikára, hogy a közeljövőben újabb prémiumtermékkel, a kerámia fogászati implantátumokkal szolgálják ki az ideérkező páciensek igényeit.

A történelem szerencsés alakulása, a különleges földrajzi adottságok, a magas kvalitású szakemberek jelenléte Svájcot, mint a precizitás fellegvárát determinálják. Nem véletlenül, hiszen minden szakterületen kiváló minőségi produktumok születnek. A hévízi Gelencsér Dental Fogászati Klinika pedig pontosan ezt a precizitást kínálja fel páciensei számára azzal, hogy még szorosabbra fűzi a kapcsolatot a svájci vállalattal, melynek prémium üzleti kapcsolatokért felelős értékesítőjét, Péterfi Annamáriát kérdeztük a cég által forgalmazott implantátumok egyediségéről és a jövő innovációiról.

 

gd


A Straumann az implantátumgyártók éllovasa. Miben rejlik a cég kimagasló sikere?
Világpiac vonatkozásában valóban a cég vezeti az élmezőnyt, mely kétség kívül a prémium minőségben, a precíz tervezésben és a kimagaslóan megmunkált termékpalettájának sokszínűségében keresendő. Széles spektrumot felölelő megoldásai hatalmas lehetőséget kínálnak a fogorvosok számára, hogy tökéleteset alkotva, élethosszig tartó megoldást kínáljanak az orvoslásban. A cégcsoport kiemelt figyelmet fordít a minőségellenőrzésre: 10 lépcsős kontroll, törésteszt, maximális validálás után kerülnek csupán forgalomba az implantátumok, így a páciensek tökéletesen bízhatnak a fogászati implantátum beültetésének sikerében.

 

Az implantátumok beültetését mely esetek indokolják általánosságban?
Számtalan implantológiai lehetőség és számtalan egyedi eset létezik. Nyilvánvalóan egy szakterületén kiemelkedő tudással rendelkező implantológus tökéletesen ki tudja választani a beteg számára legoptimálisabb lehetőséget. A fogbeültetés ma már rutineljárásnak számít, bármikor végezhető, fájdalommentes eljárás, mely természetesen minden esetben komoly előkészületet, diagnosztikát igényel. A Gelencsér Dental Fogászati Klinikán az ezekhez szükséges feltételek maximálisan rendelkezésre állnak, mi pedig – a Straumann cégcsoporttal – ehhez a tökéletes kivitelezéshez professzionális termékeinkkel tudunk hozzájárulni, hiszen egy fogbeültetés élethosszig tartó megoldás, nem szabad elsietni a döntést!

 

Jelenleg milyen innovációi vannak a Straumann implantátumoknak?
A Straumann cég forgalomba hozta a titánból készült implantátumai mellett a kerámia implantátum termékcsaládot. A megmunkálási folyamatok, a tesztelések komoly időt ölelnek fel a termékfejlesztés során. Minden termékünk piacra kerülését 5 éves, különleges szempontok szerinti vizsgálati időszak előzi meg. Többek között ez az időszak is garantálja a termékek sikerességét a piacra kerülés után. Az implantátumok anyagát tekintve különböző választási lehetőségek léteznek, melyek közül kiemelném például a Klinikán már sikeresen alkalmazott Roxolid® SLA implantátumot, mely anyagát tekintve titán és cirkónium-oxid házasítása. Szakítószilárdsága, teherbíró-képessége sokkal jobb, mint elődeié, gyógyulási idejét tekintve pedig 6-8 hétről beszélhetünk. Ennek - magasabb szinten pozícionált - „testvére” a Roxolid SLActive® implantátum, melynek különlegessége abban rejlik, hogy az implantátum gyógyulási idejét leredukálja 3-4 hétre, és rizikó páciensek számára is nagyobb biztonsággal használható, gondolok itt a dohányosokra, cukorbetegekre, gyulladásos betegségekkel küzdőkre, valamint a sugárterápián átesett páciensekre. A mai modern világban egyre inkább az non-invazív gyógyító eljárásokra mutatkozik igény, ehhez tökéletes választás lehet az új generációs Straumann fogászati implantátumok speciális anyaga és felszíne.


A prémium kategória tekintetében a kerámia implantátum miben tűnik ki, mitől egyedülálló?
A kerámia implantátumok esztétikai előnye, hogy fehér színű tónusát tekintve a legközelebb áll a fog természetes színéhez, talán ezért is kedvelik a leginkább pácienseink. A másik releváns eltérés - társaihoz képest -, hogy a lágyszövetekhez való tapadási tulajdonsága messzemenően a legjobb, így esztétikailag is a legjobb eredményt kínálja. Biokompatibilitása mellett, s hosszú ideig tartó viselése során, ha a fogíny némileg visszahúzódna, a titánból készült fémszínű implantátummal ellentétben a természetes foghoz hasonló fehér szín jelenne meg. Az egy - és kétrészes fogászati implantátum változatok minőségellenőrzési felügyelete, kontrollja kiemelkedő, hiszen minden egyes darabon speciális, körkörös, szájüregi mozgásokat imitálnak, előtérbe helyezve az esetleges törések kiküszöbölését. A Straumann cég által gyártott kerámia implantátumok esetében, ettől azonban garantáltan nem kell tartanunk. A végeredmény pedig egy élethosszig tartó prémium minőség, mely a - Roxolid® SLA implantátum mellett - hamarosan már a hévízi Gelencsér Dental Klinika portfólióját is színesíti, élethosszig tartó garanciával!

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett