logo2

 

 

 

ETALON/ LIFE STYLE

2019. 4. szám

 

A Zalakarosi Kannavirág Királynő választás már évek óta túlmutat az idealizált szépség felkutatásán. A városmarketing innovatív szemlélete ugyanis épp, ahogy a többi, éves programtervét, e szórakoztató show- t is értékkel és tartalommal ruházza fel. Így értelmezve idén a szépség eszméjét a tudatos életmód és fittség jegyében. Nem véletlenül, hiszen az Egészség Évében a város kiemelt tematikája az aktív életmód, melynek népszerűsítését olyan kampányokkal propagálja akárcsak a Zalakaros Go Bike, vagy a Csak Egy Pillanat! preventív és egészségmegőrző programok. A 2019-es év ikonikus virágának oltalma alatt választott királynőnek tehát nemcsak szépnek kell lennie, de az egészségtudatossághoz kapcsolódó plusz kompetenciákkal is rendelkeznie kell. Hogy a bírák és az est házigazdái számára mindez miféle jelentéstartalommal bír, illetve milyen várakozással néznek az idei verseny elébe, arról magazinunknak meséltek:

 

lzs

 

DIETZ - LAKY ZSUZSI
Európa Szépe 2003, A Zalakarosi Fürdő Egészségnagykövete,
és a 2019-es Kannavirág Királynő választás szakmai
zsűrijének tagja:

 

2003-ban, amikor megnyertem az Európa Szépe választást, aktív fitness versenyző voltam. Azt gondolom ez akkor nagyban hozzájárult ehhez az eredményhez. A sport által olyan formában voltam, ami óriási előnyömmé vált. De a sport nemcsak a test formálásáról szól, hanem a lélekről is. Tükröződik valakiről, hogy jól érzi-e magát a bőrében és rendben van-e önmagával. Egyszóval a mozgás bent és kint egyaránt munkál. Nagyon sok féle mozgásformát kipróbáltam már, nem hiszek egy dologban, szeretek több sportot egyszerre űzni. A férjem hatására például még Brazil jiu sut versenyen is indultam. De rendszeresen futok és igyekszem a sportot nemcsak az én, hanem a gyerekeink életének részévé tenni, és annak tudatosságára nevelni őket. Hiszem, hogy az egészség és fittség harmóniát teremthet az életünkben. És a szépség is pontosan ezt a harmóniát jelenti a számomra. Azt gondolom, a tónusos test és pozitív kisugárzás mellett a természetesség is irányadó egy mai szépségideál esetében. Az idei verseny ítészeként e szempontok is dominálnak majd a pontozásban.

 

jk

 


JULIA KELLEROVÁ
Kannavirág Királynő 2018 és a 2019-es Kannavirág Királynő
választás szakmai zsűrijének tagja:

 

A tavalyi versenyre nagyon szívesen gondolok vissza. Az egész felkészülés jó hangulatban telt, a lányokkal jól kijöttünk és a szervezők mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat. Az egész olyan volt a számomra, mint egy szervezett rövid nyaralás, ahol a program kötött, mégis építő és szórakoztató volt. A döntő elején meglehetősen izgultam, majd miután megtettem az első néhány lépést a színpadon már csak élveztem a műsort. A koronával együtt páratlan élményeket és egyfajta önfejlődési lehetőséget is kaptam Zalakarostól. Az elmúlt évem sűrű és élményekkel teli volt, amit a királynői címnek is köszönhetek. Többször utaztam Zala megyébe többek között a zalakarosi kampányfotózás és az Etalon magazin címlapfotózása miatt. Szerettem ezeket a „kötelességeket”, megtisztelő volt az Etalon magazinban szerepelni és ezentúl is büszkén képviselem Zalakarost. Bátrabb és magabiztosabb lettem, más kihívásokba is könnyebben belevágok. A tavalyi Go Wild tematika által átszőtt este után kíváncsian várom az idei fittségre építkező show-t, hiszen azt gondolom 2019 szépségideálja elképzelhetetlen olyan kompetenciák nélkül, mint az egészségtudatos szemlélet és a sport szeretete.

 

ke

 


SZABÓ - KULCSÁR EDINA
népszerű influencer, Miss World Hungary 2014, Az idei
Kannavirág Királynő választás egyik műsorvezetője:

 

Évek óta zsűriként veszek részt a Magyarország Szépe versenyen, ismerem a szépségversenyek világát, így örömmel tölt el, hogy a július 6-i Kannavirág királynő választás show-jának a háziasszonya lehetek. Nem egyedül leszek majd a színpadon, hanem a férjemmel, Csutival. A munkában és az életben is összeszokott párost alkotunk, ennek köszönhetően szerencsére egyre több megkeresés érkezik, hogy ketten moderáljunk egy-egy műsort. Nagyon várom a Zalakarosi szépségversenyt, hiszen én pontosan át tudom érezni egy ilyen megmérettetés súlyát. Biztos vagyok benne, hogy Csuti a szórakoztató oldalát hozza majd, igyekezve a versenyzők izgalmát oldani és az estet lendületbe hozni, ami a fittség és egészség tematikára adaptált show miatt elengedhetetlen lesz majd. Külön öröm a számomra, hogy a szervezők erre a fontos témára helyezték a hangsúlyt. Azt gondolom, ha valakire nagyobb figyelem irányul a szépsége miatt, akkor íratlan szabály, hogy figyeljen az egészségére és legyen a sport is az élete szerves része. Ez utóbbi ugyanis erősíti a kitartást, ami ahhoz kell, hogy a későbbiekben önmagát építve profitálhasson egy ilyen versenyen való indulásból.

 

 

jf


JANKOVICS FERENC
A Yanko’s Bike Kerékpárszaküzlet és Szervíz ügyvezetője, a MAPEI Tour de Zalakaros kerékpárverseny főszervezője, és a 2019-es Kannavirág Királynő választás szakmai zsűrijének tagja:

 

A sport és a szépség az én olvasatomban összefüggő fogalmak. Jómagam 12 éves korom óta sportolok, és azt gondolom az egészséges élet és a sportos kinézet - kiváltképp a mai világban –elmondhatatlanuk fontos részét képezik az életünknek. A Go Bike által megtestesített jegyek, akárcsak a lendület, a szabadság, a sebesség az erő, vagy a kitartás pedig olyan kompetenciák, amelyeket egy szépségkirálynőnek is képviselnie kell. Nem csupán a 21. század idealizált testképe, de a mentális egészség miatt is. Nagyszerű dolognak tartom, hogy az élő show-n a bringa, mint az egyik legegyszerűbb mozgásformát megtestesítő eszköz is szerephez jut majd. Ezzel is felhívva a figyelmet a biciklisport nők körében való egyre nagyobb arányú népszerűségére. E célból ajánlunk fel évről évre egy stílusos női biciklit a nyertesnek.

 

vt

 

VERÉB TAMÁS
Színész, énekes, A 2016-os Sztárban Sztár győztese, és a 2019-es Kannavirág Királynő választás szakmai zsűrijének tagja
valamint sztárfellépője:

 

Nálam a fittség fogalma nem izmokat vagy egy kemény diétát jelent, hanem magát az egészséget, és a saját életembe is ezt tartom az egyik legfontosabb tényezőnek. Ennek elismeréseként a Just Clear Fitness és Wellness Award jóvoltából nemrég elnyertem 2018 legfittebb énekese címet. Aminek rám vetített üzenete nem a kigyúrt izmokban fogalmazódik meg, hanem a tudatosság elvében, amelyet az egészséges, főleg tiszta tápanyagok bevitelében és a rendszeres, számomra örömteli mozgásban törekszem valóra váltani. Én ettől működöm jól, ettől érzem magam egyensúlyban és a zsűri egyik tagjaként is ugyanezt keresem majd a leendő Kannavirág Királynőben. Mindazonáltal a természetesség is személyes szempontom. Fontos számomra, hogy egy Nő legyen önazonos, legyen tudatában a testképének és a vonásainak, használja a legelőnyösebb oldalát, hiszen nincs annál vonzóbb, amikor valaki jól érzi magát a bőrében. Bízom benne, hogy július 6-án is e tulajdonságokkal bíró, jó kisugárzású hölgyek állnak majd Zalakaros főterének színpadán. Jómagam pedig az akkor debütáló új dalommal (Divine) és a rendezvény jellegéhez illő szórakoztató zenei műsorblokkal igyekszem majd meghálálni e megtisztelő felkérést.

 

TE SE MARADJ LE AZ IDEI KANNAVIRÁG
FESZTIVÁLRÓL JÚLIUS 6-7. között.

ÉLVEZD AZ ÉLŐ SHOWT ÉS SZURKOLJ KEDVENCEDNEK
JÚLIUS 6-án este 20.00 órától!

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva