logo

ETALON/ LIFE STYLE

2019. 3. szám

 

A másokkal való törődés tesz emberré
(Matt Haig)

 

Bár néha rejtőzködő üzemmódban működnek az emberek személyiségében rejlő, adakozásra buzdító sejtek, mégis, attól a pillanattól kezdve, hogy egy nemes ügyet kell szolgálni, megtörik a jég. Arra, hogy szívünket, lelkünket beleadva hozzájáruljunk egy nemes cél eléréséhez, mindig is volt, van és lesz is alkalom és rászoruló.
A MARCUS Vagyonvédelmi és Biztonságtechnikai Kft. szívügyeként kezeli a jótékonyságot, bizonyíték erre a decemberben megrendezett nagy sikerű és maradandó élményeket nyújtó gálaest, mely hátrányos helyzetű gyerekeknek szerzett feledhetetlen pillanatokat. Talán épp ennek a rendezvénynek a sikere szülte a május elején tartandó szintén nagyszabású jótékonysági eseményt, melyről Őze Balázst, a gálaest főszervezőjét kérdeztük.

 

m

 

Milyen indíttatás vezérel benneteket?
A szeretet ünnepének közelsége, a hátrányos helyzetű emberek megsegítése számunkra szervesen összekapcsolódik, s nem csupán egy-egy alkalomra koncentrálódik. Személy szerint annak vagyok a híve, hogy ne csak egyszer-egyszer adjunk a támogatást igénylőknek, hanem nyújtsunk minél többször segítő kezet egymásnak. Legyen szó rokonról, barátról, ismerős vagy épp ismeretlen személyről. A segítség mindenkinél elkel. Nagy öröm számomra, hogy a kezdeményezés mellé más partnercégek is szívesen állnak.

Közeledik a május 10-i dátum, amikor szintén egy fontos eseményre figyel majd Szombathely és a környék apraja-nagyja.
Így van. Magyarország nyugati tájegysége amellett, hogy számtalan kulturális kincset rejt, lakóit tekintve is sokszínű. Számtalan horvát nemzetiségű család él itt, akiknek gyermekei a Miroslav Krleza Horvát Nemzetiségű Óvoda és Általános Iskola növendékei. A májusi rendezvényünk bevételét nekik szánjuk. Az eseményre két – helyi szinten is –ismert zenekar érkezik majd, a Coprive és a What’s UpCi, akik színvonalas előadásukkal már eddig is számtalanszor levették a lábukról közönségeiket. A jó hangulata és a maradandó élmény tehát garantált.


Erre az évre terveztek még hasonló eseményt?
Hagyományteremtő célzattal tűztük ki a karácsonyi gálánkat, nyilván számtalan tényező változhat még az év végéig, egy azonban biztos: a jótékonyság számunkra nem csupán egy pillanatnyi feladat, hanem egy mélyben gyökerező, őszinte zsigerből jövő szívügy.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat