logo2

 

 

 

ETALON/ LIFE STYLE

2019. 3. szám

 

 

Idén ismét gasztronómiai kategóriát alkot a fürdőváros, a Zalakaros Go Bike tematikát tovább gördítve keresik az ország első bikefood ételét, de Zalakaros kedvenc tésztaételét is újragondolják a 360 fokos egészségtudatosság jegyében. Az értékes nyeremények mellett egy szenzációs tét is ösztönözheti a bikefood nevezőit, hiszen nemrégiben debütált a bombahír, hogy az idei MAPEI Tour de Zalakaros sztárvendége lesz a világ valaha élt egyik legjobb sprintere, az országúti kerékpársport egyik ikonja, az olasz Mario Cipollini, aki minden bizonnyal meg fogja kóstolni Magyarország első bikefood ételét.

A versenyre nevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni ételük saját fotóval illusztrált receptjét a kategória megjelölésével. A két kategória a klasszik és a bikefood.

 

k7

 

Mitől klasszik?
Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai tésztaételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége. A recepteket idén is zalakarosi séfek gondolják újra és készítik el a zsűri számára.

 

Mitől bikefood?
A bikefood, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával: minőségi szénhidrátokból készül, rostokban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is fogyasztható.

 

k8

 

 

Fontos 

mindkét kategóriába nevezhetnek magánszemélyek, bisztrók és éttermek is!

 

Nevezés e-mailen a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. – n, vagy postán:
Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.
Fontos, hogy csak saját ételfotókkal lehet nevezni!

 

Nyeremények
Zalakaros kedvenc tésztaétele receptje díj: 100.000 Ft készpénz
Magyarország első bikefood étele receptje díj: egy különleges hangulatú, Kellys Royal Dutch
holland stílusú aluvázas bringa, kosárral és három sebességes agyváltóval felszerelve.

 

Recept beküldési határidő: 2019. Május 31.

 

Eredményhirdetés mindkét kategória győztese a Mapei Tour de Zalakaros 0. napján
szervezett díjátadón kerül kihirdetésre, június 21.-én.