logo

ETALON/ Life Style
2016. 3. szám június-augusztus

 

karoskaros2

 

Tarka nyári program kavalkáddal készül a gyógyvízéről és fürdőkultúrájáról méltán híres Zalakaros. Egész napos fürdőzés, kirándulás után vagy mellett zárjuk izgalmasan a Zalakaroson eltöltött időt. Kézműves vásárok, borházak, gyermekfoglalkozások, népi játszótér, helyi művészeti csoportok fellépése, könnyűzenei koncertek, sztárfellépők a repertoárban! Legyünk a részesei egy felejthetetlen élménynek!

 

Zalakaros Város Napjai:
2016.07.15-17.
Zalakaros idén 19. alkalommal rendezi meg a Városnapokat, melyet 1997 júliusában bonyolított először az ország akkori legkisebb városaként számon tartott település. A szórakoztató programok közül valamennyi korosztály megtalálhatja számára a legkedveltebb kikapcsolódási lehetőségeket. Július 15-én 20:00 –kor többek között a Grácia hegedűtrió, Július 16. –án 20:00-kor pedig az Apostol együttes ad élő koncertet. A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a nagyérdeműt, emellett tűzijáték is szórakoztatja az ide látogatókat!


Kannavirág Napok
2016.07.22-23.
A Kannavirág Napok alkalmával immáron hagyományos módon a város ikonikus virágáé a főszerep, melyből évről évre több mint 30.000 tő díszíti várost. A rendezvény keretein belül korona kerül a legszebb virágszál, a Kannavirág Királynő fejére, mégpedig egy fergeteges showműsor keretén belül. A 10 döntős lánynak három tourban kell bemutatkoznia, és többek között Freddie-t is meggyőznie bájairól. Az Eurovizió idei magyar döntőse nemcsak a zsűrit erősíti majd, de fergeteges élő mini koncertet is ad a nagyérdeműnek. A műsort a Barátok Közt ismert sztárpárja, Varga Izabella és Szőke Zoltán vezényli majd. Az estét 20 órakor Szász Kitti (freestyle futball) labdazsonglőr világbajnokunk látványos produkciója alapozza meg. Fergetegesen pörgős és látványos programot ígér a 4. Kannavirág Királynő választás!


Utcazene fesztivál
2016.08.5-7.

2010 óta, immár 6. éve alakul három napon át tartó hamisítatlan fesztiválvárossá Zalakaros. Az utca egyedi hangulatú koncertteremmé avanzsál, a zene szerelmesei pedig hallgathatnak, jazz-t, blues-t, rockot, egyszóval minden világzene megszólal. A tavalyi évben már 15 zenekar vett részt a rendezvényen. Noha a főszerep a zené,a szervezők más művészeti ágak felé is nyitnak. Így feltűnnek majd a rendezvényen break táncosok és fúvósok is, akik a napközben a Zalakarosi Fürdőben, akár a medencében is zenélnek. Idei évben fellépők lesznek többek közt: Vodku, Kiss Laci, Break up, Szivárvány, Band of Streets, stb...

 

XIX. Zalakarosi Bornapok
2016.08.11-14.
Zalakaros hagyományos nagyrendezvénye az augusztus elején, immár 19. alkalommal megrendezésre kerülő Bornapok. Ez alkalomból a helyi boros gazdák mellett számos más borvidékről is érkeznek pincészeteket, s a helyi specialitás, a Tónai mellett más zalai és balatoni borok is kóstolhatók. A négy napos parádé alatt lesz kreatív foglalkozás és gyermek animációs programok. Fellép a Barabontó együttes (11-én 20 órakor), a Hungária Tribute (12-én 20 órakor) valamint ByeAlex és a Slepp (13-án 20 órakor). A zenés táncos műsorok mellett természetesen nem maradhat el a kirakodóvásár, de kézműves bemutatók és borházak is várják a bor szerelmeseit!


Szent István Napok
2016.08.19-20.

Az ünnepi programsorozat keretén belül idén is lesz tűzijáték, zenés, táncos produkció, gasztronómiai ínyencségek és boros aláfestés Zalakaroson. A Magyar Nemzeti Ünnepének apropóján a rakéták mellett az Irigy Hónajmirigy is felrobbantja majd a Dísz teret és a hangulatot!
A programokról bővebben: www.zalakaros.hu


Bringások FIGYELEM!
Tour de zalakaros
2016 06. 17-19.
Akik sportos, de egyben pihentető kikapcsolódásra vágynak, június 17-19. között Zalakaroson a helyük! A MAPEI Tour de Zalakaros kerékpáros hétvége különféle távjai között ugyanis garantáltan megtalálják a nekik megfelelőt, hiszen választhatunk a kényelmes tempójú Karos Spa Kis-Balaton Családi túra (33 km), a Zobori KalandoZoo Teljesítménytúra (60 km) és a Bianchi Zalakaros Maraton (127 km) között. Mindez pedig az ország egyik legnépszerűbb üdülővárosában, Zalakaroson. Minden táv a zalakarosi Gyógyfürdő térről indul és oda is érkezik vissza. Az útvonal menti frissítőállomásokon kerékpárszerviz is rendelkezésre áll majd, míg a biztonságról motoros rendőrök és útvonal-biztosítók gondoskodnak minden távon. Jóllehet a fenti távok 19-én, vasárnap kerülnek megrendezésre, érdemes már szombaton, vagy akár pénteken a városba érkezni, mert az extra kedvezményekre jogosító rajtcsomag már ezeken a napokon is átvehető. Szombat délután gyermekverseny és bemelegítő túra segíti a ráhangolódást. A nevezők között komoly nyereményözön vár kisorsolásra! További információ, nevezés és szállásajánlatok: www.tourdezalakaros.hu

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva / Fotó: Zalakaros

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat