logo

 

ETALON/ Life Style
2016. 3. szám június-augusztus

 

vitorla

 

Különleges kooperációval indítja a szezont a hévízi szépészeti komplexum, a Rejuvena esztétika és a keszthelyi Yacht Kikötő egyik zászlósa, a Nyugat-balatoni hajózás charter szolgáltatója. A két vállalkozás külön-külön is újító szellemben működteti egyedülálló koncepcióját, ám ebben az összefogásban most olyan programcsomagot kapunk, ami kihagyhatatlan előnyöket kínál, és a maximumra hangolja a kikapcsolódást!

 

A lényeg, tulajdonképpen, egy nevező alá vonni a vitorlázást az esztétikai szolgáltatássokkal. Még mielőtt azonban az olvasó érthetetlenül vonná fel szemöldökét, gyorsan eláruljuk, célcsoport-specifikus szabadfoglalkozásról van szó. Amíg ugyanis anyu szépül, apu vitorlázik. Vagyis, amíg a férfiak önfeledten diskurálnak a spinákker húzóerejéről, valahol a Balaton nyugati öblében (természetesen némi rozéfröccs kísértében), addig a női ráncok a hévízi esztétika fellegvárban simulnak, azért, hogy, ha eljön a csere ideje, a gyengébbik nem is magabiztos bikiniformában ringatózhasson az áramvonalas fedélzeten, mialatt a hímegyedek sörhasuktól szabadulnak. Mátrai Gabriella az esztétikai központ tulajdonosa ugyanis a férfiakat sem hagyja figyelmen kívül, ha szépészeti, vagy egészségmegőrző szolgáltatásokról van szó: „Azt vallom, a szakszerű férfi szépségápolásnak nem volt soha ekkora létjogosultsága, akárcsak ma.” Gabi azt is hozzáteszi, ez a fúzió személyes indíttatásból született, melynek egyik fontos célja, hogy az ellazulást egy magasabb fokra kapcsolja, miközben pontosan tudja, a női,- és férfi princípiumokat valami furcsa ősi ösztön irányítja, így tudni kell kiszolgálni az ennek megfelelő igényeket. „Megkérdőjelezhetetlen, hogy mi nők valójában egymás társaságát keressük, és rajongunk az olyan szentélyekért, ahol pazar környezetben, gondos odafigyeléssel, világszínvonalú szépészeti szolgáltatásokkal kényeztetnek bennünket. De a feltöltődést valami egészen más tevékenység szolgálja az erősebbik nem számára.” A Balaton esetében, adta magát, hogy a szépségszalon a vitorlás bérléssel foglalkozó charter szolgáltatóval karöltve hozza létre ezt a maga nemében egyedülálló programot. Hiszen ahogy a szépészeti innovációk a nőket, úgy a monumentális vízi járművek a férfiakat kerítik a hatalmuk alá.
A Keszthelyi Yacht Kikötőben már Pintér Zoltán a chartercég egyik mozgatórugója, sokat tapasztalt hajóskapitánya és a műfaj szenvedélyes hírnöke kalauzol bennünket. Gyönyörű cirkálók sorakoznak, akárcsak a remekül felszerelt Hanse, mely három kabinnal, elegáns szalonnal, tágas cockpittel és deckkel rendelkezik. Menettulajdonságainak köszönhetően pedig a sportos vitorlás élmények mellett, a családi túravitorlázások alkalmával is kitűnő választás. De egy pillanat alatt beleszeretünk a jó arányokkal rendelkező Dufour-ba is, mely kifejezetten tetszetős, gyors cruiser, kiváló túrahajó, és kellemes otthon lehet akár több napra. És persze a túrahajónak is kiváló Dixie-t sem hagyhatjuk figyelmen kívül, amely sok kabinjának köszönhetően, ebben a kategóriában akár vízi nyaralóként is tökéletes választás. A vitorlások mellett pedig egy kuriózum is feltűnik a vízen. Az egészen új hajózási élményt nyújtó WIA elektromos hajó, mely méltán büszkesége a cégnek, ugyanis olyan élvezeti cikk, amely magán viseli egy luxushajó összes tulajdonságát, mindent alárendel a kényelemnek, csendes, könnyen kezelhető, de ami talán ennél is fontosabb: 100%-ig környezetbarát módon nyújtja azt az életérzést, amelynek menthetetlen függői leszünk. A külső tér orr része párnázott napozó deck-kel kialakított, cockpitjában hűtők, kényelmes ülőhelyek teszik még feledhetetlenebbé a fedélzeten töltött időt, mindemellett 6 fő számára biztosít kényelmes alvási lehetőséget. Születésnap? Lány-, és legénybúcsú? Csapatépítő tréning? Kötetlen üzleti találkozó? - nem akadály. A WIA exkluzív megjelenése, állófogadásokra is alkalmas kialakítása miatt VIP vendégek fogadására is kitűnő választás, ahol igény szerint meleg ételt is felszolgálnak.
Egyszóval kedvünkre válogathatunk a flottából. A bérlésre szánt vitorlás hajók jól felszereltek és kezelés szempontjából is egyszerűek, ám csakis hajóvezető engedéllyel vagy a cég sokat gyakorlott kapitányával bérelhetőek. A vitorlázás semmi máshoz nem hasonlítható felszabadító életérzése azonban olyan hatással lesz ránk, amit újra és újra szeretnénk majd megtapasztalni. Itt nincsenek szabályok, ahogy távolodunk a parttól, hallhatóvá válik a csend és tulajodképpen mindent a „vendég”, no és persze az időjárás diktál. Ezen a terepen ugyanis ez utóbbi az Úr. Ám, hogy hol szeretnénk lehorgonyozni, kikötni, vagy fürdeni, szabadon választott. A charter cég a pihenni, kirándulni, vagy a belső békét megtalálni vágyó vendégek számára kínál több időintervallumot felölelő szolgáltatást. A vitorlázásba belekóstolhatunk egy 2-4 óra időtartam alatt, de ez valóban csak egyfajta „kóstolás”. Az igazi átszellemüléshez legalább 1 vagy 2 napos vízen eltöltött program kell. Ilyenkor letesszük a mobilokat és mindenféle okoseszközt, és kezünkben egy pohár roséval páratlan szabadságérzetben lehet részünk.

 

vitorla2

 

Csak a nyugalom, csend és a Balaton
„Alapvetően a Balaton nyugati medencéjének népszerűsítése volt a célunk, amikor közel 10 éves múltra visszatekintő vitorlás desztinációnkat Balatonfüredről Keszthelyre helyeztük. A keleti medencéhez képest a vitorlás kultúra tekintetében a nyugati mederben még tapasztalható egy kis lemaradás. Ez természetesen kizárólag magára a vitorlázásra és a hajók számára igaz. Hiszen a tulajdonosváltás óta a keszthelyi yachtkikötő ötcsillagos minőségben fogadja a vendégeit, miközben a kikötő motorja, a vendéglátás is innovatív és minőségi változást nyert, Bezerics Dániel vezényletével.”- meséli Pintér Zoltán hajóskapitány, aki a szörfözés területéről nyergelt a vitorlás vizekre. „Nagyon fontosnak tartom eloszlatni azt a tévhitet, hogy a vitorlázás csupán a felső tízezer kiváltsága lenne, mivel hajóink 8-10 személyesek, egy társaság esetén a hajók napi bérleti díjának fajlagos költsége cirka 10-15 ezer forintra kalkulálható”- hívja fel a figyelmünket Pintér Zoltán!

 

Fedezze fel a Balaton egy másik arcát, vegyen részt egy kivételes programcsomagba!

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat