logo

 

ETALON/ Life Style
2016. 3. szám június-augusztus

 

 

 

kalandpark

 

Nyáron, jó időben vagy vízpartra, vagy árnyékra vágyik az ember. Árnyékból az erdőben találhatunk legtöbbet, így a strandok, tavak mellett sokan választják szórakozásul az erdei kalandparkokat. Az aktív kikapcsolódás szerelmesei a gyöngyösfalui Holdfény Ligetben megtalálhatják kicsiktől-nagyokig a nekik tetsző elfoglaltságot.

 

A park legnagyobb látogatottságú játéka a drótkötélpálya. Magyarország egyik legnagyobb erdei drótkötélpályáján 2450 m hosszan lehet csúszni, mászni, egyensúlyozni 1-12 m magasságban. A fák lombkoronáján 175 különböző játék várja a látogatókat. A kicsikre is gondoltak, akik már 3 éves kortól ügyeskedhetnek a Katica vagy Póni pályákon szülői segítséggel. A nagyobb gyermekeket a zöld pályák és a türkiz pálya várja, a felnőttek pedig 3 különböző nehézségű pályán tehetik magukat próbára. A síelésből ismert kék, piros és fekete színek itt is visszaköszönnek, hiszen a kék a legalacsonyabbra épített kötélpálya, ide bárki felmerészkedhet kezdőtől a haladóig, akár tériszonyosok is megpróbálkozhatnak vele terápia gyanánt. A piros pálya a leghosszabb és pár taktikus és erőnléti játékelemével talán az egyik legnehezebb is, míg a fekete pálya magasban épült elemeket tartalmaz, itt sem kell hanyagolnunk a fizikai erőnlétet igénylő elemeket.

 

A kalandparkban egy 16 személyes, szűknyomtávú erdei kisvasút is várja a vendégeket, mely a gyerkőcök kedvence. A régi bányamozdony kedvesen pöfög végig az erdőn 1 km hosszan. A szolgáltatások közül nagy élményt nyújt a kenuzás a Gyöngyös patakon, az íjászat, a 150 köbcentis erdei quad, a 18 méter magas mászófal és gumifal vagy a ládatorony építés. A kisebbek nyári kedvence a vízi buborék, melyben a tavon egyensúlyozhatnak a felfújt gömbben ugrálva, vagy az aranymosás. A féldrágaköveket rejtő kis csomagokat a tó partján, igazi aranymosó tálakban bonthatják fel a gyermekek, majd moshatják ki saját maguknak az „aranyat”. A legkisebbeket ezen kívül az idén átadott Manósétány (erdei tanösvény), játszótér, focipálya és mezítlábas élményösvény is várja.

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat