logo

 

ETALON/ Life Style
2016. 3. szám június-augusztus

 

golf2

 

 

A golf nem csupán sport, de szórakozás és életforma is egyben. Jelenleg mintegy 60 millió ember golfozik világszerte. Népszerűsége nem meglepő, hiszen a testi feltöltődés mellett semmi máshoz nem hasonlítható mentális felfrissülésben is részesülhetünk általa. A tévhitekkel szemben, a Golf nem afféle úri muri, sokkal inkább egy kortalan játék, kisiskolás kortól egészen idős korig bárki űzheti, hiszen az egyik legnagyszerűbb rekreációs, szabadidős tevékenység.

 

5+1 ÉRV A GOLF MELLETT:

 

1.
A golf ideális sport a szellemi és testi frissesség fejlesztéséhez és megőrzéséhez, melyet gyönyörű természeti környezetben, friss levegőn játszhatnak a játékosok. Fontos, hogy akár egyedül, akár társaságban űzhető sport, amely nem igényel különleges fizikai rátermettséget. A rendszeres játék kiválóan fejleszti az állóképességet, hiszen egy 18 szakaszos pályán a golfozóknak 4-5 órán keresztül, kb. 6-8 km hosszú sétával is számolniuk kell. Erősíti a törzsizmokat és a gerincet, javítja a rugalmasságot, és jó erőnlétet biztosít. A jótékony fizikai hatásokon túl, a szabadban töltött idő és a pályák csodálatos látványa pedig egytől egyig hozzájárul a szellemi kikapcsolódáshoz.

 

2.
A hétköznapok forgatagából kiszabadulva a golfozóknak lehetőségük van a családdal vagy a barátokkal összegyűlve élvezni a természetet, a jó társaságot és persze magát a játékot. Egyedüli ebben a sportban, hogy mindenki játéka egyben, legyen szó akár férfiról, nőről vagy gyermekekről. Segít átívelni a generációs szakadékokat.

 

3.
Nagyfokú koncentrációt igénylő sport, mely folyamatos tanulási- és fejlődés lehetőséget jelent a játékosoknak. Egy soha véget nem érő kihívás, mely során minden nap egy új kezdet, és egyben egy lehetőség, hogy az ember javítson az addigi rekordján. A golf éppen ezért nem csak fizikai játék, hiszen kreativitás, stratégia és problémamegoldó készség is szükséges hozzá. Megtanítja a játékosokat arra, hogy ugyanúgy, mint az életben, a golfban is vannak sikerek és csalódások egyaránt. Olyan viselkedésmintákat mutat, amelyek egy életen át meghatározzák a másokkal és önmagunkkal szembeni magatartásunkat.

 

4.
Általánosan elterjedt már-már tényként közölt tévhit, hogy a golf a gazdagok sportja, egyfajta luxus mulatság. A korábbi történelmi időszakban oly sokszor emlegetett téveszme azonban hamar szertefoszlik, ha összehasonlítjuk a klubtagság vagy egy kezdőknek szervezett tanfolyam árát a közkedvelt és drága fitnesztermek vagy teniszpályák bérleti díjával.

 

5.
A fizikai és szellemi frissesség megőrzése mellett, jó időtöltés is egyben. A golf lehetőséget ad arra, hogy csodálatos zöld környezetben élvezzük a természet és a játék szépségét, majd pedig „a 19. lyuknál”, a klubházban az ismerősökkel együtt elemezhetjük a világ nagy kérdéseit kedvenc italuk mellett.

 

+1
A Non plus ultra: Nem kell messzire mennie annak, aki a zalai régióban szeretne megismerkedni a golfozás örömeivel, hiszen egyedüliként Zalacsányban, a Zala Springs Golf Resortban játszhat olyan pályán, melyet a világhírű Robert Trent Jones Jr. álmodott meg. Ez a 18 szakaszos pálya minden játékos számára ötvözi a golfban rejlő számtalan kihívást, szépséget és örömöt. A 160 hektáron elterülő komplexum egyedülálló módon illeszkedik a festői látványt nyújtó Zala-völgybe, a toszkán tájat idéző lankás domboldalak és tavak csodálatos világába. A Zala Springs Golf Resort kortól, nemtől és előképzettségtől függetlenül bárki számra kínál golf oktatási szolgáltatást. A kisebbek pedig egy felejthetetlen nyári élményt tölthetnek el a junior golf táborban!

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva / Fotó: Fotolia

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat