logo2

 

 

 

ETALON/ INTERJÚ
2019. 2. szám április-május

 

 

Egy szlovákiai magyar lány, Budapestről benevez egy Zalakarosi szépségversenyre és fölénnyel nyer. Júlia Kellerová nem csupán gyönyörű vonásaiból, de lényéből fakadóan is meggyőzte az ítészeket - köztünk az Etalont - arról, hogy méltán képviselheti Zalakaros kivételes értékeit, a város szimbolikus virágát és szerepelhet magazinunk címlapján. Na de ki is Ő valójában? Beszéljenek a képek és persze Ő, a 2018-as Kannavirág Királynő!

 

j2

 

Először is áruld el, kérlek, hogy van ez a Szlovák- Magyar kötelék?
Az anyukám magyar, az apukám cseh származású, én pedig Szlovákiában születtem. A magyar és a szlovák nyelvet ugyan úgy anyanyelvi szinten beszélem. Az anyanyelvemnek a magyart tartom. Az otthonomnak pedig egy kis szlovák települést Vágsellyét vallom, ahol a családom lakik. Bárhová is sodor az utam én mindig, ide vágyom haza.

 

Ha jól tudom, most mégis Budapesten élsz.
Igen, 2 éve tanulok a Budapesti Gazdasági Egyetem turizmus-menedzsment mesterképzés szakán. Noha kisvárosban nőttem fel, imádom a nyüzsgést, és ha sok minden történik körülöttem. Azt hiszem, ezt most a főváros maximálisan megadja nekem.

 

Ezek szerint az idegenforgalomban képzeled el magad a jövőben?
Az utazás egy nagy szerelem az életemben. Azt gondolom, csak abban lehetsz sikeres hosszútávon, amit szeretettel teszel. Van egy álmom, egy saját kis hotelt szeretnék. De addig még rengeteg tapasztalás áll előttem. Szeretném bejárni, felfedezni a világot!

 

j4

 

Ez volt az eredeti elképzelésed?
Elsősorban az egészségügy vonzott. De az orvosi egyetemre végül nem kerültem be. Az idegenforgalom B terv volt, ugyanakkor ma már örülök, hogy így alakult. Sokat utazok, kirándulok, túrázom folyamatosan a természetet járom. Az utazás az életem fontos része.

 

Hogy jött a zalakarosi szépségverseny?
Már korábban indultam egy a felvidéki magyarok számára megrendezett szépségversenyen Szlovákiában. Jó élmény volt, noha nem értem el eredményt. Mégis úgy éreztem, szívesen megmérettetném magam még ezen a területen. A zalakarosi Kannavirág Királynő választásra lényegében a határidő lejárta előtt egy nappal adtam be jelentkezésem. Amikor beválogattak a 10 döntős közé és jobban utánanéztem a városnak sejtettem, hogy valami jó veszi kezdetét.

 

A versenyt a szervezők a „Go Wild” filozófiája köré építették. Elsősorban azt a lányt keresték, aki nemcsak szép, de szüksége van az élményekre és képes kilépni a komfortzónájából, ha kell. A te esetedben ebből nincs hiány.
Számomra is szimpatikus volt ez a fajta üzenete a versenynek. Azt vallom, hogy ma már kevés, csupán szépnek lenni. A mögöttes értékektől válsz igazán széppé. Szeretem kipróbálni magam sokféle szerepben, mert azt gondolom, az visz előre, az nyitja ki a kapukat előttem. És ha már „Go Wild”, valójában az élmények keresése éltet. Az utazások mellett számtalan sportot kipróbáltam már. Kiskoromtól síelek, pár éve snowboardozok, de csúsztam már bigfoot-on is, megtanultam szörfözni és lényegében minden érdekel, ami extrém, legyen szó falmászásról, kajakozásról, vagy épp a Flyfittnessről. Imádom a vizet, rendszeresen úszok, biciklizek és rajongok a zenéért.

 

j1

 

Milyen élmény volt a verseny?
Épp oly nagyon barátságos volt a tábor, a szervezés és az élő show is, akárcsak maga Zalakaros. Nem azzal a céllal érkeztem, hogy nyerjek, sokkal inkább szerettem volna megismerni a környéket és jól érezni magam. Talán ez a színpadi megjelenésben is megmutatkozott és végül ez a plusz faktor hozhatott győzelmet a számomra. Mindazonáltal idegenforgalmi szempontból sem volt utolsó jelentőségű megismerni a várost. Zalakaros és környéke csupa felfedezni való lehetőséget rejt. Fantasztikus élménnyel gazdagodtam, hisz az Etalon mellett egy a városmarketinghez kapcsolódó különleges fotózáson is részt vehettem, mely a „6 érzék” program népszerűsítését hivatott szolgálni. Egy páratlan, természetben zajló fotózáson keresztül szemléltethettem a víz gyógyító érintését, a csend hangját, a levegő illatát, az élménnyel teli ízeket, vagy a szemet gyönyörködtető látványt.

 

A tavalyi évben, közvetlen azt követően, hogy megnyerted a versenyt Portugáliába utaztál. Mesélj erről kérlek!
Tanulmányi csereprogramon voltam kint. Fantasztikus néhány hónap áll mögöttem. Szeretem felfedezni a világban a zabolázatlan természetet. Épp ilyen az egyik eddig látott legszebb desztinációm, az Azori- Szigetek is. Amely lényegében egy vulkanikus szigetcsoport az Atlanti-óceán közepén, valahol félúton Európa és Amerika között, de alapvetően Portugáliához tartozik. Lenyűgözött. A kinti tanulmányaim pedig csodás kapcsolatokkal és rengeteg élménnyel gazdagítottak.

 

j3

 

Tervben van még a szépségiparban való ténykedés?
A zalakarosi verseny rengeteg önbizalmat adott. Nem tagadom, hogy kedvet kaptam, hogy jelentkezzek még más hasonló jellegű megmérettetésekre, de nem mindenáron. Csupán annyit szeretnék kivenni ebből a szegmensből, amennyiben még én magam is jól érzem. Ráadásul 23 éves vagyok. Ez a kor ebben az iparban már nem kecsegtet hosszú távú lehetőségekkel. De egy biztos idén júliusig, a következő Kannavirág választásig büszkén és örömmel viselem Zalakaros Királynői tisztségét.

 

 

Az interjút készítette:
Balassa-Szökrönyös Éva,
Fotó: Erdei Klárcsi-Malenka,
Smink: Cseppánné Szántó Viktória-
Vicart makeup, Ruha: Icona
Cipő: Szimon