logo2

 

 

 

ETALON/ AZ INNOVÁCIÓ NYOMÁBAN
2018. 6. szám szeptember

 

 

Kifejező dizájn, iránymutató technika és a legmagasabb igények kielégítésének művészete - az új Audi Q8 egyszerre testesíti meg a márka minden meghatározó erényét. Sportos megjelenése az “Ős-quattro” modelleket idézi, miközben nyolcszögletű Singleframe hűtőrácsával már egyértelműen a jövőre utal. A négyajtós SUV-kupé utasterét egyfajta szalonhangulat jellemzi: tágas, luxusszínvonalú, széles körű hálózati kapcsolatokkal. Intelligens kezelési rendszerei és high-tech navigációja immár a digitális korszakba vezetnek, az MMI touch response technikájától egészen a hangvezérlésig. Futóműve és hajtásrendszere mindenkor agilis és dinamikus menettulajdonságokat kölcsönöz az Audi Q8 számára - ha szükséges, akár a műutaktól távol is.

 

Q8 g07

 

Q8 g01


A vezetés sportos élménye - menetdinamika

Az Audi Q8 mindenkor, mindenütt sportosan, dinamikusan és gazdaságosan közlekedik. Tisztán mechanikusan működő központi differenciálműve alapesetben 40:60 arányban osztja el a forgatónyomatékot az első és a hátsó tengely között, szükség esetén azonban túlnyomó részét az éppen hatékonyabb vonóerőátadási képességekkel rendelkező tengelyre irányíthatja. Az ugyancsak az alapkivitelhez tartozó progresszív kormányzás mellett, amelynek áttétele a bekormányzási szög növekedésével egyre közvetlenebbé válik, az Audi extrafelszerelésként összkerékkormányzást is kínál. E technika akár öt fokos tartományon kormányozza be a hátsó kerekeket, kis sebességeknél az agilitás növelése érdekében az első kerekekkel ellentétes, míg a magasabb sebességtartományokban a fokozott stabilitás szolgálatában velük megegyező irányban. Az új mild-hibrid technikának (MHEV) köszönhetően a hajtásrendszer különösen gazdaságos.

 

audi galerie 6

 

audi galerie 10

 

audi galerie 11


Okos hálózati kapcsolatok

 

Az Audi Q8 már alapkivitelében a csúcsszínvonalú MMI Navigációs rendszer plusz infotainment-berendezéssel érkezik, amely az Audi connect LTE Advanced szabvány szerinti adatátviteli moduljával, valamint WLAN-hotspottal készül. Az Audi connect online-szolgáltatások előretekintő módon egészítik ki az útvonaltervezést. Az innovatív hangvezérléssel számos funkció közvetlenül a kormánykerékről hívható le gyorsan és biztonságosan, intelligens beszélgetőpartnerré avatva az Audi Q8 modelleket.

Forrás: Audi