logo2

 

 

 

ETALON/ HIGH TECH
2018. 3. szám május

 

A műszaki üzletek polcairól eltűnnek a végtelenül egyszerű megoldások, helyüket az intelligens, már-már az emberi gondolkodást felülmúló „kütyük” veszik át, megkönnyítve ezzel a jövő háziasszonyainak dolgát. Mi most a végeláthatatlan és ultra-intelligens konyhatechnikai sokszínűségből igyekeztünk kiragadni egy-egy különlegességet


Nespresso Prodigio

Az illatozó, fekete nedű formai megalkotásának technológiai újítása abban rejlik, hogy okostelefonunkon keresztül csupán egy gombnyomásra elindíthatjuk a főzés folyamatát, így a kívánt időpontra zamatos, friss kávét készíthetünk. Az okos kávégép talán legnagyobb haszna abban keresendő, hogy még az ágyban fekve elindíthatjuk a kávéfőzést, így akár értékes másodperceket is nyerhetünk a napunk beindulása előtt. Kedvencünk a Nespresso Prodigio bluetooth csatlakozású kávéfőzője, mely kompatibilis az IOS/Android okostelefonunkkal vagy iPadünkkel. Mobil alkalmazásnak köszönhetően olyan funkciókkal rendelkezik, mint a kapszulakészlet-követés, időzített kávékészítés és a karbantartási értesítések.

 

ht1

 

Sony Xperia Tablet Z - Kitchen Edition

Egy különleges tablet, melyet kifejezetten konyhai használatra terveztek. Nem jelent gondot, ha gasztronómiai mesterkedéseink során vizes kézzel érintjük meg a szupererős üvegkijelző paneljét. Akár folyó víz alá is tehetjük, a tabletnek kutya baja sem lesz: tökéletesen por – és vízálló. A mindössze 6,9 milliméteres vastagsága, 10,1 colos kijelzője és a 495 grammos kialakítása révén pehelysúlyúnak számít hagyományos társai között. Egyedisége abban rejlik, hogy akár 30 percet is eltölthet a víz alatt mindenféle „harci sérülés” nélkül. Ennek köszönhetően még a legmaszatosabban ténykedő háziasszonyok is vígan böngészhetnek a virtuális recepttérben.

 

ht2

 


Miele DA6996 W Pearl – a jövő szagelszívója

A falra tökéletesen simuló páraelszívó a hozzá kapcsolódó applikációval összeköttetésben a főzőlap munkatevékenységéhez igazítja saját mechanizmusát. Megjelenésében olyan, akár egy designos, „high-tech” televízió, köszönhetően a fejlesztők küllemre koncentrált precíz tervezésének. Kiemelt hangsúlyt fektettek – a jövőbe mutató technikai újításokon túl - a XXI. századi enteriőr igényekre: minimál korpusz és letisztult karakterisztika jellemzi, mely nem csupán működésében, hanem önmagában is tökéletes kiegészítőjét képezheti konyhai miliőnknek.

 

ht3

 

 

Prep Pad konyhai mérleg

Fontos információkat közöl a ráhelyezett élelmiszerek súlyát, szénhidrát, zsír-, és fehérjetartalmát illetően. Ezután áttekintést ad, hogy az adott héten mi került rá, ezzel a személyes táplálkozási tanácsadónk is lehet.

 

ht4

 


LG Side by Side - Hűtőszekrény

Az elektronikai gyártó a hűtőszekrényekre is gondolt, már ami az „okosság” kérdéskörét illeti. Azon túlmenően, hogy a könnyű átláthatóságot segítve és a gyakori ajtónyitások során elveszendő energia minimalizálását szolgálva Door-in-Door technológiával vértezte fel, különleges alkalmazások is segítik a naprakész állapot fenntartását. A Smart View és Smart Manager applikációt használva például a hűtőszekrényben tárolt élelmiszerek szavatosságáról és mennyiségéről is bármikor megbizonyosodhatunk, szabályozhatjuk a hűtési hőmérsékletet, és diagnosztizálhatjuk a felmerülő hibákat a telefonunkon.

 

ht5

 


Siemens IQ 500 Oven – A kommunikáló sütő

Mára lehetővé vált bizonyos háztartási gépek hanggal történő vezérlése is. A hangvezérlés technológiája kétségtelenül áttörést jelent a háztartásban. A 2017-es szórakoztatóelektronikai és háztartási eszközök vásárán a legnépszerűbb az okostelefonos appal vezérelhető Amazon hangvezérlése, az Alexa volt. A mesterséges intelligencia pedig már tetten érhető a figyelmes sütők, akárcsak a Siemens IQ 500 sorozatának termékeiben. Csupán egy kérdés, és még csak a kanapéról sem kell felállnunk: „Alexa kérdezd meg a sütőt, kész van-e a csirke?!” A válasz például ez lesz: „Még 12 perc! Szeretnél grill fokozatra kapcsolni?”

 

ht6