logo2

 

 

 

ETALON/ HIGH TECH
2018. 2. szám április

 

 

A 2018-as CES kiállítás egyik nagy bejelentése az Intel Core processzorcsalád új modellje, az 8th Gen, ami a cég első olyan processzora, amely külön álló, Radeon RX Vega M grafikával lett összetokozva*, a csúcsgrafikai élmény és a prémium adatfeldolgozás elősegítése érdekében.

 

f2

 

A Foramax tudja! Mi az a tokozás?

*Informatikai szleng. Elektronikus segédeszközök főképp félvezető diódák, tranzisztorok, tirisztorok, tokba zárása, ami a gyártás során a végső mérést megelőző utolsó művelet. Célja a benne levő alkatrészek védelme atmoszférikus és mechanikus behatások ellen.

 

Az új mobil processzor egyébként új betűjelet is kapott, mégpedig a H-t. A teljesítményorientált mobil processzor a könnyű és ultravékony készülékekhez lesz majd fellelhető, ott ahol az eddig a hetedik generációs, U előjelű procik kaptak helyet.

 

A 8. generációs Intel Core processzort 65 és 100 Wattos változatokban állítják elő, ami már szinte álomszerű memóriateljesítményt és megjelenítést ígér! A Radeon RX Vega M grafikával rendelkező 8th Gen processzort egyébként az igazi gamerek mellett a kreatív tartalomkészítéssel foglalkozó felhasználók is imádni fogják. Gond nélkül lehet 4K-ban játszani, dolgozni (akár több rendkívül nagyméretű fájllal egy időben), ráadásul a Microsoft Mixed Reality Ultra virtuálisvalóság élménye sem kihívás a számára.


Miért válasszuk az Intel Core 8. generációs processzorát?

A felhasználói igények már egy ideje a vékonyabb, könnyebb, letisztultabb eszközökre irányul. A többség szeret játszani, dolgozni, akár VR-ezni. Szeretik a sokszor extrém vékony és könnyű eszközöket, természetesen a prémium teljesítmény ezeknél is mérvadó. Az Intel Core 8. generációs processzora, Radeon RX Vega M grafikával pont ezt nyújtja számukra. Ez az első olyan processzor, amelynek innovatív alkotóelemei és a szoftverei tehát ugyanabba a kisméretű, nagyon hatékony tokba vannak beépítve, amely kisebb helyet igényel az alaplapon. A vékony és könnyű laptopok, a 2 az 1-ben készülékek és más eszközök használóinak tehát rendkívül nagy teljesítményben lehet részük!


Ezúttal is a tőlük megszokott profizmussal avat be az informatikai innováció útvesztőjében a Foramax...

Az új processzort azoknak ajánljuk, akik kiemelt szintű mobil teljesítményre vágynak többek között az olyan tevékenységekhez, mint a játék, a tartalomkészítés (akárcsak a videó szerkesztés vagy megosztás), vagy a virtuális élmények prémium minőségű fogyasztása. Továbbá azoknak, akik kiváló hordozhatósági tulajdonságokkal rendelkező eszközeiken prémium színvonalú feldolgozó kapacitást várnak el, melynek köszönhetően akár akkumulátoros üzemmódban is futtathatnak egyszerre nagy méretű fájlokat és alkalmazásokat.

 

f1

 

Partner az informatikában

Az idén 14 éves cég munkatársai Zalaegerszegen és Szombathelyen állnak az ügyfelek rendelkezésére, legyen szó javításról, vagy vásárlásról. A tabletek, okostelefonok, navigációk, laptopok és asztali gépek színterén egyaránt otthonosan mozgó csapat segítőkész tagjai nem csak személyesen, de online is állnak az infománok rendelkezésére a www.foramax.hu                        weboldalon.

 

Szöveg: Farkas Márió, Fotó: Fotolia