logo2

 

 

 

 

ETALON/ High Tech
2016. 3. szám június-augusztus

 

slagerkutyuk

 

Nagy kijelző, szebb látvány
Az Alcor Access Q111M táblagép kedvező ára ellenére 3G támogatással, fém házzal, IPS képernyővel és négymagos processzorral igyekszik megnyerni a vásárlókat. A táblagép a korábban csak a felsőkategóriás eszközökre jellemző csiszolt éleket kapott, ami igen jó megjelenést kölcsönöz az egyébként meglehetősen egyszerű formatervnek. Működéséről egy négymagos, 1,3 GHz-en üzemelő Cortex-A7-es processzor gondoskodik 1 GB RAM kíséretében. A böngésző mellett e-mail kliens, Google Maps, YouTube, Gmail fájlkezelő, mobiltelefon funkció, 3G illetve 4G mobilinternet lehetőséggel is a rendelkezésünkre áll.

 

Biztos utakon
A MODECOM FreeWAY SX2 GPS navigáció azért készült, hogy a világon minden helyzetben a jó irányba terelje használóját. A GPS navigation Modecom Freeway Sx2 tökéletes megoldás az autópályákon, vagy a városi labirintusba használva. Az eszköz egy nagy teljesítményű processzorral dolgozik, Mstar MSB2531 alacsony fogyasztás mellett. Az 5” TFT LCD kijelző pedig tökéletesen illeszkedik az autóban, amelynek minősége lehetővé teszi, hogy a navigációt a napszaktól és a légköri viszonyoktól függetlenül bármikor használhassuk! A MODECOM navigációja elsődleges funkciója mellett különböző multimédiás feladatokat is ellát. Köszönhetően a telepített speciális szoftware-nek elektronikus könyvek olvasására, dokumentumok megjelenítésére, MP3 és MP4 lejátszására is alkalmas.

 

Rögzítsük az extrém kalandokat!
Az akciókamerák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében. Ráadásul az árai tekintetében is egyre elérhetőbbek. Ez a hasznos kütyü tulajdonképpen nem más, mint egy strapabíró, könnyű és bárhová rögzíthető kicsi kamera. Melynek optikáján rengeteg múlik, ráadásul ez esetben a gyártóknak is kellően körültekintőknek kell lenniük, mert ezeknek a kameráknak komoly fizikai behatásokat is ki kell bírniuk. Ma már gazdag kínálatból választhatunk. Melyek közül kiemelkedik az EASYPIX GoXtreme Race Action verziója, amely sokoldalúan használható. A vízálló tokban 45 méterig impregnált. MicroSD kártyával, 32 GB-ig bővíthető és különösen mostoha körülmények között is megállja a helyét.

 

Akárcsak egy fekete-doboz
Az autós kamerák lényegében fedélzeti kameraként funkcionálnak, amelyek elsősorban menetrögzítésre szolgálnak, sokan amolyan autós fekete doboz néven emlegetik. Rengetegféle kivitelben és képfeldolgozó elektronikával készülnek. Esetükben azonban a legfontosabb tényező, hogy kiválló képminőséget biztosítanak és megbízhatóan működnek. A Transcend a memóriakártátyák piacán már bizonyított, ezúttal pedig autós kamerával lepte meg kedvelőit. A Drive Pro 100 néven kiadott kamera mindössze 84 grammos, Full HD-ben is képes rögzíteni, 6 lencsés, 1:1, -as fényerejű optikájának köszönhetően pedig akár gyengébb fényviszonyok között is kiváló minőséget biztosít.

 

Kövessük magunkat a mindennapokban!
Az aktivitásmérő karpántok mindennapos tevékenységeink követését profi módon teljesítik, legyen szó sétáról, edzésről vagy alvásról. Az Alcor Move által folyamatosan rögzített adatokat, okos telefonunkon azonnal meg is tekinthetjük. A megtett lépések mellett pulzusunkat, valamint az elégetett kalóriákat is nyomon követhetjük a készülék segítségével. Az emlékeztető és figyelmeztető funkció segít rutin feladataink pontos elvégzésében. Az eszköz 10 beállítható emlékeztető időponttal, tétlenség figyelővel, bejövő hívásértesítéssel és elvesztési, keresési funkciókkal teszi könnyebbé a mindennapokat.

 

Okosmobil jó áron!
Az ismert világmárkák mellett több kínai gyártó is beszállt kiváló minőségű jól felszerelt okostelefonjaival a küzdelembe. Ilyenek például a Xiaomi és a Doogee, melyek közös jellemzője, hogy a hasonló paraméterekkel rendelkező ismert nagy gyártók telefonjainak fele-harmad áron juthatunk hozzájuk.

 

DOOGEE X5 PRO Mobiltelefon
A minimalista dizájnt követve a Doogee X5 Pro mobiltelefon szíve a MediaTek 4G LTE. 64 bites Quad-Core processzorához, egyedülálló módon 2 GB RAM, és 16 GB tárhely társul (mely microSD kártyával bővíthető). Emellett két SIM kártyafoglalattal rendelkezik, és a legújabb magyar 4G/LTE hálózatokon is működik), illetve természetesen WiFi, Bluetooth és GPS is részét képezi szolgáltatásainak. Külsejét tekintve visszafogott, de megnyerő, így nem csak a fiatalok, hanem az elegánsabb vonalat kedvelő üzletemberek számára is testhezálló. Ergonomikusan elhelyezett gombjai és a kezelőszerverek kényelmes használatot biztosítanak. Az 1280x720-as HD kijlező szemet gyönyörködtető látvány nyújt. A Doogee X5 Pro okostelefon 5 megapixeles, autófókuszos kamerájához LED vaku is tartozik, ezáltal kedvezőtlen fényviszonyok között is nagyszerű képeket készít. 2 megapixeles előlapi kamerája pedig kiváló szelfikhez, vagy videótelefonáláshoz.

 

Xiaomi Redmi 3 Mobiltelefon
A Xiaomi Redmi 3 hűen tükrözi a márka által képviselt irányvonalat. A megszokott HD kijelző mellé 2 gigabájt Ram, 13 megapixeles hátlapi kamera, mutatósan textúrázott fémház és nem kisebb, mint 4100 milliamperórás akkumulátor került. Sőt, ha fontosak számunkra az extrák, akkor egy kis felárral még mutatósabb küllem és ujjlenyomat olvasó is elérhető hozzá. Talán hihetetlen, de igaz, az öthüvelykes készülék rádupláz a riválisok telepméretére és az első lemerítést követően tudjuk, hogy a telefon jó döntés volt és az alapos mérnöki munka meghozta a gyümölcsét.

 


Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva

A termékek megvásárolhatóak a Foramax kínálatából