logo2

 

 

 

ETALON/ HIGH TECH
2018. 1. szám február-március

 

Otthonunk falai között soha nem tapasztalt innovációs forradalom zajlik. Az okos ház fogalmával már egyre több aspektusból találkozhatunk. A fűtés, hűtés, világítás, árnyékolás, öntözés és multimédiás eszközök egytől egyig új fejlődési irányt vettek. De tulajdonképpen aligha akad ma olyan háztartási eszköz, amire a gyártók ne kínálnának szuper intelligens alternatívát. Ma pedig már az sem kérdés, hogy miként kommunikálnak mindezek egymással és gazdájukkal egy rendszer részeként! Íme, a piacvezető okosságok:

 

fibaro z wave home center lite smart home controller hcl side view

Fibaro - Home Center Lite - Okos ház vezérlő

Európa legnépszerűbb SmartHome gyártóját, a Fibaro-t a megbízhatósága, könnyű kezelhetősége és kompatibilitása tette piacvezetővé. A Home Center Lite elnevezésű vezérlőt a Z-Wave és IP hálózatnak köszönhetően összekapcsolhatjuk kamerákkal, kaputelefonokkal, szenzorokkal, termosztátokkal, illetve hang- és multimédiarendszerekkel (összesen 230 készülékkel képes kommunikálni). Ez a mindössze 90x90x33 mm-es dimenziókkal rendelkező vezérlőközpont rendelkezik beépített energiamérővel emellett részletes statisztikákat készít, majd azokat diagramok formájában prezentálja a felhasználó számára. A Home Center Lite 720MHz-es Cortex A8 processzort használ, ami amellett, hogy kimagaslóan erős, energiahatékony is.

 

 

 

 

 

imageService 10x10

Nest - WiFi Termosztát

A világ egyik legkedveltebb fűtésszabályzóját az egyedi formaterve és valóban okos funkciója emeli ki a konkurensek közül. Programozható, távvezérelhető, képes tanulni, igazodni bioritmusunkhoz és törekszik a takarékoskodásra. Kompatibilitását tekintve képes a fűtés/hűtés funkción túl a párásításra, a párátlanításra, de a hőszivattyú (segéd- és sürgősségi hővel) és a ventilátor feladatait is könnyedén látja el. Az 5,3cm átmérőjű, 24bites, 480x480-as LCD kijelzővel rendelkező termosztát Bluetooth-on és Wifin is képes kommunikálni okostelefonunkkal.

 

 

yamaha wx 030 musiccast enceinte reseau multiroom 085305
Yamaha - MusicCast - WX-030 - Multiroom Zónalejátszó

Aki épp a többszobás hangrendszer kiépítésén gondolkozik, és nem éri be kevéssel, akkor bátran ajánljuk a Yamaha MusicCast család WX-030-asát. Tökéletes hangzást biztosít az egész lakásban, ráadásul könnyedén kommunikál bármilyen okostelefonnal, zenelejátszóval, vagy zenés-appal. A 30W-os maximális teljesítményre képes zónalejátszó 9 cm-es mélyközép membránnal és 3 cm-es magassugrázóval rendelkezik, 2.1-es Bluetoothon kommunikál 10 m-es hatósugárban. Audio kodekeinek hála (SBC, AAC) könnyedén boldogul minden hangfájllal, kivétel nélkül. Ha szívesen vennénk körül magunkat zenével és fontos a kompaktság és a praktikum, a Yamaha Multiroomja egy jó választás.

 

 

bvftukor4
BVF Premium tükör infrapanel

A BVF Premium termékcsalád a tökéletes megoldás, ha fürdőszoba dizájnról és fűtésről van szó. A káva nélküli kivitelnek köszönhetően könnyedén lehet adoptálni bármilyen lakberendezési trendnek megfelelő fürdőszobába, de akár egy exkluzívabb nappali ékeként is megállja a helyét. A fűtőelem- és annak a hőmérséklete, valamint a speciális hőleadó felület összességéből adódik az infrapanelek hősugárzási tartománya, amely a BVF Premium tükör esetében 95-110 °C. A fűtési ciklusok között ráadásul a panelek nem hűlnek ki teljesen, ám mégsem fogyasztanak energiát, így a felfűtési ciklusok között is megfelelő komfortérzetet biztosítanak. Az infrafűtés nem szárítja, és nem keringteti a helyiség levegőjét. A németországi kutatóközpontban kifejlesztett, nemzetközi szabadalommal védett speciális reflexiós réteg a hátoldalon 100%-ban veri vissza az infravörös sugárzást.

 

Szöveg: Farkas Márió, Fotó: innospot.hu