logo2

 

 

 

ETALON/ HIGH TECH
2017. 4. szám június-július

 

Nem mondunk nagyot, ha kijelentjük: technikai vívmányok szerelmesei imádják a végleteket. Ha valami nagy, az legyen legalább tízcolos, ami pedig kicsi, az legyen akkora, hogy egy női táskában évekre elveszhessen.

 

hightech

 

1 Nos, ha már tíz col, hadd mutassuk be a Huawei MediaPad M2-t, amely a fehér és az arany színkombinációval valamint a fém és az üveg egyvelegével egy felettébb elegáns táblagép látszatát kelti. Az egyébként 10,1”-os 1920x1200-as, kapacitív kijelzős tablet 64Gb belső memóriával rendelkezik, ez igény szerint bővíthető Micro SD kártyával. Mindemellett pedig 3Gb belső memória és a saját fejlesztésű HiSilicon Kirin 930 ágyaz meg a tableten futó 5.1-es (Lollipop) Android verziónak.

 

2 A Sandisk Cruzer Fit Ultra adathordozójáról megállapíthatjuk, hogy a négyzetmilliméterre eső gigabájtok száma elég magas. A 19.1 x 15.9 x 8.8 mm dimenziókkal rendelkező pendrive 16, 32 és 64Gb-os változatban kápráztatja el a mini-kütyük szerelmeseit.

 

3 Az ASUS fülhallgatójánál, a FoneMate-nél a kompakt rajongók oda lesznek a 9,2 mm átmérőjű fülbe helyezhető hangszórók hallatán. A FoneMate tökéletes kültéri használatra, nagyon kellemesen és dinamikusan adja vissza a hangokat. Nincs hiányérzetünk sem a mélyebb basszushangoknál, sem a telefonbeszélgetéseknél. Az In-Line Smartphone Control segítségével pedig könnyedén tudunk a headsetünkön hangerőt szabályozni és hívást fogadni. Kompatibilis minden 3,5-ös Jack aljzattal rendelkező szerkezettel.

 

4 Az idei év másik mini, fülünkbe kapaszkodó szenzációja az AirPods mellett sem mehetünk el szótlanul… Mint tudjunk az Apple legutóbbi telefonját már Jack aljzat nélkül dobta piacra, viszont nem adott okot az elkeseredésre, hiszen cserébe egy igazi Apple-ereklyét kapott a nagyérdemű, az AirPods-ot. Ami miután egy érintéssel kapcsolódtunk vele i-eszközünkhöz, automatikusan bekapcsol, ha fülünkbe helyezzük, és azonnal kikapcsol, ahogy kivesszük onnan. Az egész mögött az Apple W1 chip áll, amely tökéletes hangzást biztosít és akár 5 órán át is képes kiszolgálni a hallójáratainkat. Az AirPods kiváló, AAC hangminőséget biztosít, hogy a Rolling Stones Satisfaction-je úgy szóljon, ahogy annak szólnia kell. A kettős nyalábformáló mikrofonok emellett tökéletesen kiszűrik a háttérzajt a hívások során, így akár egy bárból is felhívhatjuk párunkat, hogy tovább kell bent maradnunk a munkahelyünkön. Mondjuk ez utóbbiért szerkesztőségünk nem vállal felelősséget.

 

5 A B&O Play nem is olyan rég jött ki a legújabb kis csodájával a Beoplay P2-vel. A cég megszokott letisztultsága és eleganciája és kiváló hangzása jellemzi az apró méretű hangszórót. A tenyérben könnyedén megférő P2 minimalista designja magára vonzza a tekintet. Alumínium rács és végtelenül kellemes tapintású, prémium minőségű műanyag szerelemgyermeke a Bang & Olufsen hangszórója, amely - ahogy az lenni szokott - kapott egy bőr karpántot is. A 275 grammot nyomó, vízálló készülék esetében ismét a kicsi, erős borsról szóló közmondás juthat eszünkbe. Az akkumulátor üzemidejére sem lehet panasz, tíz órányi zenei élményt ígér a gyártó.

 

6 A Coleman Mini High Tech LEDlámpája a maga 5,7 x 15 centiméterével és 304 grammjával tökéletes és hasznos mini kiegészítője lehet egy kellemes borozásnak a teraszon, vagy egy sátrazásnak is. A mini fényforrás mindössze egy darab Cree®7090 XR-C Emitter LED-et használ, de azt tökéletesen. Maximális fényerőnél 150 Lumen a kibocsátott fény, míg gazdaságos fényerőn ez az érték 5 Lumen. Ez bevilágított távolságra levezetve hat, illetve egy méter. Kis lámpa, nagy fényerő, és akár 570 órányi üzemidő. Így jellemezhetjük legkönnyebben a Coleman Mini High Tech-et.

 

Szöveg: Farkas Márió