logo2

 

 

 

ETALON/ HIGH TECH
2016. 6. szám december-január

 

Ha már kiömlik kedvesünk szekrényéből a kötött pulcsi, a sál és a farmer, de az illatszer csomagot és a netflix előfizetést is ellőttük tavaly karácsonykor, jöhetnek a szupertrendi, szuperhasznos high tech kütyük!

 

high

 

1. Audio a csúcson
ASUS Cerberus headset: A fekete-piros, illetve fehér-piros színben választható headset tökéletes hangzást biztosít akár játékról, akár zenéről legyen szó. Mikrofonjának köszönhetően alkalmas online játékok, illetve videohívások lebonyolítására. A 2.1-es sztereo hangzással, két és fél méteres kábellel és 3,5-ös jack dugóval megáldott headset akár mobiltelefonhoz is csatlakoztatható.

Asus ROG Orion Pro Gamer Headset: Az Asus prémium modellje a gamer headsetek terén. 7.1-es sztereo hangzás, 3,5-ös jack, vagy usb csatlakozó, a 2,5 méteres kábelen hangerőszabályzóval, illetve nagyon stílusos mikrofonnal. A termék minőségéről mi sem árulkodik jobban, mint a két éves gyártói garancia.

 

2. Lenovo Yogabook – A hibrid
Ha akarom, laptop, ha akarom tablet, ha akarom digitalizáló tábla. Bizony. A Lenovo újdonsága ötvözte a kényelmet, a kreativitást és a luxust. Ugyanis a Yogabook 180 fokban hajlítható, az érintő kijelző mellett rendelkezik érintőfelületes billentyűzettel, ami egyben digitalizáló tábla is. Az új Lenovo YogaBook Androidos (6.0) és Windowsos (10) változatban is elérhető. 10,1”-os IPS-Paneles 1920x1200-as FHD felbontású kijelzője nagy fényerejű, így a képminőséggel biztosan meg lesz elégedve minden felhasználó. Egy nagyon vékony notebookról beszélünk, hiszen 4,05-4,55mm vastag kinyitva és összecsukva sem vastagabb 1 cm-nél. A masszív alumínium ház alatt többek között Intel Atom x5 processzor, 4GB RAM, 64GB SSD, 8300mAh-s akkumulátor helyezkedik el. A YogaBook minden bizonnyal friss és üde színfoltja lehet a Tablet-Pc hibrideknek. A kreatív felhasználási felület, a luxus dizájn és a kompakt méret egyvelege feledteti a felhasználóval az alap hardveres teljesítményt.

 

3. Lenovo Y700 Laptop – Az ördög maga
A Lenovo Y700-as laptopja biztos befutó a karácsonyi laptop arzenálban. Ez a gamer laptop bizony kielégíti minden játékos álmát. A 15,6” –os multimédiás, tükröződésmentes, FullHd (Akár UHD) kijelző, gyönyörű vonalvezetésű fém házba keretezve. A karakteres, erőt sugárzó megjelenés alatt –modelltől függően– 4GB RAM/8GB RAM memória, IntelCore i3/i5/i7 processzor, 4GB-os NVIDIA videokártya és 256GB-tól egészen 1Terráig skálázó HDD és/vagy SSD háttértár gondoskodik, hogy a legélvezetesebb játékaink a legnagyobb felbontásban a legjobbat hozzák ki belőlünk. A beépített JBL hangszórók és mélynyomó pedig a mindennapi vizuális élményekhez ad hozzá egy óriási pluszt, legyen szó játékról, filmekről, vagy zenéről.

 

4. Asus 15,6” HD – Hölgyválasz
A gyengébbik nem igényei szerint alakította legújabb modelljeit az Asus. A kisebb teljesítménnyel bíró 15,6”-os notebookban minden megtalálható, ami egy nőnek fontos lehet, ha notebookról van szó. Elsőre nem mehetünk el a színe melltett, mert ugye nagyban mérvadó szempont. A full fehér kivitel mellett mi kelhet még egy női notebookba? Természetesen webcam! Pipa! Viccet félretéve… Nem egy robosztus laptopról van szó, nem fognak rajta futni a legnagyobb felbontású játékok és a designer szoftverekkel is meggyűlhet a baja, de mindent tud, amit egy nem játékra, munkára és kódfejtésre használatos laptopnak tudnia kell 2016-ban. Árérték arányban pedig nagyon rendben van.

 

5. Foramax INTEL Game Premium PC DDR4 V6 – Mindennek a teteje!
A Foramax fogott egy DeepCool házat és belepakolta mindenből a legjobbat! ASUS alaplapot és videokártyát, IntelCeleron i7-es, nyolc szálon működő processzort, DDR 4-es memóriával, 2 Terrabyte-os HDD és 240GB SSD háttértárat és többek között még egy LG DVD írót is. A már említett DeepCool ház biztosítja a kiváló szellőzést, így a halk működés garantált. Erős processzor mellé erős videovezérlő dukál. Aki tehát ezt a gépet vásárolja, nem köt kompromisszumot. Játékőrülteknek és grafikusoknak erősen ajánlott!

 

6. ASUS STRIX GTX Avagy - A gép lelke
Annak, aki lecserélné videovezérlőjét, vagy a számítógé-
pében szeretne komolyabb játékokkal, mondjuk a Maffia III-mal játszani, ajánljuk az új ASUS STRIX GTX 1060,1070, vagy1080 videokártyák egyikét, most ugyanis ajándék MAFIA III játék jár hozzá! Ezek a videokártyák az nVidia legújabb fejlesztésére épülnek, közös jellemzőjük, hogy a nagy teljesítmény mellett is alacsony fogyasztásúak.

 

7. A tárolás mesterei
Az adattárolók skáláján a 4GB-os MicroSD-től egészen a 3 Terrabyte-os külső merevlemezig szinte minden fellelhető. Kártyaolvasók, melyek SD kártyával akár pendrive-vá transzformálhatóak, 4-8-16-32GB-os memóriakártyák, pendrive-ok, amelyek kompaktak, dizájnosak, akár Star Wars –os kivitelben és 128GB-os tárhellyel is elérhetőek. A Külső merevlemezek mind USB 3.0-ásak, tehát 625MB/s-mal másolhatunk rájuk/róluk. 500GB-tól egészen 3Terrabyte-ig elérhető több különböző formájú és színű modell. Televíziókhoz, konzolokhoz esetleg adataink tárolására is tökéletesek.

 

Szöveg: Farkas Márió