logo

ETALON/ GASZTRO
2017. 2. szám április

 

Egy hely, ahol mindig a legtisztább alapanyagok kerülnek a szakácsok keze alá, végül pedig a vendég tányérjára. Egy hely, amiben benne van a modern, kísérletező szemlélet, de kellően mértéktartó módon. Egy hely, amely adekvát a gasztronómiai trendeket tekintve. Egy hely, amely kizárólag az Etalon olvasói előtt nyitja ki évről-évre a receptúrái titkos szelencéjét.

 

Zalaco Bisztró, a hely, Zalaegerszegen, amit nemcsak a minőségi ízeiért, de a nagyvilági milliőért is nagyon szeretünk…

Az alábbi tavaszi ételsor, már az étlap palettáját is színesíti ezúttal, pedig Önök is kipróbálhatják!

 

Fotó: Bán Orsolya, Receptek: Zalaco Bisztró



 

Hibiszkuszos málnás sajttorta


TORTALAP: 1 csomag zabkeksz, 6 ek olvasztott vaj, 1 csésze málna
TÖLTELÉK: 2 csésze krémsajt, 1 csésze cukor, kevés hibiszkusz szirup, málnalikőr ízlés szerint
DÍSZ: karamell díszek, gránátalmamag

TORTALAP
Az összetört kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a málnával. A kibélelt és vajazott 23 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk.
KRÉM
Egy nagy keverőedényben a krémsajtot, cukrot összekeverjük, amíg könnyű és krémes lesz. A hibiszkusz szirupot és a likőrt vízgőz felett óvatosan felmelegítjük majd a sajtkrémhez öntjük. Habverővel verjük, amíg lágy és kissé sűrű lesz. Majd ráöntjük az alapra és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Saját készítésű karamell díszekkel és gránátalmamaggal díszítjük.

 

bisztro

 

 

Quinoás paradicsomleves parmezán ropogóssal


HOZZÁVALÓK
- 2 kg hámozott
paradicsom
- friss bazsalikom levél
- olívaolaj
- főtt quinoa
- tyúkleves
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors

 

ELKÉSZÍTÉS
A hámozott paradicsomot és a tyúklevest felforraljuk, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Botmixerrel összeturmixoljuk, ízlés szerint ízesítjük. A korábban megfőzött quinoával és pirított bazsalikomlevelekkel díszítjük. Quinoával készített parmezánropogóssal tálaljuk.

 

bisztro5

 

Zöld minestrone


HOZZÁVALÓK
- olívaolaj
- néhány gerezd fokhagyma
- fehér hagyma és póréhagyma
- 1,5 liter tyúkleves
- édeskömény
- szárzeller
- zöldborsó
- nagy szemű fehérbab
- bébi spenót
- bazsalikomos pesto
- finomra reszelt parmezán

 

ELKÉSZÍTÉS
Az olívaolajon a hagymákat megpároljuk, hozzáadjuk az alaplevet és felforraljuk. A zöldségeket a levesbe tesszük és főzzük, amíg kellőképpen megpuhulnak. Hozzáadjuk a spenótot, ízlés szerint ízesítjük. Bazsalikomos pestoval tálaljuk.

 

bisztro4

 

Mangós saláta grillezett csirkemellel


HOZZÁVALÓK
- grillezett csirkemell tengeri sóval
- friss mangó kockákra vágva
- kevés lila hagyma
- néhány levél kelkáposzta
- tavaszi hagyma, fejes saláta
- pekándió

 

ÖNTET /narancsos vinaigrette/
frissen facsart narancslé, olívaolaj, almaecet, tengeri só

 

ELKÉSZÍTÉS
Az összetevőket alaposan összekeverjük az öntettel, végül a tetejét pekándióval megszórjuk.

 

bisztro2


Ropogós kelkáposzta saláta grillezett csirkemellel


HOZZÁVALÓK
- grillezett csirkemell tengeri sóval
- kelbimbó párolva
- római saláta
- bébi spenót, kelkáposzta
- fenyőmag
- tengeri só, frissen őrölt fekete bors

 

ÖNTET
-fokhagymás aioli

 

ELKÉSZÍTÉS
A kelkáposztát sütőlemezen ropogósra sütjük, a fenyőmagot is mellé terítjük, hogy megpiruljon. Hagyjuk a lemezen kihűlni. Egy nagy edényben az összetevőket az öntettel összekeverjük, majd a tálalóedénybe tesszük és ráhalmozzuk a grillezett csirkemellet és ismét meglocsoljuk öntettel.

 

bisztro3

 

Mousse


HOZZÁVALÓK /4 adaghoz/
- 100 g Mangó/eper püré
- 30 g Tojásfehérje
- 15 g Cukor
- 60 g Tejszín

 

A gyümölcsöt kissé felmelegítjük, hozzákeverjük a cukorral felvert tojásfehérjét, majd lassan hozzákeverjük a felvert tejszínt. Poharakba adagoljuk és hűtőbe tesszük.

 

bisztro1

 

 

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat