logo

 

Nőként számos dologban kell helytállnunk az élet minden területén; de az esküvőnk mindannyiunk számára az a nap, amikor hátrahagyjuk megszokott szerepeinket. Erre az egy napra kinyilatkoztathatjuk legbensőbb énünket és mi játszhatjuk el Alice főszerepét a saját Csodaországunkban, a határtalan képzelet és az álmok nonszensz meséjében. Ezt üzeni a Galia Lahav divatház is a 2020-as évre tervezett, rafinált menyasszonyi ruha kollekciójával.

14x18

 

Magas szabászat és egy adag játékosság

Egy reneszánszt idéző, túlzó buggyos ujj, a hát merész dekoltáltsága, vagy a csipkéből formázott, éteri hatást keltő vállcsúcs cseppet sem lesz meglepő alkotóeleme a neves divatházak 2020-ra megálmodott ruhadarabjainak. Ők már szakítottak a konvenciókkal és alkotásaikkal a jövő menyasszonyát is arra biztatják, merje vállalni önmagát – még akkor is, ha elképzelése túlzó vagy kirívó, az elvárásoknak totálisan ellenszegülő. És bár a matériák, a szatén, tüll, krepp és selyem, az áttört csipke rátétek és kirajzolódó hímzések, a gyöngyök hadserege időtlenül alkotják minden menyasszonyi ruha alapját, az újító szabásminták, meglepő anyagtársítások és arányok már jócskán a jövőbe mutatnak.

5x8

8x12

8xx12

Kinyilatkozni a RUHA által? IGEN!

A színek megjelenésével minden eddiginél szembetűnőbbé válhat identitásunk, mely pasztell árnyalataival árulkodhat finom romantikáról. A nude - bár elsőre rendhagyónak tűnhet - az egyik legizgalmasabb választás, hiszen ahogy nevében is megmutatkozik szinte meztelenné varázsolja viselőjét, semleges árnyalatával pedig lehetőséget biztosít bármilyen csipke rátét látványos hangsúlyozásának. Ugyanez érhető tetten a lehelet finomságú tüll és a csipke házasításával, mely sejtelmesen engedi láttatni a bőrt. Mi sem tehetné vonzóbbá egy ruha hátmegoldását, mint épp ennek a két anyagnak a kettőse. Az art deco is töretlenül járja hódító útját: a csillogó flitterek sokasága, vagy éppen geometrikus mintába rendezése páratlan exkluzivitást sugall. Látványban mégis verhetetlenek a levegőben drámaian lobogó uszályok, palástok és ujjmegoldások.

14x22
Akik azonban a kevesebb több elvet vallják, a modern minimalizmus irányzat elkötelezett hívei lesznek. Mert természetesen jövőre sem hiányozhat a repertoárból a klasszikus vonalvezetés, a letisztult és egyszerű megjelenés, némi rafinériával fűszerezve. Geometrikus mintázatok és szabásvonalak, valamint metál, főként arany kiegészítők gondoskodnak minderről. Válasszuk bármelyiket, a merész újítót vagy időtlen eleganciát, kezünkben a lehetőség, hogy végre azzá a nővé váljunk, akivé mindig is szerettünk volna.

 Fotó: Galia Lahav, Szöveg: Kiszely Noémi

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat