logo

2019. 7. szám

EXKLUZÍV INTERJÚBAN MESÉLT TOKÁR - KOVÁCS DOROTTYA ÉS TOKÁR TOMI A NAGY NAPRÓL

3 és fél évvel az első találkozásuk után, napra pontosan szeptember 14-én életre szóló fogadalmat tett egymásnak Tokár - Kovács Dorottya (vagy, ahogy a közösségi médiából ismerhetjük Chloe from the Woods) népszerű kreatív tartalomgyártó és az RTL- Klub szintén közkedvelt műsorvezetője Tokár Tamás. A minden részletében gondosan kitalált, lenyűgözően elegáns esküvő igazi ETALON volt, ahogy kettőjük kivételes szövetsége is éppúgy az. Még a friss élmények hatása alatt egy kivételes címlapinterjúban meséltek magazinunknak a nem mindennapi menyegző részleteiről!

 MG 2200 2

Bevallom, nagyon vártam, hogy napvilágot lássanak az első hivatalos fotók az esküvőtökről, hiszen Dóri közösségi médiában jól megszokott magas minőségű munkáját követve, nem volt kérdés bennem, hogy a nagy napot is épp ilyen perfekcionistán szervezi majd. Vizuális értelemben extra magasra teszed a mércét Dóri, az esküvő pedig tipikusan az a műfaj, amely sok látványelemet rejt, és ezt szereti a social média is. Fontos volt, hogy milyen képek kerülnek ki a követők felé?
Dóri: Egyáltalán nem vezényelt ilyen cél. Nem szerettünk volna megfelelni az esküvőnkkel kapcsolatban a nagyközönségnek. Akkor is pont ugyanígy történt volna minden, ha nem lenne ekkora követőbázisunk. Az esküvőszervezés ma olyan lehetőségeket kínál, amelyekkel tökéletesen kifejezésre juthat az egyéni stílus és mi szerettük volna ezt kihasználni. Azt gondolom a nagy napunk bennünket tükrözött és épp úgy valósult meg, ahogy azt kislányként megálmodtam. Az pedig csak plusz, hogy a fotókon is visszaköszönt mindez, amit nagy szeretettel és büszkén mutatunk meg a követők számára.

 MG 0077 2

 MG 0079 2

 MG 0107 2

Az esküvőtök láthatóan nemcsak álomszép körítésben telt, de nagyon mély és szintén nem mindennapi érzelmi töltetet is kapott. Milyen LELKI állapotot hozott ez a nap az életetekbe?
Dóri: Én lényegében attól a perctől fogva, hogy Tomi 2018 májusában megkérte a kezem, érzelmileg más állapotba kerültem. A szervezkedés folyamatának minden egyes momentuma nagy emóciókat mozgatott meg bennem. Ezért inkább úgy fogalmaznék, hogy számomra egy évig tartó nagy nap volt a miénk, aminek az esküvő napja csodás adrenalin dús megkoronázása volt, és a hatására teljesen más tudatállapotba kerültem.
Tomi: Férfiként máshogy éltem ezt meg. Miközben természetesen vártam az esküvőt, tartottam tőle, hogy miként érint majd érzelmileg. Abban biztos voltam, hogy csodás esküvőnk lesz, és azt is tudtam, hogy ez egy fontos nap lesz az életünkben. De, hogy mélyebb érzelmi síkon mit jelent majd számomra, el sem tudtam képzelni. Aztán az esküvő napjától egészen mostanáig ez az egész megfordult bennem. Be kell vallanom, hogy az a nap egy olyan töltést adott érzelmileg, amire magam sem számítottam. Attól kezdve, hogy aznap felkeltem, végtelenül jó érzések kerítettek hatalmukba. Minden másodpercét meg tudtam élni az esküvőnknek, mintha egész életemben, erre vártam volna. Kár, hogy csak egy ilyen adatik meg az életben.

 MG 0321 2

 MG 0746 2

 MG 1750 2

Tudatosan fordítottatok nagy figyelmet arra, hogy ne csupán a helyszín, a dekor, vagy a menü legyen kifogástalan, de a megköttetett szövetség is méltó szertartást kapjon!? Miért volt ez fontos a számotokra?
Tomi: Amikor az esküvő előtt megírtuk az egymásnak tett fogadalmunk szövegét, fontos volt, hogy megpróbáljuk pár sorban megfogalmazni, hogy valójában mi a lényege annak a fontos elhatározásnak, hogy összeházasodunk. Mi az a lelki plusz, akarat és hit, ami arra sarkallt, hogy összekössük az életünket. Az egymásnak tett ígéret nyomaték volt a számomra. De ilyen a gyűrű is például, ami azóta, hogy a kezemen van, folyamatosan azt jelzi, hogy mi már nem csak egy pár vagyunk, hanem férj és feleség.
Dóri: Fontos, hogy az érzelmeinket kimondjuk, hogy papírra vessük és kommunikálni tudjuk. A jövőben is szeretném, ha erre odafigyelnénk, és ha majd 50 év múlva elővesszük a fogadalmunkat, az emlékeztessen bennünket a közös céljainkra és elhatározásunkra.

 MG 1995 2

 MG 2160 2

 MG 2258 2

Ahogy nézem az esküvőtökön készült képeket azt látom, hogy eszméletlenül jó buli lehetett… Nem minden esküvőn tapasztalja ezt az ember.
Dóri: Valóban az volt. Azt hiszem, ezt elsősorban annak köszönhetjük, hogy csakis olyan embereket hívtunk meg, akiket tényleg nagyon szeretünk, akik nagyon közel állnak hozzánk és viszont szeretnek bennünket. Nem azért hívtunk meg valakit, mert illik, vagy muszáj, hanem, mert szerettünk volna osztozni vele életünk fontos momentumának pillanataiban.
Tomi: Néha ceremóniamesterként is tevékenykedem. Voltam már jó néhány esküvőn. De bátran mondhatom, hogy minden szempontból a miénk volt a legjobb, amin valaha részt vettem… Fantasztikus érzés volt, hogy akik eljöttek, nem azért voltak ott, hogy egyenek, igyanak, berúgjanak vagy telefont nyomkodjanak. Ez az egész egy óriási közös örömünnep volt velük. Együtt táncoltunk, sírtunk, és nevettünk.
Dóri: Bekapcsolódtak a dinamikánkba. És esze ágában sem volt senkinek storyzni vagy posztolni. Minden pillanatot együtt éltünk meg. Fantasztikus volt.

 MG 2416 2

Csupán két hét telt el a nagy napotok óta… Dóri, áruld, el kérlek, hol lóg éppen a lenyűgöző Daalarna ruhád, mi lesz a sorsa? De legfőképpen mesélj, hogy érezted magad a nagy napon benne?
Dóri: Nemrég került sor a kreatív fotózásunkra, ahol egy extrémebb kavicsos terepen is debütált az álomruha. Most gondosan be van csomagolva. Még nem találtam meg a helyét. Vannak vele romantikus terveim. Tudom naiv álom, de jó úgy gondolnom rá, hogy ha egyszer kislányom születik, rá örökítem majd. Nekem ez volt a nagybetűs ruha. Már az előtt nagyon konkrét elképzeléseim voltak milyen ruhát szeretnék, mielőtt Tomi megkérte volna a kezem. Biztos voltam a sellőfazonban. És az első ruhapróbákon be is igazolódott, hogy ez a fazon lesz a befutó számomra. Egy éven keresztül készült, teljesen egyedi elképzelések alapján. Próbáról, próbára lett rám alakítva. Végül azt kel mondjam, Benes Anita elképezető ruhakölteményt alkotott. Ami nemcsak gyönyörű, de a 3 méteres uszálya ellenére, bármennyire hihetetlen nagyon kényelmes is volt. A próbafolyamatok erre is tökéletesen voltak. Megtanultam viselni.

 MG 3219 2

Ha már a ruhánál tartunk, óriási nézettségeket produkál az esküvői YouTube sorozatotok, amiben Dóri AZ előkészületek rejtelmeibe avatja be a nézőket. Épp az egyik ilyen epizódbaN láthattuk, hogyan vázolta elsődlegesen a potenciális esküvői helyszíneket Tominak. Megszoktad már Tomi, hogy Dóri komoly alapossággal és vizuális érzékenységgel járja körbe a fontos momentumokat az életetekben?
Tomi: Tényleg mindenben maximalista, igen. De ez azért is jó, mert nagyon jó ízléssel egyszerűsíti le a választást nekem. Lényegében az esküvőszervezés folyamata végig úgy zajlott, hogy kértem, mutassa meg azt a három verziót, ami neki tetszik, és akkor abból a háromból választottunk közösen egyet.
Dóri: Imádok prezentációkat és sor schnitteket készíteni. Az előző cégnél, ahol dolgoztam, én voltam a felelős ezekért. A helyszínválasztásnál is prezentációt csináltam, mert szeretem látni vizualizálva is a dolgokat.

 MG 4005 2

Nem kérdés, hogy nagyon tudatos tervezés előzte meg az esküvőtöket… Le Til Kúria, leomló zöld botanika és arannyal átitatott gyönyörű posztmodern eklektika elevenedett meg egy csodás mesében… Mi volt az irányadó a helyszín vagy a dekoráció megválasztásakor?
Dóri: Volt egy alapelképzelésem. Természetközeli, natúr, és Vintage stílusú vadromantikus esküvőt képzeltem el. Elsődlegesen olyan helyszíneket kutattam, ahol ezt a stílust vegytisztán meg lehet valósítani, mint például egy pajta, de ahogy találkozott az elképzés a realitással, rájöttem, hogy ezek a vadregényes helyek túl nagy szervezési rizikót rejtenek magukban. Amit természetesen szerettük volna leredukálni már csak azért is, mert bevallom, kicsit mindig túlaggódom a dolgokat. Nem találtuk meg azt a helyszínt, ami igazán tetszett, aztán pont jó időzítéssel érkezett hozzám egy ajánlás a Le Til Kúriától. Ami Pesten kívül, a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Birin található. Az első találkozás a helyszínnel már nagyon izgalmas és magával ragadó volt, annak ellenére, hogy az egész hely a klasszicista, barokk és a hipster stílusok keveréke, rögtön beleszerettünk. Én pedig arra gondoltam, hogy ezt a grandiózus eleganciát miért ne hozhatnánk össze a vadromantikus dekorral?! Ebből a kiinduló pontból kezdtem el a tervezgetést. Amiben ekkor még nem volt segítségem. A Pinterest szolgált inspiráló ötletekkel, majd persze ebből is született egy újabb prezentáció. Ennek végeredményeként zöld és arany lett az esküvőnk színe. A koszorúslányok ruhájától, a dekoráción át a nyomtatott anyagokig minden eköré épült fel. A Le Til Kúria dekoratőr csapata az elképzeléseinket 150 % -ra teljesítette. Amikor megérkeztem, könnybe lábadt a szemem a látványtól.

 MG 4129 2

Nemrég volt a kreatív fotózásotok. Meséljetek, hol készültek a képek? Hogy esett a választás a fotózás különleges helyszínére?
Tomi: Azt hiszem egy férfi számára megmagyarázhatatlan célt szolgál a kreatív fotózás műfaja. Szóval, ha engem kérdezel, nagyjából abban össze tudnám foglalni a dolgot, hogy utaztunk 3 órát, megérkeztünk egy erdőbe, - küzdve a tériszonnyal-fotóztunk másfél órát, aztán ismét utaztunk 3 órát. Túléltem. Persze Dóriért sok mindenre képes vagyok.
Dóri: Számomra nem volt ez ennyire drámai. Sőt szerintem kifejezetten szuper élmény volt. A Miskolctól nem messze eső Rudabányai bányatavat a fotósunk ajánlotta. A meredek sziklafalak, és gyönyörűen borított növényzet által határolt tiszta kékeszöld tó lebilincselő látvány. Itt található Magyarország legmélyebb állóvize, a mínusz 60 méteres tengerszem. Nagyon különleges atmoszférája van az egésznek. A tó smaragdzöld színe és a környezet egyszerre monumentális, és misztikus helyszínt szolgáltatott és azt hiszem, a végeredmény is önmagáért beszél.

 MG 4570 2

Most, hogy elmúlt a nagy nap, mi a következő állomás a közös életetekben?
Dóri: Elutazunk nászútra, Szingapúr egy gyönyörű fehérhomokos kis szigetére. A mögöttünk álló húzós időszak, a sok-sok szervezés, hajsza és logisztika, meghozta a kimerültséget. Így most ez a következő közös terv.
Tomi: Egyébként tervezünk a jövőben többet utazni. Van egy Amerikába szóló meghívásunk nászajándékként, így hosszabb időre szeretnénk majd Houstonba is ellátogatni. Nemrég úgy hozta az élet, hogy külön kellett utaznunk. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ez az utazás dolog mennyire közös élmény, aminek minden momentumát együtt, egymással igazán jó megélni. De valójában mindketten tudjuk, hogy a valódi nagy napok most várnak ránk és mi készen állunk rá, hozzon bármit is az élet.

Fotó - David Kis Photography, Videó - JB Studio, Helyszín, catering és dekoráció - Le Til Kúria, Biri, Menyasszonyi Ruha - Daalarna, Öltöny - Digel, Gyűrűk - NIKO Ékszer, Plexi táblák - Natural Wedding Decor, Zenekar - Blooming Trio, DJ - Show 4 You, Ceremóniamester - Borbás Viktor, Szertartásvezető - Vásárhelyi Petra

Az interjút készítette Balassa-Szökrönyös Éva

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat