logo

2019. 7. szám

Az amerikai életérzést idéző, street food-al megpakolt kisbuszok, a vurstlik nélkülözhetetlen csemegéi, a francia desszertművészet remekei sorakoznak fel az esküvői gasztronómia palettáján. És ez csupán néhány a megannyi vendégváró kuriózum közül, melyekkel elkápráztathatjuk násznépünk érzékszerveit. Mert a cél már régen nem kevesebb, mint jóllakatni a testet és a szemet egyaránt. A vendégváró falatok és a gasztronómiai elemek ma már ugyanis túlmutatnak a kulináris örömökön és a dekoráció részeként is megállják a helyüket!

9x13

7x11xxx

A menü összeállítása minden esküvő egyik legizgalmasabb és egyben legfontosabb sarokpontja, hiszen számos körülményt figyelembe kell venni, kezdve a létszámtól, a hely adottságain, a vendégeink összetételén keresztül egészen a megálmodott stílusig. Mert az ételek mára túlnőttek szerepükön és gondos kezek munkájának valamint a szépség iránti elhivatottságnak köszönhetően dekorációként is megállják a helyüket. Olyannyira, hogy az esküvői fotóalbumokban külön fejezetet tudhatnak magukénak.

6x10

19x26


Egy lazább, barátiasabb, könnyedebb hangvételű esküvő első számú kedvencei lesznek a nagy kultuszú büfékocsik, azaz Food truck-ok, melyek ablakában stílszerűen a legnépszerűbb gyorsételek sorakoznak – a minden jóval megpakolt hamburgerek szalma krumpli, amerikai hot-dog vagy pizza is kísérheti. Emellett az olaszok Aperitivo falatkái, mint apró műalkotások tetszeleghetnek egy kisebb létszámú esküvő fő attrakciójaként. De ugyanígy a mediterrán nemzet gasztronómiáját éltetik azok a büféasztalok, melyeken kiváló minőségű hideg ételek, sonkák, felvágottak, különféle sajtok és gyümölcsök, valamint olívabogyók gondoskodnak a vendégek ízélményéről. Ha pedig kicsit keletebbre húz a szívünk és a vendégeink is kaphatóak az egzotikumra, a Sushi bar pikáns falatkái egy szempillantás alatt Japán messzi földjére repítenek majd.

10x6x

A bennünk élő gyermek minden vágyát kiélhetjük az esküvőnk napján az újhullámos desszertkülönlegességeknek köszönhetően. A cukorkák, nyalókák, bocskorszíjak, gumicukrok tömkelegét felvonultató Candy bar-nak már a látványa is hívogató, főleg, ha megjelenésében, stílusában és színvilágában harmonizál az esküvőt felölelő dekorral. „Donut mind if „I do”! - hirdetik vicces szójátékkal a fánk falak, a puha, omlós, cukormázas édességgel roskadásig megrakva. Viszont aki inkább a hideg, krémes állagért rajong, az „lestoppolhat” egy retro fagylaltos kocsit. És, hogy ne csak az édesszájúaknak kedvezzünk, rendelhetünk popcorn-t is – egy esküvői kisfilm vetítéséhez tökéletes kísérő lesz.

Az esemény csúcspontja minden kétséget kizáróan a klasszikus desszertes asztal, ahol a művészi magasságokig emelt menyasszonyi torta játssza a főszerepet. A romantikus, élővirággal, vagy az arra megtévesztésig hasonlító cukorvirággal díszített darabok mellett egyre népszerűbbek az olykor meghökkentő, minimál, beton hatású, geometrikus, aranyozott, vagy absztrakt festményre hajazó, rebellis alkotások.

Fotó: pinterest.hu, Szöveg: Kiszely Noémi

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat