logo

ETALON/ WEDDING EDITION
2018. 7. szám október-november

 

Ahogy a - közhelynek számító - mondás is tartja: „ép testben, ép (a) lélek”! Talán nem is kell olyan messzire mennünk a magyarázatért: tény ugyanis, hogy ha belsőnk harmóniát sugároz, testünkön is megjelennek az elégedettség jelei.Az esküvőre készülő menyasszonyok, nem hiába kapják a „csodaszép” és „káprázatos” jelzőket, hiszen az ápolt, pazar megjelenésük mögött, az esetek nagy többségében, a boldogság műszerekkel nem mérhető szintje lakozik. Ez pedig a bőr felszínén is szemmel látható nyomokat idéz elő. Nem beszélve arról, ha még koncentráltan teszünk is hámrétegünk egészségéért…

 

Fotolia 181415936 L


Már két éve, hogy a zalaegerszegi Ép Köröm Lézer Stúdió professzionális szakmai hozzáértésének hála, belopta magát a helyiek szívébe. A stúdió életében az idei ősz egyenlővé vált a megújulással. Régi minőségben, ám új tartalommal töltődött meg az októbertől már Bright Lézer stúdió nevet viselő szépségsziget, mely kibővített, magas szintű, hozzáértő szolgáltatásainak köszönhetően hűen szolgálja a kozmetikai ipart. A nyugodt, kellemes miliőben annak jártunk utána, milyen kezelésekkel szépíthető az arcbőr, „radírozható le” egy korábbi döntésünk stigmaként magunkon hordozott eredménye. A stúdió tulajdonosától, B. Kovács Viktóriától megtudtuk: nem lehetetlen ma már fájdalom nélkül megszabadulni egy elrontott, vagy már megunt tetoválás viselésétől, ahogy egyetlen kezelés után sem elérhetetlen a feszes, kisimult, megújult arcbőr sem. - A Nagy Nap előtt kétségtelenül a bőr rejuvenációja az egyik leglényegesebb momentum. Manapság ugyanis nem csupán a húszas éveikben járók kötelezik el magukat hivatalosan is, hanem már az idősebb generáció tagjai is bátrabban lépnek az oltár elé. Az érettebb bőr azonban komolyabb előkészítési munkálatokat, komplexebb kezeléseket igényel. – tudjuk meg szakértőnktől. Az esküvő előtti időszakban éppen ez okból már a kitűzött dátumot megelőző hónapokban célszerű és ajánlatos is rendszeres szépítő, bőrmegújító kezeléseken részt venni, hogy életünk egyik legfontosabb pillanatában ne kelljen apró bőrhibáinkon, szarkalábaink mélységén görcsölnünk. – A Nd. YAG professzionális lézeres technológia alkalmazásával hatékonyan tudjuk az elhibázott, vagy a bőrön már nem kívánt tetoválások eltávolítását (is) elvégezni. Ez nem csupán a hagyományos értelemben vett, a bőrbe varrt mintás, színes, non-figuratív alakzatokra, rajzokra érvényes, hanem a szépészeti ágazatban ismert és kedvelt megvalósulásokra is, gondolok itt a szemöldöktetoválásokra. Minimális kellemetlen érzettel jár az eljárás, ám ennek mértéke elenyésző a tetoválások „születésekor” keletkező fájdalomhoz képest – teszi hozzá Viktória. Lényeges azonban, hogy az eltávolítás mechanizmusa időszakhoz kötött, vagyis nyáron egyáltalán nem végezhető a kezelés a bőr fényérzékenysége miatt. Az ősz beköszöntével a lebarnult hámrétegnek is szükséges pár hetes regeneráció, mielőtt a tetoválás eltávolításába belefognánk. - Működését tekintve a lézer gyakorlatilag felrobbantja a pigment tartalmú festéket, s lehetővé teszi a festékanyag feldolgozását a falósejtek számára, így a fekete, vagy színes tinta nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetből. A tetoválás milyensége meghatározza, hány kezelés szükséges a végleges „törléshez”.

Kényes és gyakori probléma a nap okozta, hormonális, szervi problémát rejtő vagy lelki behatás eredményeképpen az arcon, a kézfejen és a dekoltázson megjelenő pigmentfoltok kérdése is, melyekre a már említett lézeres technológia éppoly hatékony megoldást nyújt, mint a fent említett esetekben. Ez a folyamat azonban csak akkor valósulhat meg, ha a vendég bőrgyógyász által végzett szakorvosi vizsgálattal támasztja alá, hogy a kezelni kívánt bőrelváltozás, bőrfelület nem tartalmaz rosszindulatú sejteket. - Már 30 éves kor után célszerű a bőr problematikájával foglalkozni, mert már ebben a korban csökkenni kezd a kollagén termelése. A lézeres beavatkozással látványos eredmény érhető el, s ezután már csak a szinten tartás lesz a vendégek legfontosabb feladata. A bőr pigmentációjának zavaró elvállváltozásai, a különböző pöttyök, májfoltok is nagy hatékonysággal elhalványíthatóak akár 4 kezelés által. Ám fontos tudni, hogy ezek első sorban belső indítatású elváltozások, így előfordulhat, hogy hormonváltozással vagy napfény hatására újra felbukkanak a bőrön.

A stúdió különlegessége mindazonáltal az ősztől igénybe vehető karbon peeling káprázatos hatásában rejlik. A segítő kezelés során egy szénporos maszk kerül az arcbőrre, mely alaposan kitisztítja a legmélyebb pórusokat is. Ezen a felszínen alkalmazzuk a lézersugarat, mely további mélységekig juttatja el a hatóanyagokat, s ezáltal stimulálja a kollagén aktivizálódását, csökkenti a bőr faggyútermelését, a tág pórusokat összezárja, mattítja a bőrfelszínt. Mivel manapság már szinte életbevágó a természetes eredetű termékek alkalmazása az életünk minden színterén, így mi sem használunk kőolajszármazékot tartalmazó kozmetikumokat, hanem 100 százalékos naturális készítményekkel kezeljük a bőrt. Egyszeri alkalmat követően még a komoly, igénybe vett bőrrel rendelkezők is saját szemükkel tapasztalhatják meg a kezelés hatékonyságát, hiszen azonnal szembetűnően egységesedik a bőr tónusa, válik rugalmassá, egészségtől ragyogóvá a bőr. Mindezt pedig felépülési idő, fájdalom és mellékhatás nélkül érhetjük el a kozmetikai újításoknak és a lézertechnológiának köszönhetően.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: Fotolia

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat