logo2

 

 

 

ETALON/ ESKÜVŐ
2017. 7. szám november

 

Kidolgozott külső alatt rejtőzködő gazdag ízélmény, tele ötlettel, gondossággal, szeretettel és individuummal. Mindezek együttesen teszik többé szimpla cukrászatnál azokat az elegáns falánkságokat, amelyek Pálffy Andrea, a Ma Chérie Tortaműhely megálmodójának keze alatt születnek. Mi más lenne ez, ha nem egyfajta művészi megnyilvánulás, ami nemcsak az ízlelőbimbóknak, de a szemnek is édes?!

 

A Ma Chérie Tortaműhelyben aprólékos megoldásokkal készülnek a menyasszony ruhájához és az esküvői dekor-koncepcióhoz komponált torták és miniatűr, formatervezett sütemények. „Szépség és egyediség, a legtöbb fiatal párt, aki ma az esküvőjére készül, e két irányelv vezérli. Ez ma az esküvők minden szeletére kiterjedő filozófia, amire az általam készített desszertekkel igyekszem reflektálni.”- mondja Andrea, aki immáron második alkalommal sorakoztatta fel desszertarzenálját kreatív fotózásunkon.

 

tort6

 

tort

 

tort3

 

tort7

 

Milyen szempontok vezérelnek az esküvői torta elkészítésekor?
Minden személyre szabottan történik, egy kreatív tervezési folyamat eredményeként. A ruha, a csokor, az enteriőr, az évszak, a menüsor, a dekoráció, és a megrendelő személyisége, vágyai egyaránt mérvadóak. Egy beszélgetésből már kialakul a stílus, a forma-, és színvilág, valamint a torta központi fókuszpontja, aztán a készítés során mutatja meg magát, mit bír el az adott torta. A vizuális elképzelésen túl persze az ízélmény is épp olyan fontos, követve a Ma Chérie Tortaműhely eredeti filozófiáját, miszerint kizárólag nemes alapanyagokból készülnek a desszertek, ebben nem kötök kompromisszumot! A belső ízvilágnak épp olyan harmóniát kell alkotnia, akárcsak a dizájnnak.

 

Melyek azok a technikák, amelyek 2018-ban meghatározóak lesznek? Gondolok pl. a meztelen torták diadalára…
A naked cake kényes téma. Ennek a trendje tőlünk nyugatabbra indult, ahol más gasztrokultúrával rendelkeznek. Hogy a mi ízlésünkhöz közelebb tudjuk hozni, speciális technikával készítve legalább olyan nehéz szépen kivitelezni, mint egy marcipánnal burkolt tortát. Mivel jellegzetes vajas piskótát és vajkrémet igényel, ezért eltér a nálunk kedvelt ízektől, textúráktól. Ha a pár mégis ragaszkodik ehhez a stílushoz, szívesebben ajánlom a félmeztelen tortákat. Noha, vannak technikák, amelyek nagyon különlegesnek számítanak, akárcsak az élethűen megmunkált cukorvirágokkal való díszítés, a metálszínű, ehető fóliabevonat, a tükörglazúr, vagy a vintagehez gyönyörűen passzoló fátyolszerű cukorcsipke, mégsem beszélhetünk egyértelmű trendekről.

 

tort2

 

tort8

 

Általában mi rejtőzködik a torta egy-egy rétegében?
Hiába működik fantasztikusan a passiógyümölcs a gyömbérrel, ha a vendégek 90%-a a klasszikus csokoládés és gyümölcsös ízvilágot kedveli. Amikkor az ízeket megalkotjuk, szem előtt tartjuk az általános közízlést, ettől függetlenül van benne némi játszótér, mindig javaslok valami pluszt, amitől végül nem csak a forma, de az ízélmény is örök marad.

 

A desszertasztalon bájos minisütik sorakoznak, a torták apró, de méltóságteljes kísérőjeként…Mesélj ezekről!
Ezek már szabadabban, változatos formavilágban, különleges, kontrasztos ám nagyon harmonikus textúrákkal és ízek rétegezésével készülnek. A desszertasztalok látványvilágának egyik fontos elemei a cake-popok, cupcake-ek, a monodesszertek, pohárkrémek, kuglófok, kekszek, habcsókok, macaronok, vagy a mandulaliszttel készült pici tartok, és a sornak csak a képzelet szabhat határt.

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva, Fotó: Premium Fotósok