logo2

 

 

 

ETALON/ ESKÜVŐ
2017. 7. szám november

 

 

A nagy nap legfontosabb állomása az esküvői szertartás. Az esküvő szervezésekor mégis méltatlanul kevés figyelem hárul erre a kulcsfontosságú 30 percre. Részben talán azért is, mert még kevésbé ismert annak lehetősége, hogy ne egy hivatali kötöttségek által korlátozott lehetőségű „futó-szalagra” kerüljön életünk legfontosabb ceremóniája, hanem egy felemelő, eufórikus élményben legyen részünk, egy szertartásvezető segítségével.

 

szert

 

A hivatalos eljárás szigorú keretei mellett, sokszor, amit elképzelünk a meghitt pillanatról, csupán álom marad. Gondoljunk itt csak akár a helyszín- vagy az időpont kiválasztására, akár a szertartás egyedi kérésű momentumaira. Ebben kínál különleges alternatívát a szertartásvezető, aki a hivatalos protokoll betartása mellett, diszkrét eleganciával, tökéletes beszédkészséggel, személyre szabott ceremóniát állít össze. Fontos kiemelni, hogy a szertartásvezetővel kötött házasság a hivatalos ceremónia mentén haladva is csak megerősítője a polgári eljárásnak, ám személyének segítségével csak a képzelet szabhat határt annak, hogy a ceremónia úgy történjen meg, ahogy azt a pár előre elképzelte.

 

Mivel egy szertartásvezető független a hivataloktól, mind időpont, mind helyszín szempontjából rugalmasan tud alkalmazkodni. „Lehet a nagy nap, a találkozás napjának évfordulóján, még akkor is, ha az éppen ünnepnap, vagy hivatali szünnapra esik. Lehet akár annak helyszínén is: földön, vízen, levegőben – ahol a pár először találkozott. Lehet nyári este, amikor már a tücskök ciripelnek és épp nyugodni tér a nap, vagy épp a helyszínt meghitten gyertyalángok világítják be. Tulajdonképpen minden megvalósítható, csak a képzelet szab határt, hogy megelevenedjen kettőjük meséje. Az a mese, ami csak róluk szól, amit a többszöri találkozások alkalmával megfogalmazott gondolatokból, élményekből, történetekből íródik. Ebben a történetben minden szó, minden apró mozzanat számít. Ettől lesz lélekemelő és egyedi az a 30 perc. Ilyenkor minden megszűnik körülöttük, csak egymásra figyelnek és én csupán aláfestés vagyok”- meséli Plesz Márti szertartásvezető. Aki a ceremóniába egyéb kelléktárgyakat is szívesen beépít, amennyiben arra a párnak is igénye van. „Önthetnek homokot, készíttethetnek szerelmi dobozt, melybe egymásnak írt titkos vallomásuk kerül, vagy akár ültethetnek fát, fonhatnak kötelet, számos megoldás létezik az új közös élet kezdetének szimbolizálására. Továbbá, ami a ceremónia teljes összhangjához elengedhetetlenül fontos, de szintén nem kap az átlagos szervezésben elég hangsúlyt, hogy zeneileg és látványilag is megvalósítható szinte bármi. Az esküvő maga egy csoda. Ezt vallom. Meghitt, bensőséges, intim, ahol minden szónak súlya van, és az emlékezetben majd örökké él.”

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva, Fotó: Premium Fotósok