logo2

 

 

 

ETALON/ESKÜVŐ
2016. 5. szám október-november

 

A virág esküvői szerepvállalása nem korlátozódik a menyasszony csokrára, hanem szigorú egységet alkot az esküvői koncepcióval, hiszen a dekoráció legfontosabb eleme, emellett a menyasszony gyönyörű kiegészítője és kísérője. A virágok formájukat, alakzatukat és színüket tekintve végtelen lehetőségeket hordoznak. Színvilágukban és hangulatukban a helyszínhez, az évszakhoz és a dekorációs elképzelésekhez kell leginkább igazodniuk. Molnár Zsófit kérdeztük a legújabb virágdekorációs trendekről.

 

dekor9

 

„A virágdekoráció lehet nemesen egyszerű, romantikusan bájos, természetesen bohém, üde minimalista… és még hosszasan sorolhatnám. Lényegében bármi megvalósítható virágból, csupán a képzelet és a pénztárca szabhat határt. Ma nagy reneszánszukat élik a nagyfejű virágok, mint például a dália, amely jellemzően nyár közepétől őszig virágzik, vagy a peónia, ami a tavaszi, kora nyári időszak slágere, vagy a minden évszakban termesztett gyönyörű színekben pompázó hortenzia. Jellemzően tömör virágdíszeket készítünk, ami egyre kevesebb zöldet tartalmaz, vagy ha zöld, akkor csak és szinte kizárólag azzal dekorálunk, akárcsak a Zala Spring Golf Resort fotózásának helyszínén. Itt az impozáns minimál színtér finom, elegáns letisztult jelleget kívánt meg a virágdekorációtól, ezért az egyik koncepcióban a zöld és tört fehér örökérvényű párosa dominált, üveggel és ezüsttel.” - meséli Molnár Zsófi, aki 

Gengeliczky Timeával szimbiózisban komponálja a dekorációt.

 

Az asztal ékei

„Az asztalt zöld futóval emeltük ki, ahová célszerű kevés nedvességigénnyel rendelkező fajtákat választani. Ez esetben a kecskerágó és a pisztácia levelei, az eukaliptusz, a borostyán indák, az aechevéria, az ezüstös kőrózsa, és a hypericum bogyó, alkot harmonikus egységet az üvegmécsesekkel. Fontos, hogy az asztalt beterítő zöldek ne akadályozzák a terítést.”

 

dekor

 

dekor1

 

Függődekoráció
A virágdekorációval célszerű minden lehetséges irányba építkezni. Kinti szertartásokra, a kapura, baldachinra, vagy a főasztal fölé, esetleg mögé felállított keretre lógatva, a kecsesen leomló zöldek gyönyörű kompozíciót alkothatnak. Ha a légteret dekoráljuk, érdemes dominánsabb formavilágú különleges virágokat vagy zöldeket választani. Ez esetben az amaranthus zöldje, a pulykaorr, és a kecskerágó levelei varázsoltak meghitt összképet. Belógó díszként alkalmazhatunk különleges formavilágú-, és hangulatú mécseseket, vagy szalagra fűzött lisianthus fejeket. A zöld dekoráció annál látványosabb, minél egyszerűbb.

 

dekor6

 

dekor8

 

Papírdekoráció
A meghívó az első olyan dolog, ami árulkodik az esküvőről, éppen ezért a grafikai anyagokat is célszerű beépíteni a koncepcióba. A menükártya, köszönőlap, ültetőkártya annak jegyében készüljön, hogy végül mi az az egységes összkép, amit kifejezésre szeretnénk juttatni, így minden elem harmóniába kerül.

 

dekor7

 

dekor11

 

dekor12

 

Csokor
A zöld-fehér dekorkompozícióhoz nem egy szokványos körcsokor készült. A zöld, többféle árnyalatából rajzolódik ki az üde virágcsokor, miközben az egyszerű, de látványos formavilágot a kőrózsa, és a legkülönbözőbb hétköznapi díszítőelemek, akárcsak az echevéria, vagy például a díszkáposzta adja.

 

dekor4

 

dekor5

 

dekor10

 

„Ugyan annak a térnek számtalan manifesztációja lehet. Így volt ez a zalacsányi golfpályán is. Azt szemléltettük mennyi különböző elképzelés fér meg akkor, ha a helyszín ilyen sokarcú.”

 

Az üde zöld pázsit lebilincselő helyszíne a kinti ceremóniának, éppen ezért nem szerettük volna túldimenzionálni a kinti dekorációt. Ez esetben a látványelemet egy csipkefüggönnyel és organzával dekorált baldachin és a törtfehérbe öltöztetett székek adták. Mindez méltó és meghitt keretet adhat a boldogító igennek. A baldachin végtelen módon dekorálható lelógó virágkompozíciókkal, fonatokkal. A fehér légies anyagokon gyönyörűen mutat az amarantusz, vagy például a lisianthus, de ezúttal is fontos szempont, hogy olyan virágokkal dolgozzunk, amelyek jól bírják a meleget, hiszen a kültéri dekoráció már órákkal a ceremónia előtt elkészül, így elkerülhető, hogy mire a legszebb pillanatokra kerül a sor, kókadt virágok éktelenkedjenek a pár körül.

 

dekor2

 

dekor3

 

Szöveg: Balassa-Szökrönyös Éva / Fotó: Bolla Gábor (bollagabor.com), Horváth Krisztián (Kristoban) / Dekoráció és virág: Dekorspecialista, Tündérvirág Műhely