logo2

 

 

 

ETALON/ ÉLETMÓD
2019. 2. szám április-május

 

Jó életminőségünk fontos része, hogy saját fogainkat minél tovább és a lehető legjobb állapotban megőrizzük, ami az első fogak kibújásától idős korig folyamatos törődést és figyelmet igényel.

Ebben nyújt szakszerű és modern segítséget dr. Takács Judit páciensközpontú, családias rendelője, mottójuk szerint:
„Az egészséges mosoly otthona”

 

22x19

 

Azonnal szembetűnt, hogy a rendelőben elérhető ún. ESKÜVŐI MOSOLY csomag. Mit takar ez a szolgáltatás?

A mottónk: Ünnepi mosoly – de ne az utolsó pillanatban… Célunk, hogy a mosoly-szépítést kivegyük az esküvőt megelőző legnyüzsgőbb napokból, és lássunk hozzá már kb. fél évvel korábban, hogy még a szertartásra készülés stresszmentes, „adventi” időszakában, nyugodtan legyen időnk átgondolni, mit szeretnénk és szakember segítségével egy egyéni, pontos menetrend szerint megtervezni a megvalósítást.

 

Miért kell ehhez ilyen sok idő?

A kérdés nagyon jó. Fontos megértenünk, hogy megalapozott, tartós eredményekhez nem elegendők a kampány-megoldások. A szép mosoly alapja a megfelelő ápolással fenntartott, egészséges íny. Ez adja a piros-fehér harmóniához a hátteret, de legalább ennyire fontos, hogy a gyulladásmentes íny biztosítja hosszú távon az ép fogágyat, ideális esetben élethosszig a stabil megtámasztást a fogak számára. Egy erős alap az építendő szép házhoz…. Ezért minden fogászati kezelés az íny vizsgálatával, és annak kezelésével indul. Fel kell térképeznünk a fogápolási szokásokat, időnként átformálnunk a rutint és a gondolkodásmódot…Ehhez idő kell, felvilágosítás-megértés-begyakorlás.


Mire figyeljünk jobban?

Gyakori tapasztalat, hogy a fogínyvérzéssel hozzám forduló páciensek nagy része a fogkefével elkerüli a vérzékeny területet és egyedül a reklámozott fogkrémektől és szájöblítőktől várja a gyógyulást. Így hamarosan egy „ördögi kör” alakul ki, hiszen az elégtelen tisztítás miatt felgyűlő lepedék és fogkő tovább rontja az íny állapotát. Sokszor önmagában az új gondolkodásmód és rutin kialakítása megoldja a problémát, de a vérző íny mindig azt üzeni nekünk: ”foglalkozz velem, van itt valami, amit nem szeretek…”

 

62x41

 

Mi a filozófiája a XXI. századi fogorvoslásnak, mindazonáltal az Ön rendelőjének?

A XXI. század modern fogorvosi kezelései fokozott hangsúlyt tesznek a Hippokratesz által megfogalmazott orvosi hitvallásra, ami röviden így szól : „Ne árts!” Ami a fogak nyelvén így szól: tartsuk meg minél tovább a saját fogakat, a helyreállítások, fogpótlások a lehető legkevesebb foganyag-vesztéssel készüljenek. Ezt célozzák a fog-barát kezelések, hogy minél természetesebb maradjon a szép új mosoly, megmaradjanak az egyéni jellegzetességek. A modern anyagok és módszerek támogatják ezt a törekvést, például új generációs tömőanyagainkkal sok esetben élethűen fel tudjuk építeni a fogakat lecsiszolásuk helyett, gyökértömött elszíneződött metszőfogak esetén belső fogfehérítéssel kombinálva. A már hiányzó fogakat implantátum-koronákkal pótolhatjuk, a szomszédos fogak épségének megóvásával. A nagyobb hiányokat pótló hidak anyagául a fémmentes, élethű zirkon-kerámiát ajánlom.

 

Mit tartalmaz még az ESKÜVŐI MOSOLY csomag?

A funkciójában már kifogástalan fogazatot fogfehérítéssel varázsolhatjuk ragyogóbbá. Rendelőnkben a legújabb generációs WHITEsmile fläsh professzionális fogfehérítő rendszert használjuk, amely fogorvos által kontrolált biztonságos feltételek között, egy ülésben, kb. másfél órás kezeléssel ad látványos eredményt. A szép fényű fogakra ünnepi díszként fogékszer is kerülhet. Fontos célnak tartom, hogy a családalapítás előtt álló fiatalok helyes, hosszútávon jól működő szájhygienes szokásokat adjanak tovább a következő generációnak. Rendelőnk e szemlélet kialakításában, begyakorlásában szeretne szakmai segítséget és teljes körű fogászati ellátást nyújtani kellemes környezetben, oldott hangulatban az egész család számára.