logo2

 

 

 

ETALON/ ÉLETMÓD
2018. 4. szám június

 

 

Megingathatatlan tény, hogy az időben felfedezett betegség nagy mértékben növeli a gyógyulás esélyét. Sokszor már csak akkor fordulunk orvoshoz, ha zavaró és fájó tüneteket tapasztalunk, miközben az öngondoskodás első, felelősségteljes lépése lenne folyamatosan figyelemmel kísérni testünk üzeneteit. Egy-egy idejében elvégzett szűrővizsgálat ugyanis az életünket is megmentheti. Az elmúlt időszakban felértékelődött tehát a magánklinikák szerepe, kiváltképp azoké, ahol egész testet érintő, komplex vizsgálatokat követően átfogó képet kaphatunk szervezetünk aktuális állapotáról.

 

Az Etalon magazin elsőként járhatta körbe a zalaegerszegi INTEGRITY MAGÁNKLINIKA vadonatúj épületszárnyát, ahol a jövőben az orvosi praxisok kibővülése mellett, egyedülálló technológiai háttérrel kezdhetik meg a szakma kiválóságai a gyógyítást. S teszik mindezt egy orvosi rendelő hangulatát messziről sem megidéző, belsőépítészetileg is különleges és modern kialakítású miliőben. Az aktuális újításokról, az MRI készülék kétséget kizáró precizitásáról, és a hozzá kapcsolódó szakterületi sokszínűségről a magánklinika vezetője és szakképzett radiográfusa, PIGLER ISTVÁN PÉTER mesélt Bővül az Integrity Magánklinika!

 

int

 

AZ INTEGRITY NEVE EGYBEFORRT A GERINCDIAGNOSZTIKÁVAL ÉS AZ MRI – VIZSGÁLATOK LEHETŐSÉGÉVEL. AZONBAN MÁR KORÁNTSEM CSAK EZ AZ INTÉZMÉNY FŐ PROFILJA...
Számtalan szakrendelés és világszínvonalú képalkotó diagnosztikai eljárás működik a Klinikán, melyek több hónapos előrejegyzés nélkül, elérhető áron vehetők igénybe. Tény ugyanis, hogy az orvoslás, a gyógyítás precizitása és hatékonysága nem lehetséges a tökéletes diagnosztika nélkül, ezért továbbra is kiemelten kezeljük az MRI, a röntgen, a mammográfia és az ultrahang alkalmazási jelentőségeit. A szakorvosaink tábora folyamatosan bővül, ahogy épületegyüttesünk is: az eddigi 400 négyzetméterről 1000 négyzetméterre nőtt az intézmény területe, ahol már új szakterületek kiválóságai várják az egészségügyi problémákkal küzdőket, vagy éppen prevenciós szándékkal érkezőket.

 

42328665591 b1b5c6fc96 k

 

HA MÁR MEGELŐZÉS: MENNYIRE ÉRZÉKELHETŐ AZ EMBEREK FELELŐSSÉGTUDATA EBBEN A TÉMÁBAN?
A prevenció fontosságához kétség sem fér, különösen 40 év kor felett, amikor is, növekszik a daganatok előfordulásának aránya. Ma már lehetőség van személyre szabott szűrőcsomagok összeállítására. Az időben felfedezett elváltozást nagyobb eséllyel kezelhetjük. Sok esetben a probléma inkább abban rejlik, hogy szervezetünkben a kóros sejtek észrevétlen lapulnak, a tünet megjelenésekor pedig már hosszabb és komplexebb orvosi ellátás szükséges. A szűrések életkorra, nemre, betegségre vonatkozóan specifikusak lehetnek. Ezek mellett pedig koncentráltan vizsgáljuk a tünetek hátterében álló problémák gyökerét, mint például egy gyakori fejfájás vagy éppen szédülés, az ízületi fájdalmak, nőgyógyászati problémák, szív-és érrendszeri megbetegedések, az anyagcserezavarok, a bőrelváltozások, a bélrendszeri panaszok okozóit. A területspecifikusan a modern csúcsdiagnosztika segítségével az apró elváltozások is könnyen észlelhetők, ezáltal a szakorvosok maximális pontossággal tudják felállítani a diagnózist, s javasolhatják a gyógyító kezelést.

 

41606416784 ea8f5279fe k

 

A MÁGNESES REZONANCIA KÉPALKOTÁSA (MRI) AZ ORVOSTUDOMÁNY LEGINNOVATÍVABB TECHNOLÓGIÁJA. MIBEN EGYEDI ÉS KÜLÖNLEGES EZ A BERENDEZÉS ÉS MILYEN KÉSZÜLÉKEK SEGÍTIK MÉG A SZAKORVOSOK MUNKÁJÁT?
A test szerkezetének leképezéséhez kategóriájában a legnagyobb térerejű 0.4T-s Hitachi Aperto Lucent készüléket alkalmazzuk. Emellett büszkeségünk a Hologic digitális mammográfiai készülék, mely a 3 dimenziós tomoszintézis technológia segítségével milliméterenként 51 szeletet tud az emlőről készíteni, 40 %-kal nagyobb felismerést eredményezve. Ehhez kapcsolódik az elasztográfiás eljárással is felszerelt Hitachi ARIETTA V70 csúcskategóriás ultrahang berendezéseink, amik kifejezetten a szöveti keménységet, a szövet-szintű eltéréseket mutatják meg precíz képalkotási technikával. A képalkotók segítségével következtethetünk az egyes betegségek lefolyására stádiumára, kiterjedésére és a lehetséges kezelési metódusra.

 

42281610122 74cf63ea33 k

 

AZ INNOVATÍV ESZKÖZPARK MELLÉ A KIVÁLÓ SZAKMAI HÁTTÉR IS ELENGEDHETETLEN:
Az Integrity Magánklinikán praktizáló orvosok rendelkeznek szakmai licencekkel, a szakterületük legmagasabb minősítéseivel, emellett több kutatóorvos is dolgozik intézményünkben. Előfordul, hogy bizonyos esetekben egy, a szakterületén preferált, országosan is elismert orvostól kérünk szakvéleményt távdiagnosztika keretében. A kétes képeket, eredményeket pedig konzílium keretében elemzik ki a radiológusaink. Szakmaiságunk egyedülálló abban is, hogy az MRI diagnosztikát a több éves kutatói tapasztalattal rendelkező Dr. Aradi Mihály PhD orvosigazgatónk vezeti. Eszközeink mindegyike digitalizált, akár egy szemész vagy egy bőrgyógyász szakorvos is nyomon tudja követni az esetleges elváltozások mértékét.

 

42328658771 ac955aff53 k

 

A VADONATÚJ ÉPÜLETSZÁRNY MILYEN ORVOS-PRAXISOKNAK AD OTTHONT?
Gyerekgyógyászattal, fül-orr-gégészettel, kardiológiával, proktológiával, neurálterápiával, hagyományos kínai orvoslással és csontsűrűség-méréssel bővül a szakrendelések köre. Az osteoporosist, azaz a csontritkulás szűrését is egy új berendezés fogja elvégezni, ahogy a többi rendelőben is minden adott lesz az alapos diagnosztikához. A speciális szoftverekkel felszerelt prémium rendszerek által a legkisebb problémák is felderíthetővé válhatnak. Újdonság még, hogy szolgáltatásaink a szépészet területén is bővülnek. Maga az épület pedig a legmagasabb komfortot nyújtja: beépített lifttel, tágas várótermekkel, belső parkolóval várjuk a hozzánk érkezőket. A jövőben továbbra is törekszünk a diagnosztika, a radiológia területének innovatív megoldásait, csúcstechnológiáit integrálni a Klinika eszközparkjába, mellette pedig a hiányzó szakterületek réseit megtölteni a magas szintű orvosi háttérrel.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett