logo2

 

 

 

ETALON/ WELLNESS TRENDEK
2018. 3. szám májusAyurvéda, balneoterápia, Kleopátra-fürdő, Thalassoterápia. Csupán néhány kényeztető rituálé, mely a belföldi szállodák kínálatában elérhető. S itt még csak a wellness tartalmi elemeit csupán a felszínen súroltuk. Az ellazító szeánszok mellett lubickolhatunk, szépülhetünk, sportolhatunk, gasztronómiai gourmet élményben lehet részünk, s ezek mind-mind garantálják: utazásunk végén elégedetten és maximálisan feltöltődve lépjük majd át pihenésünk fellegvárának küszöbét. A modern kor szállodáiban a szolgáltatási repertoár lenyűgöző. Most ezekből szemezgettünk.


w

Wellness élmények

A wellness nemcsak korpuszunkat, pszichénket is felpezsdíti. Lazító SPA élmények és kényeztető programok alfáját és omegáját járhatjuk be már belföldön is. A legkülönbözőbb kényeztető szolgáltatásokkal felfrissíthetjük hosszú, téli álmából ébredő testünk érzékeit. Az illóolajos, lávaköves, nyugtató vagy éppen energetizáló, vitalizáló kezelések alkalmával pedig nemcsak a testi ellazulásnak adhatjuk át magunkat, de a lelki feltöltődés is garantált. A hazai szolgáltatások között is hódítanak például az olyan szertartásos Thali’sens kezelések, amelyek a tengervíz, az iszap és az algák gyógyító erejét kombinálják különböző növényi kivonatokkal. Négy opciója közül (Orient Atlantic, Polinézia, Amazon) választhatunk, melyekkel finomíthatjuk, és feltölthetjük a bőrünk. De az Ájurvédás, hawaii-, vagy hangmasszázsoktól az aromafürdőkig bármely keleti filozófia alapján működő wellness részlegben garantált a katarzis!

 

w1

 

w11


Egészség

A szállodák egészségmegőrzésre fókuszáló programjai nem merülnek ki a modern berendezésekkel felszerelt konditermekben, olyan különles mozgásprogramokban is részt vehetünk, akárcsak a tibeti jóga, a zen meditáció, a Taj csi, vagy a legkülönbözőbb hidro,-és balneoterápiák. Számos hazai komplexumban kaphatunk emellett ma már állapotfelmérést követően orvosilag analizált, személyre szabott egészségprogramot is, mely a mozgásra, az étkezési szokásokra koncentráltan életvezetési tanácsokkal is ellát bennünket. A fedett sportolási lehetőségeken kívül szabadtéren is eltölthetjük az időt, például egy városnéző kerékpártúrával vagy az olyan aktív kikapcsolódásokkal, akárcsak a segway, a lovaglás, vagy a golfozás lehetőségével egyaránt. De több tematikus szállodai program építkezik a méregtelenítő-és tisztítókúrákra is, ami szintén az egészségünket szolgálja. Ennek keretében szakértők segítségével, kidolgozott léböjtkúrával szabadulhatunk meg a mérgektől.

 

w2

 

w22

 

Szépségsziget

A szépségápolás mindig egy sarkalatos kérdés, így természetes, hogy a szállodák erre is kiemelt figyelmet fordítanak. A bőrmegújító arckezelési programok széles spektrumán keresztül kalandozhatunk, s tehetjük mindezt a legmagasabb kvalitású szakemberek és professzionális kozmetikai termékek gyűrűjében. A természetes szépítés kulcsfontosságú, így például már vidéki szállodában is elérhető a méltán népszerű Kevin Murphy márka által képviselt kvalitás. Az antioxidánsokkal felpezsdített, vitaminokban gazdag krémek tökéletesen formába hozzák hajunk töredezett, megviselt szerkezetét - táplálva a fejbőrt, fényt és egészséges hatást kölcsönözve hajkoronánknak. A legtöbb hotel beauty részlege 100%-os tisztaságú, növényi összetevőket tartalmazó kozmetikumokkal dolgozik. Válogassunk személyre szabottan az intenzív kényeztető programokból, mely oázis lesz a fáradt bőr számára.

 

w3

 

w33

 

Gasztronómia

Egy hotel népszerűségének fokmérője a konyhája. Éppen ennek szellemében - és a tökéletes testi- szellemi balance-ra reflektálva - ténykednek a hotelek séfjei is. A szállodák éttermeiben a mesterszakácsok saját „kézjegyüket” integrálják az ételeikbe, egyedi, specifikus gasztronómiai élményt nyújtva ezzel a vendégeknek. A regionális kínálat mellett, különleges fogásokat megízlelve színesíthetjük konyhaművészetünk alap ízeit. A kulináris élvezeteket csodálatos miliővel körbeölelt helyszíneken is kiélvezhetjük, gondoljunk csak a balatoni tanúhegyek „gerincén” egymás mellett sorakozó villákra, kúriákra, ahol a borkultúra helyi ismert pincészeteinek palackjai sorakoznak a vacsoraasztalon. A borkóstolókat, borvacsorákat és bortúrákat kínáló tematikus programok tavasztól őszig elérhetőek a Balaton-panorámás régióinak kastélyszállóiba és kúriáiban egyaránt.

 

w44

 

w4