logo2

 

 

 

ETALON/ TEGYÉL A BOLYGÓÉRT/ DESIGN

2019. 5. szám

 

A vásárlási szokásaink és termékválasztásaink nagyban felelősek a környezetszennyezésért. Tegyünk a globális felmelegedés megállításáért és kezdjünk el szemléletet váltani! Ezúttal magyar gyártók munkáiból csemegéztünk, melyek nemcsak dizájnos kiegészítői lehetnek otthonunknak, de a fenntarthatóság eszméjét is támogathatjuk általuk.

 

 

printa5

Printa

A környezettudatos otthon kellékei: műanyagmentes, organikus ruhák, konyhai kiegészítők, bevásárlótáskák és dekorációs tárgyak. A kollekció termékei a zero waste filozófia szerint készülnek, tehát kevesebb hulladék keletkezik a gyártás során, így a hulladékmentes életmódot is nagyban elősegítik.

 

 

paperup

Paper up!

Koralevics Rita képzőművész-grafikus újrahasznosított papírból készíti szépséges vázáit, tárolóit, kaspóit, lámpaburáit, dísztárgyait. A termékek mindegyike egyedi, kézzel előállított darab, a papír összetételének különbözőségének és a formázás mikéntjétől függően egy tárgytípuson belül sincs két ugyanolyan darab.

 

 

love2smile organic cosmetics

Love2Smile Organic Cosmetics

A natúr szappanokat gondos kezek készítik kisipari, kézműves módszerekkel. A jól átgondolt és még többet tesztelt receptúrák egy célt szolgálnak – az egészséges, bőrtápláló és szintetikus, illetve állati alapanyag mentes fürdést. Az alapanyagok kiválasztásánál az elsődleges és legfontosabb szempont a tökéletes minőség.

 

 

Zipper Bag Lemon kiwibag

Kivibag

Újrahasználható, vízálló táskák és tasakok, amelyek nagyszerűen helyettesítik az eldobható műanyag zacskókat. Ha ételt, szendvicset, gyümölcsöt, viszel magaddal a munkába, iskolába, kirándulni vagy az sportolás utánra, akkor nyugodtan beteheted a többi holmid közé. Egyedi tervezésű, tartós és vízhatlan anyagból készülnek, színes, vidám mintákkal.

 

pompomdesign

Pompomdesign

Nánai Bori eleinte filcből és gyöngyből kezdett el egyedi ékszereket tervezni és alkotni, azóta már sok más anyagot is felhasznál. A horgolás egyre gyakoribb munkáiban, melynek segítségével többek között ékszereket, kosarakat, kiegészítőket és apró figurákat kelt életre.

 

cirrhopp recycle

Cirrhopprecycle

Újrahasznosítható pamutból készült puha, nem allergizáló kiegészítőit, ékszereit kellemes viselni, és rendkívül változatosak, végtelen kombinációs lehetőségekkel.

 

botanika

Botanika

Hajgató Sára a természetet szeretné közelebb hozni a városi életmódhoz. Ez a vágy vezérelte őt a környezettudatos termékek megalkotása során, így már a tervezéskor fontossá vált a természetközeli lassúság, a megújuló források használata, és a környezet alázatos tisztelete. A Botanika által használt alapanyagok helyi forrásból származnak, nem tartalmaznak az egészségre káros anyagokat, a festőnövények pedig Sára saját termesztései, melyeket otthon, illetve egy belvárosi közösségi kertben nevel.