logo2

 

 

 

ETALON/ DEKOR
2019. 2. szám április-május

 

Mindig le szeretnénk igázni és önnön hatalmunkat fitogtatva valami mást, valami többet, jobbat kihozni belőle. Pedig ez nem lehetséges. Mert a természet hibátlan és tökéletes, ezért idén húsvétkor hagyjuk elénk tárulkozni, pőrén és kacéran, hogy megcsodálhassuk a maga meztelen valóságában.

 

5x7

 

6xx8

 

Mert egy virág nem csupán a felszínen szép és nem csak illatával és szirmaival tud ámulatba ejteni. Mélyen, a föld alatt is rejt titkokat, duzzadó gumókat és mintába rajzolódó sűrű, kusza gyökérzetet. Mutassuk hát meg őket és válasszunk különböző méretű és formájú, öblös üveg vázákat, majd helyezzünk mindegyikbe egy-egy hagymás virágot, jáccintot, nárciszt vagy gyöngyikét.

 

5x8

 

9x13

 

Ezekkel a virágokkal vegyítve, vagy akár önmagukban is otthonunk díszei lehetnek az éppen csak rügyező ágak - legkedveltebbek az aranyág és cseresznyefa - , melyek a tavasz ígéretét hordozzák magukban. Elhelyezésüket tekintve legyünk bátran kreatívak és nézzünk jól szét a lakásban, mert biztos akad egy csatos üveg, vagy a nagymamától megörökölt zsírosbödön, netalán tejes kanna, mely ereklyék így új értelmet kapnak.

Az ünnepek alkalmával tekintsünk kicsit más szemmel a tojásokra, lássuk meg bennük a természet tökéletességre való törekvését, mérnöki precizitását. Észre fogjuk venni, hogy nincs szüksége hivalkodó színű festékekre vagy ráaggatott girlandokra, hiszen már önmagában is számos színben és mintázatban létezik, a klasszikus barnától a színtiszta fehéren át, az apró, pettyes fürjtojásig. Ezért ami kell nekik, az csupán egy szelet fából és a rászőtt barkaágból, akár a saját kezeink által előállított kis „fészek”.

 

6x8

 

8x10

 

14x17

 

Az új évszak eljöttével otthonunk is szomjazza a felfrissülést, melyet könnyedén virágba boríthatunk néhány lakástextil segítségével. Most van itt a nagy tavaszi felújítás ideje, amikor választhatunk egy tömött rózsáktól burjánzó, romantikus függönyt és/vagy tapétát. Mert a mostani trendek megengedik, sőt kimondottan támogatják egy ugyanazon minta megjelenését különböző felületeken. A mai technológiának köszönhetően pedig már arra is van lehetőségünk, hogy mindezt egyedileg gyártassuk le, az otthonunk méreteinek és adottságainak megfelelően. Viszont ha csupán egy új színfoltra vágyunk, lepjük meg magunkat egy finom, légies mintázatú ágyneművel, hogy úgy hajthassuk álomra a fejünket minden este, mintha csak egy zöldellő mező kellős közepén tennénk mindezt.

 

Szöveg: Kiszely Noémi,
Fotók: Pinterest, Ikea