logo2

 

 

 

ETALON/ TEGYÉL A BOLYGÓÉRT/ SEBESSÉG

2019. 5. szám

 

A Volvo Cars fontos lépést tett villamosítási törekvéseinek megvalósítása felé, amikor bemutatta továbbfejlesztett, illetve újonnan kifejlesztett, részben villamosított hajtáslánc-opcióit, amelyek a jövőben teljes modellpalettáján elérhetők lesznek.

 

5

 

A vállalat továbbfejlesztette jelenleg is elérhető T8 és az itthon 2020-tól elérhető T6 Twin Engine plug-in hibrid hajtásláncait, és ezzel párhuzamosan megerősítette, hogy az év végéig minden modellcsaládjában elérhető lesz a plug-in technológia. Ezen túlmenően a Volvo Cars a következő hónapok során „mild hibrid” hajtásláncokat vezet be, először az XC90 és XC60 szabadidőjárművek dízelmotoros kiadásain. Ezek a mild hibrid hajtásláncok elsőként kínálják az ügyfeleknek a Volvo fejlett, mozgási energiát visszanyerő fékrendszerét, amely a meglévő belső égésű motorokkal társítva új, integrált, részben villamosított hajtásláncot testesít meg a Volvo frissen bevezetett ‘B’ motorjelzése alatt.


Az új by-wire (elektronikus) fékrendszer az energia-visszanyerő rendszerrel együttműködve visszanyeri a fékezés során felszabaduló mozgási energiát, és ezzel csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást.


A várakozások szerint az új ‘B’ jelzésű hajtásláncok fokozatosan alapértelmezetté válhatnak, közelebb juttatva a Volvót azon célkitűzésének megvalósításához, hogy a következő évtized derekára minden autója részben vagy teljesen elektromos hajtású legyen. Az új XC90 ‘B’ jelzésű járművei azonban kiemelten fontos mérföldkőnek számítanak a Volvo Cars villamosítási törekvéseiben.

 

19x14

 

 

A fékenergia-visszanyerést alkalmazó új, részben villamosított hajtáslánc akár 14 százalékkal képes csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást valós felhasználási körülmények között.

 

Szemrevaló, biztonságos és környezetbarát- Ez kínálja az új XC90 ‘B’ motorjelzése

A megújult XC90 elsőként kínálja ugyanis az ügyfeleknek a Volvo fejlett, mozgási energiát visszanyerő fékrendszerét, amely a meglévő belső égésű motorokkal társítva új, integrált, részben villamosított hajtásláncot testesít meg a Volvo frissen bevezetett ‘B’ motorjelzése alatt.

A XC90 finoman átdolgozott külső stíluselemekkel különbözteti meg magát az eredeti, díjnyertes dizájntól: Szemrevaló látványelemei a modellnek többek között az új keréktárcsák, új karosszériaszínek, valamint az új, modern hűtőmaszk. Az XC90 tehát nemcsak küllemében és környezetbarát tulajdonságai révén lopta be magát a színünkbe, de egyedülálló biztonságtechnikai felszereltsége révén is.

 

Ami ez utóbbit, vagyis az aktív biztonsági technológiákat illeti, az XC90 a City Safety és a Holttérfigyelő rendszereknél egyaránt aktív kormányrásegítést alkalmaz. Az automatikus vészfék funkcióval felvértezett City Safety a mai napig az egyetlen olyan rendszer a világon, amely a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a nagytestű állatokat egyaránt felismeri. Az annak idején az XC60 fedélzetén bevezetett, frontális ütközést elkerülő rendszer (Oncoming Lane Mitigation system) már az XC90-hez is elérhető, míg a keresztirányú forgalomfelügyelet technológiát automatikus vészfék funkció egészíti ki. Mindez a modell passzív biztonsági technológiájának alapját adó biztonsági utascellával együtt a világ egyik legbiztonságosabb autójává teszi az XC90-est, kihangsúlyozva a Volvo Cars töretlen elhivatottságát, hogy az elképzelhető legbiztonságosabb autókat fejlessze ki ügyfelei számára.

 

26x13

 

Figyelem! Az új ‘B’ jelzésű modellek mellett továbbra is elérhető az új XC90-hez a Volvo T8 Twin Engine plug-in hibrid villamosított hajtáslánc opciója.

 

 

Értékesítési sikerek és ökoszemlélet az Alpok Autó Kft.-nél!

Többek között a ’B’ jelzésű XC90-es modellt is megvásárolhatjuk a szombathelyi székhelyű Alpok Autó Kft-nél, ahol a legújabb Volvo modellek felsorakoztatásán túl fontos környezetvédelmi szempont a szalon és szerviz épületeinek passzív működtetése is. „Talán elsőként a megyében ca. 140 m2, ca. 32 kW teljesítményű napelemes rendszert szereltünk fel, amely épületeink energia fogyasztásának 90-100%-át lefedi. Ez által nemcsak az elektromos fogyasztókat, hanem a fűtés nagy részét is villanyról tápláljuk vissza.”- nyilatkozta magazinunknak Hazafi László az Alpok Autó Kft. Ügyvezetője, aki emellett az idei év első felének értékesítési sikereiről is beszámolt; „Nemcsak a Volvo Cars érte el 2019-ben, minden idők legerősebb első félévi értékesítését, hanem a szalonunk a Volvo Alpok Autó Kft is, aki nemcsak hazai értékesítésben jár élen, de továbbra is Vas Megye évek óta piacvezető premium autókereskedése! A Volvo Alpok Autó ezúton is szeretné megköszönni az ügyfeleik bizalmát, megrendeléseit!”

 

Forrás: Volvo