logo

ETALON/ SEBESSÉG

2019. 4. szám

 

A 80’s években elképzelhetetlen lett volna akciófilm, amiben a háromszor felrobbantott és kétszer biztosra vehetően halott főhős ne lőne le valakit egy LJ-ből. A Suzuki kompakterepjárói már akkor tökéletesen szimbolizálták a színtiszta férfiasság és coolság egyvelegét. Nos, azóta eltelt nem mondjuk ki, hogy hány év és elérkezünk egészen 2019-ig, amikor is megjelent hazánkban is a negyedik generációs Jimny.

 

j1

 

A coolságot még mindig a maximumon hozza, de manapság gond nélkül el tudunk képzelni egy anyukát, aki épp a kiváló terepképességű kisautója hátuljába pakolja be kosara tartalmát. Mondjuk ez nem is meglepő, hiszen a formatervezés minden design-stuff rajongót szerelembe ejt. Talán ez, a szín, vagy épp a retroperspektív megjelenése az, amivel magára vonzza a tekintet. Bármi legyen, működik!

 

j3

 

A szögletes motorháztető, a kerek fényszórók, a kitolt indexek, a műanyag sárvédőívek, a hatalmas ajtók és a hátulján díszelgő pótkerék egytől egyig megmelengetik a Jimny rajongók szívét és a boszorkányság az egészben, hogy azokét is, akik csak rápillantanak. A Jimny az a jármű, aminek jól áll a városi- és a terepkörnyezet egyaránt.

 

Belsejét tekintve minden a komfortérzetünket szolgálja. A műszerfal puha tapintású, prémiumborítású, így kölcsönözve a járműnek egy igen kellemes minőségérzetet. 7 colos, intuitívan kezelhető touchscreenjén Bluetooth, vagy USB kábel segítségével csatlakoztathatjuk telefonunkat, amellett, hogy rádióval és tolatókamerába épített navigációval is rendelkezik. Az erősen luxushatást keltő kormánykerék függőlegesen akár 35mm-ig állítható, a visszaugrást biztosító robusztus, golyósorsós kormánymű pedig végig kapcsolatban marad a talajjal.

 

A 4thGen Jimny nagy újdonsága a 4,2 colos fedélzeti számítógép, amely a műszeregység közepén részletes adatokat oszt meg velünk az autó viselkedéséről. A színes kijelzőn látványos módon követhetők nyomon a Jimny funkciói, mint például az AllGrip Pro összkerékhajtás üzemmódjait, a nehézségi gyorsulást, a motor teljesítményét és nyomatékát, a gáz- és fékpedál használatát. A nagyon átgondoltan tervezett, kibővített csomagtér tovább bővíthető a hátsó ülések lehajtásával, a padló és az üléstámlák pedig a könnyű tisztítást szem előtt tartva műgyanta bevonatúak.

 

A Jimny All Grip technológiája lehetővé teszi, hogy minden terepen megálljuk a helyünket!


Ha nehézkes a haladás, a 4L üzemóddal maximális nyomatékot és vonóerőt érhetünk el, a 4H üzemmóddal az összkerékhajtás nyújtotta vonóerőt élvezhetjük, a 2H-val pedig városban közlekedhetünk, like a boss.

 

Suzuki Jimny 7346

 

Robusztus 1,5 literes motorja erőteljes nyomatékot biztosít széles fordulatszám-tartományban az erőteljes off-road teljesítmény érdekében. Kicsi és könnyű, valamint felettébb üzemanyag-takarékos. Az új Jimny vezetéstámogató rendszere mindig résen van, helyzettől függően reagál:

• Hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt
• Fokozott ütközésveszély és a vezető pánikfékezése esetén működésbe hozza a fékasszisztenst a fékerő megnöveléséhez
• Még nagyobb ütközésveszély esetén automatikusan és erőteljesen működteti a fékrendszert.
• Rendelkezik még sávtartás és sávelhagyás figyelmeztetés funkciókkal.
• Továbbá a forgalmi jelzéseket is felismeri.
• A 4thGen Jimny tehát mindenkit magával fog ragadni pont azért, mert hízelgő és rideg, erőt és dominanciát sugároz, de mégis gyengéd és művészi. Mi ez, ha nem boszorkányság?

 

Gyere el, június 6-7-8-án Szombathelyre a
SUZUKI Castrum Márkakereskedés
újranyitásának alkalmából rendezett
Teszt napokra, ahol sok más SUZUKI modell
mellett kipróbálhatod az új Jimny-t is!

 

 

Szöveg: Farkas Márió
Fotó: Suzuki

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat