logo

ETALON/ SEBESSÉG          

2019. 2. szám április-május

 

A Volvo Cars leleplezte az eladási listákat vezető XC90 nagyméretű szabadidőjármű megújult kiadását. A vállalat zászlóshajója olyan, újonnan kifejlesztett fogyasztáscsökkentő technológiát kínál, amely a következő lépcsőfokot testesíti meg a vállalat ambiciózus villamosítási stratégiájában.

 

26x28

 

Szemrevaló külső

A megújult XC90 finoman átdolgozott külső stíluselemekkel különbözteti meg magát az eredeti, díjnyertes dizájntól: többek között új keréktárcsák, új karosszériaszínek, valamint egy új, modern hűtőmaszk vezeti a változások sorát. A formás külső azonban egy sor lenyűgöző belső értéket is rejt.

 

33x21

 

38x27

 


Az XC90 új távlatokat nyitott

A Volvo Cars átalakulási folyamata, a házon belül kifejlesztett padlólemezére épülő, saját fejlesztésű hajtásláncokat és biztonsági technológiákat alkalmazó XC90 2015-ös bevezetésével kezdődött meg. Ez a modell vonultatta fel elsőként ugyanis a Volvo új márka-arculatát (a jellegzetes „Thor kalapácsa” fényszórókkal), valamint alkalmazta szintén elsőként az SPA méretezhető padlólemezt. A 2015 és 2019 között a Volvo későbbi 90-es és 60-as szériájú típusain a bevezetéskor világelső technológiák és innovációk idő közben szintén megjelentek az XC90 fedélzetén. Ennek köszönhetően a Volvo szabadidőjármű zászlóshajója az évek során egyre fejlettebbé vált; olyannyira, hogy a modell a mai napig 320 000 példányban talált gazdára világszerte – és még nincs vége!
Egy hamisítatlan mérföldkő
a villamosításban

 

42x21

A Volvo Cars a következő hónapok során „mild hibrid” hajtásláncokat vezet be, először az XC90 és XC60 szabadidőjárművek dízelmotoros kiadásain. Ezek a mild hibrid hajtásláncok elsőként kínálják az ügyfeleknek a Volvo fejlett, mozgási energiát visszanyerő fékrendszerét, amely a meglévő belső égésű motorokkal társítva új, integrált, részben villamosított hajtásláncot testesít meg a Volvo frissen bevezetett ‘B’ motorjelzése alatt.

• A megújult XC90 elsőként kínálja az ügyfeleknek a Volvo fejlett, mozgási energiát visszanyerő fékrendszerét, amely a meglévő belső égésű motorokkal társítva új, integrált, részben villamosított hajtásláncot testesít meg a Volvo frissen bevezetett ‘B’ motorjelzése alatt.

• Az új, részben villamosított hajtáslánc akár 14 százalékkal képes csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást valós felhasználási körülmények között.

• Az új by-wire (elektronikus) fékrendszer az energia-visszanyerő rendszerrel együttműködve visszanyeri a fékezés során felszabaduló mozgási energia nagy részét, és ezzel csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást.

 

42xxx22

 

A Svéd autógyártó fontos lépést tett villamosítási törekvéseinek megvalósítása felé, amikor bemutatta továbbfejlesztett, illetve újonnan kifejlesztett, részben villamosított hajtáslánc-opcióit, amelyek a jövőben teljes modellpalettáján elérhetők lesznek. A vállalat továbbfejlesztette jelenleg is elérhető T8 és az itthon 2020-tól elérhető T6 Twin Engine plug-in hibrid hajtásláncait, és ezzel párhuzamosan megerősítette, hogy az év végéig minden modellcsaládjában elérhető lesz a plug-in technológia.

 

42x24x

 

Biztonság mindenek felett

• Ami az aktív biztonsági technológiákat illeti, az XC90 mostantól a City Safety és a Holttérfigyelő rendszereknél egyaránt aktív kormányrásegítést alkalmaz. Az automatikus vészfék funkcióval felvértezett City Safety a mai napig az egyetlen olyan rendszer a világon, amely a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a nagytestű állatokat egyaránt felismeri.

• Az annak idején az XC60 fedélzetén bevezetett, frontális ütközést elkerülő rendszer (Oncoming Lane Mitigation system) mostantól az XC90-hez is elérhető, míg a keresztirányú forgalomfelügyelet technológiát automatikus vészfék funkció egészíti ki.

Mindez a modell passzív biztonsági technológiájának alapját adó biztonsági utascellával együtt a világ egyik legbiztonságosabb autójává teszi az XC90-est, kihangsúlyozva a Volvo Cars töretlen elhivatottságát, hogy az elképzelhető legbiztonságosabb autókat fejlessze ki ügyfelei számára.

 

43x24Még frissebb technológia

Az XC90, amely a Volvo modellek közül elsőként kínált Apple Carplay integrációt, mostantól az Android Auto rendszerrel is kompatibilis. A Sensus infotainment rendszer az elmúlt évek során számos frissítésen esett át; ezek egytől egyig az XC90 fedélzetén is megjelentek. Ahol elérhető, ott a Spotify zenei streaming szolgáltatást is integráltuk az XC90-be.

Az XC90 2020-as modellévi kiadása májusban kerül gyártásba a Volvo torslandai üzemében, Svédországban; a jármű már világszerte megrendelhető a Volvo összes piacán.

 

Forrás: Volvo

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat