logo

ETALON/ SEBESSÉG          

2019. 2. szám április-május

 

Személyes tér az egyéni elképzelések szerinti mobilitásra - az Audi tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modelljével ez korántsem ellentmondás. Közlekedjen városban vagy induljon épp barátaival vitorlázni, az Audi e-tron egyaránt ideális útitárs. A márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modellje nem csupán sportos, hanem a mindennapokban is kiválóan használható. Két elektromos motorja elektromos összkerékhajtásával figyelemreméltó menetteljesítményeket és agilis irányíthatósági tulajdonságokat kínál.

 

a4

 

Erőteljes dinamika elektromos hajtással

Két elektromos motorja erőteljes hajtást biztosít az Audi e-tron számára, dinamikusan gyorsítva az elektromos SUV-modellt álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra. Menetteljesítwissményei már induláskor a sportautókat idézik. Az optimális vonóerőátadási képességekről és magasfokú dinamikáról a quattro összkerékhajtás új generációjaként az elektromos összkerékhajtás gondoskodik, amellyel az Audi e-tron nem csupán kiválóan használható a mindennapok során, hanem terepen is különösen fordulékony és agilis. A quattro összkerékhajtás igény szerint lép működésbe és az egyes tengelyek forgatónyomatékát rugalmasan szabályozva mindenkor a pillanatnyi menethelyzetnek megfelelő forgatónyomaték-arányt biztosít - mindenfajta terepen élvezetes vezetést kínálva.

 

a1

 

a3

 

Intelligens energia-visszatáplálás

Az energia-visszatáplálás (rekuperáció) a kormánykerék kapcsolóbillentyűivel vezérelhető, s manuális beállítása mellett az MMI-rendszerben az automatikus üzemmód is választható. Ekkor az előrelátó gazdaságossági asszisztens az útvonal adottságainak, illetve az elöl haladó járműveknek megfelelően előretekintő módon szabályozza a szükséges lassulást. A vezető a kívánt energia-visszatáplálási fokozatot a kormánykerék-kapcsolóbillentyűkkel aktiválva választhatja meg a lassulás mértékét, amely a gázpedál újbóli lenyomásig marad aktív.

 

a2

 

Gyors töltés

Az autópályák mentén már kellő számú töltőállomás áll rendelkezésre az akkumulátorok gyors utántöltéséhez, míg az otthoni töltéshez Ön a hosszú távon fenntartható elektromosáram-kínálatból válogathat. Ezzel nem csupán a közlekedés válik környezetkímélővé az Audi e-tron volánja mögött, hanem teljes töltési folyamata is. Az elektromos töltőcsatlakozó fedele helytakarékos módon lefelé nyílik, a töltés után pedig a csatlakozó lehúzását követően öt másodperccel önműködően zárul.

 

Az Audi tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-
modellje, az e-tron megérkezett a szombathelyi
Savaria Autóház Kft. szalonjába.Tesztelje Ön is!

 

Forrás: Audi

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat