logo

ETALON/ SEBESSÉG
2017. 6. szám szeptember-október

 

Legurult a gyártósorról az első új Ford Fiesta, sőt, a magyar piacra hamarosan hivatalosan is bevezetésre kerül. Az új Ford Fiesta a legfejlettebb technológiájú kisautó, még szerethetőbb, élvezetesebb és sportosabb, mint elődje.

 

 fiesta

 

A Ford minden autóvezető-típus számára kínál egy neki megfelelő Fiestát, olyan technológiákkal, amelyekről a kisautók vásárlói még néhány évvel ezelőtt is csak álmodozhattak. A Fiesta az első Ford, amelyben megjelenik a Gyalogosészlelő, ami éjszaka is segít a balesetek megelőzésében; a prémium minőségű B&O PLAY Hangrendszer; a SYNC 3 kapcsolódási rendszer Business, Titanium és ST Line felszereltség esetén szériaként tartalmaz 8 colos, nagy felbontású érintőképernyőt.

A Ford Aktív Parkolóasszisztensének új változata szintén az új Fiesta-ban lelhető fel elsőként, ezen technológia automatikus fékezési funkciója megakadályozza a koccanásokat, amikor az autó a vezető kormányzása nélkül parkol le.

A biztonságot illetően az alapfelszereltség bővült két technológiával: a sávelhagyásra figyelmeztetés felhívja figyelmünket sávunk elhagyására, míg a sávtartó automatika segít a kormányzásban, hogy visszataláljunk a megfelelő sávba.

A Ford arra is nagy figyelmet fordított, hogy tovább javítsa az autó közismerten élvezetes vezetési élményét.

 

fiesta1

 

A vásárlók öt különböző változat – a stílusos Titanium és a Trend, Business kivitel a luxuskivitelű Vignale, a sportos ST-Line – közül választhatnak egy új Ford Fiestát.

 

Fő jellemzők az elegáns karosszéria, tágas és ergonomikus utastér. A prémium tartozékok sorában már a Fiestában is megtalálható a nyitható panoráma üvegtető.

 

A legmodernebb motorok kínálatában megtalálható a Ford többszörösen díjnyertes 1.0 literes EcoBoost benzinmotorja, aminek akár 140 lóerős változata is megrendelhető, az 1.5 literes, 120 lóerős TDCi egység, a Fiesta legelső nagy teljesítményű dízele és egy új, 1.1 literes benzines háromhengeres 85 lóerős motor.

 

Az Új Ford Fiesta vadonatúj metálfényei a Blue Wave, Bohai Bay Mint vagy a Chrome Copper.

 

fiesta2

 

Fiesta Fesztivál a Ford Straussnál:

Október 1-én, vasárnap kipróbálhatjuk az új modellt a szombathelyi márkakereskedésben, emellett számtalan vonzó programot ígér a Strauss Autószalon által szervezett Fiesta Fesztivál. A rendezvény sok meglepetést ígér, akár emiatt is kattintsunk a Strauss facebook oldalára!

 

Forrás: Strauss Autószalon, Fotó: Fiesta