logo

ETALON/ SEBESSÉG
2017. 6. szám szeptember-október

 

 

Az okos-eszközök mindennapjaink részei, nagyban megkönnyítik életünket, legyünk
bárhol… az irodában, otthon, vagy a kocsinkban. Most azt vettük górcső alá, mivel okosíthatjuk meg autónk utasterét, vagy legalább mivel tehetjük azt még coolabb hellyé.

 

HUAWEI MEDIAPAD
Legyen szó navigációról, zene- vagy filmlejátszásról, a tabletek legjobb társaink lehetnek utazásaink során. A legkisebbek mesét, a nagyobbak maileket néznek rajta, de tökéletesen szinkronizálható autónkkal, így zenelejátszó, GPS, vagy akár személyi asszisztens is konvertálható a nagy kijelzőjű okos készülékekből, pillanatok alatt. Huawei tabletei tökéletesen kiszolgálják a felhasználóikat, legyen bármi is a feléjük támasztott igény. Természetesen, ha ezek az igények beleférnek a 7” -10,1” –es keretekbe. A kínálat „belépőszintűje”, a MediaPad T1 személyében egy lényegesen csekélyebb, de ár-érték arányban teljesen elfogadható táblagép tulajdonosaivá válunk. Android KitKat szolgál oprendszerként a Wifi-s tabletnek, ami 8GB-os háttértárral, másfél gigabájt memóriával, valamint két megapixeles elő- és hátlapi kamerával rendelkezik és mindössze 278g-ot nyom. A kínai brand nagypályása, a 8,4”-os MediaPad M3, viszont már több egy puszta műanyag, vastagkávás játékszernél. Egy igazi prémium tabletről van szó, a gép anyaghasználata rögtön erről tesz tanúbizonyságot, az aluminimum és az üveg tökéletesre komponált fúziójával. Az ujjlenyomat olvasós tablet „belső értékei” sem maradnak le a küllem üzenetétől! Android Marshmallow-n fut a 64GB-os háttértárral megáldott táblagép, amiben 4GB-os memória és saját fejlesztésű, négymagos Huawei HiSilicon Kirin 950 zakatol.

 

MediaPad M3 Group wbg

 

 

 

 

 

 

TRUST TABLET TARTÓ
Nincsen rózsa tövis nélkül, nincsen tablet tartó nélkül. –Ha feltétlenül modern köntösbe akarnánk öltöztetni egy megkopott közmondást, valószínűleg ezt mondhatnánk. Igaz, ami igaz lényegesen jobb élményt tud nyújtani egy jól elhelyezett tablet, mint az anyósülés alól szóló funky, rosszabb esetben „a kereszteződés után fordulj balra” utasítás. Pláne, ha a kereszteződést már percekkel azelőtt elhagytuk. Ha szélvédő, akkor mi a Trust Tablet tartót ajánljuk, amely 7-11”-os tabletek kitartó partnere tud lenni. Csak a szélvédőre erősítjük és kész!

 

trust tablet tartó autós

 

 

 

 

 

 

KENU AIRVUE
Ha viszont a hátsó sort kell lekötni, akkor a Media-Tech fejtámlára rögzíthető tablet tartója a jackpot! A 7-10,1’-colos tabletekkel kooperáló szerkezetet gyorsan, szerszámok nélkül tudjuk felszerelni a fejtámlasínekre. A 360 fokban forgatható rögzítővel felszerelt tartóka hálás kiegészítője lesz a gyerekekkel hosszú útra készülő szülőknek, akárcsak a Kenu Airvue fejtámlára rögzíthető tablet tartó, mely szinte bármely autóval és szinte bármely tablettel kompatibilis az állítható, rugalmas karoknak köszönhetően. Erős, masszív anyagból készül, gumírozott bevonata miatt nem sérti meg a fejtámla krómozott tartórúdjait. A tablet tartó része szintén 360 fokban elforgatható; vízszintesen és függőlegesen is beállítható.

 

kenu airvue 4

 

 

 

 

 

 

ALCOR ACTION HD 170
Manapság a városi autókázás hiányozhatatlan kellékei a sportkamerák. Oroszországban kötelező, hazánkban pedig egyre elterjedtebb a kis akciókamera, mely segítségünkre lehet a parkolásnál, de rendkívül jó szolgálatot tehet a hobbivideósok számára is. Az Alcor Action HD 170 fokban rögzítő, FullHD kamerát telefonunkról, esetleg más okoskészülékünkről vezérelhetjük, applikációja segítségével. Képes 30f/s videó rögzítésre, lehet vele timelapse-elni, ráadásul az alap kamera módon túl rendelkezik fedélzeti kamera móddal és webcam móddal is. Felszerelték még beépített mozgásérzékelővel, képstabilizátorral, ráadásul HDR üzemmódban is használható. így sokkal élesebb, kontrasztosabb videókat készíthetünk vele. A 32GB-ig bővíthető kamera 900mAh-es akkumulátora, 70perc folyamatos felvételt tesz lehetővé. A rengeteg tartozékkal rendelkező, egyébként sportoláshoz is kiváló kamera kék és arany színekben rendelhető a Foramax webáruházából.

 

for alcor cam

 

 

 

 

 

 

WAYTEQ
Egy felkészült okos-kütyüs autótulajdonos kollekciójából soha nem hiányozhat a szivargyújtós töltő. A Wayteq autóstöltője központi szereplő lehet. A Wayteq 7’’-os Android alapú GPS navigációja pedig, az x995 MAX 1GB RAM-mal, 8GB bővíthető tárhellyel, 1027x600-as IPS kijelzővel, négymagos, MediaTec processzorral csavarja el az utazás szerelmeseinek fejét. A navit egy 5000mAh akkumulátor táplálja, továbbá jellemző a modellre a nagy fényerejű érintőkijelző és a hátoldalon lévő 2 megapixeles kamera, amely képes fedélzeti kamera funkciót is betölteni. A WiFin, Bluetooth-on és FM Transmitteren egyaránt kommunikáló szerkezet hasznos társa lehet a Wayteq 4 pontos autóstartó kart, amely stabil alapokra helyezi GPS-ünket.

 

wayteq x995 max android gps box 01

 

 

 

 

Szöveg: Farkas Márió