logo

ETALON/ SEBESSÉG
2016. 6. szám december-január

 

Színpadra lép az új Audi Q2 - határozott élek és vonalak jellemezte, nagyvárosi egyéniség egyedülálló karakterrel és egészen újszerű, geometrikus formai nyelvezettel. Hangsúlyosan magabiztos stílusú és erőteljes TFSI és TDI motorjai a 116 és 190 LE közötti teljesítménytartományt ölelik fel, opcióként pedig a quattro állandó összkerékhajtáshoz is csatlakozhatnak. Felszereltsége aligha hagyhat kívánnivalót maga után, kínálatában olyan megoldások is szerepelnek, amelyek mindeddig csupán a felsőkategória kiváltságai lehettek. És a connectivity? Példamutatóan igényes az Audi smartphone interface, valamint a legújabb generációs infotainment- és hangrendszerekkel.

 

aq2 2

 

Semmi mással össze nem téveszthető a külső formavilág
Elején magasra emelt, nyolcszögletű Singleframe hűtőrácsra a meghatározó, s különösen szembetűnő enyhén ereszkedő tetővonala, amely színében elkülönülő pengemotívummal (blade) kialakított C-oszlopokban végződik.

 

Példamutató kapcsolatok
Az Audi Q2 már alapkivitelében magasan a műszerfalra épített MMI monitort is tartalmaz, amely nyomó-/forgatógombbal és a középkonzol két gombjával kezelhető. Felár ellenében az MMI touch funkcióval kiegészített MMI Navigációs rendszer plusz és WLAN-hotspot is rendelkezésre áll. Az iOS és Android operációs rendszerű mobiltelefonok az Audi smartphone interface segítségével kapcsolódhatnak a jármű rendszerére. A legszínvonalasabb high-tech az extra felszerelésként rendelhető Audi virtual cockpit: a nagyfelbontású, 12,3 col képátlójú LCD-kijelzőfelületként kialakított kombinált műszeregység átfogó és sokoldalú módon jeleníti meg információit.

 

aq2 3

 

AQ2

 

Variálható és egyéni
Nem csupán praktikus - a Q2 kívánságra elektromos mozgatású csomagtérajtóval és három részre osztott hátsó üléssel is szolgál -, hanem oly bőséges variációkat kínál, mint kevesen. Mindeközben kifejező színű dekorbetétek és üléskárpitok nyújtanak bőséges teret az egyéni elképzeléseknek.

 

A vezetés színtiszta élvezete
Az Audi Q2 hat motor választékával mutatkozik be, a bekormányzási szög függvényében változó áttételű progresszív kormányzás pedig minden változat esetében az alapkivitel része. Extra felszerelésként az adaptív csillapítás-szabályozás éppúgy rendelkezésre áll, mint az audi drive select menetdinamikai szabályozórendszer, amellyel a vezető igény szerint választhatja meg a Q2 alapvető karakterisztikáját.

 

Szöveg és fotó: Audi

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat