logo2

 

 

 

ETALON/ SEBESSÉG

2019. 8. szám

 

A Volvo Cars bemutatja a tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge szabadidőjárművet, új elektrifikált modellcsaládjának első tagját.

 

259200 Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

 

Volvo ügyfeleknek a jövőben egyetlen alapvető döntést kell meghozniuk: vezetékkel vagy vezeték nélkül szeretnék megvásárolni új Volvójukat. A Volvo Cars nemrég bemutatta az XC40 Recharge modellt, a vállalat első tisztán elektromos modelljét, amely egyben a vadonatúj Recharge modellcsalád első tagja is.

A többszörösen díjnyertes, rendkívül népszerű XC40 kompakt szabadidőjárműre épülő XC40 Recharge a legelső a tisztán elektromos Volvo modellek sorában. A modell túlzás nélkül mérföldkőnek számít a Volvo Cars történetében: egyrészt, mert a vállalat első, tisztán elektromos járműve; másrészt, mert az első olyan Volvo, amely megkapta a márka vadonatúj, Google Android operációs rendszerű infotainment rendszerét.

 

259201 Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

 

259202 Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

 

259204 Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver

 

Jön a Recharge széria

A következő öt év során a Volvo Cars évről évre bemutat egy tisztán elektromos modellt. A vállalat célja, hogy a tisztán elektromos járművek 2025-re globális eladásainak 50 százalékát tegyék ki – a másik 50 százalékot pedig hibridek fogják alkotni. A Volvo a jövőben az átfogó Recharge családnév alatt hozza forgalomba hálózatról tölthető (tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtásláncú) modelljeit.

A Volvo kínálatának minden egyes modellje elérhető lesz Recharge verzióban, az XC40 kompakt szabadidőjárműtől a 60-as szérián át a zászlóshajó XC90 szabadidőjárműig. A Volvo Cars az egyetlen autógyártó a világon, amelynek minden egyes típusa már most megvásárolható hálózatról tölthető hajtáslánccal. A Recharge modellek iránti kereslet várható növekedéséhez igazodva a Volvo Cars megháromszorozza a részben vagy teljesen elektromos járművek gyártási kapacitását, jövőre pedig bevezeti a népszerű Recharge modellek ’Designer’s Choice’ kollekcióját, amelyek nagyságrendekkel rövidebb várakozással vehetők majd át. A Volvo Cars célja, hogy 2020-es összeladásainak 20 százalékát tegyék ki a plug-in hibrid modellek.

 

 

 

Sokszor mondtuk már:
a Volvo Cars szerint a jövő elektromos.

– mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars
elnök-vezérigazgatója.

 

A tisztán elektromos XC40 és a Recharge modellcsalád
bevezetésével fontos lépést teszünk ennek a jövőnek az irányába.

 

 


Egy feltöltéssel, több, mint 400 kilométer

Az XC40 Recharge minden tulajdonságában pontosan olyan, amilyennek egy Volvónak lennie kell. Ultramodern, tisztán elektromos, összkerékhajtású hajtásláncának teljesítménye 408 lóerő; a jármű az akkumulátorcsomag egy feltöltésével több, mint 400 kilométert tud megenni (WLTP norma szerint.) Az akkumulátor gyorstöltővel mindössze 40 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető. Az Android alapú infotainment rendszert teljes mértékben integrálták a Volvo On Call digitális, online szolgáltatási platformmal. A Volvo On Call rendszeren keresztül a plug-in hibrid modellek tulajdonosai pontosan áttekinthetik, mennyi időt közlekedtek tisztán elektromos üzemben.


Cél a klímasemlegesség

Az XC40 Recharge, valamint a Recharge modellcsalád bevezetése kézzel fogható bizonyítékai annak az ambiciózus új akciótervnek, amelyet szintén bejelentett a vállalat, és amely a párizsi klímavédelmi egyezménnyel egybevágó, konkrét lépéseket és intézkedéseket tartalmaz. Ez a program lehetővé teszi a Volvo Cars számára, hogy terveit megvalósítva 2040-re klímasemleges vállalattá válhasson.

 

Forrás: Volvo

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat