logo2

 

 

 

ETALON/ SEBESSÉG

2019. 8. szám

 

Jön a latyakos, sós, nedves utak időszaka, ami korrodáló hatást gyakorol az autó karosszériájára és alvázára. Ezért ilyenkor még nagyobb alapossággal és rendszerességgel kell gondoskodnunk autóink tisztaságáról és állag megóvásáról. Hogy milyen kényeztethetjük autóinkat arról a nemrégiben nyílt zalaegerszegi WashPark mosóutca tulajdonosával, Hedli Istvánnal beszélgettünk.

 

christaudi

 

Mi inspirálta egy az országban egyedülálló minőségű, nagy teljesítményű mosóutca megépítésére?

Az önkiszolgáló autómosónk 2016-os nyitása óta megfigyeltük, hogy a környéken élőknek nagy igényük van az autóik tisztán tartására, de sokan vannak, akik a munka oroszlán részét inkább szakértőkre bíznák - nekik szerettünk volna egy gyors, megbízható és kényelmes alternatívát nyújtani, megfizethető áron. Mivel ismertük a magyarországi piacon lévő gépi autómosókkal kapcsolatos minőségi problémákat, ezért olyan külföldi bevált megoldást kerestünk, amely az autókat a legkíméletesebben, abrazív (koptató) hatás nélkül képes tisztára mosni– meg is találtuk - ez a német Christ (1963 óta gyárt autómosókat) márka innovációja a textil”kefés” technológia, amely először nálunk Zalaegerszegen érhető el az országban.

 

Az elavult gépi autómosók által szerzett karcolásokról, és megkopott autófényezésről sokaknak van rossz tapasztalata. Hogyan kerülhetjük el ezeket? Miben más a Washpark technológiája, mint az elérhető konkurenciáé?

Elsősorban az autó tisztításához használt anyagok terén. Mi nem alkalmazunk műanyag vagy habosított műanyag keféket (habkefe) hanem puha, nedvességet magába szívó textil és mikroszálas mosó illetve törölgető „keféink” vannak, melyek nem hagynak nyomot az autó fényezésén. Vegyszereink pedig kizárólag a német Christ márka Prémium palettájáról kerülnek ki. Ellentétben a többi gépi mosóval, a mi mosóutcánk robosztus méreteinek köszönhetően minden személyautót és 210cm-nél alacsonyabb kishaszongépjárművet is le tudunk mosni.

 

Hogy néz ki Önöknél egy mosás, mi a folyamata?

Az egész mosási folyamat az érkezéstől a távozásig mindössze 5-6 percet vesz igénybe és vendégeinknek ki sem kell szállniuk az autójukból. Egyszerűen kiválasztják a számukra megfelelő programot. Barátságos kollegáink előmossák az autót, itt az autó megszabadul minden olyan szennyeződéstől, amit érintésmentesen, vízsugárral el lehet távolítani. Ezután az autót egy futó szalagra irányítjuk, ahol habfüggöny fedi be az egész gépjárművet, mely aktív habbal tovább lazítja az autón maradt szennyeződéseket. 8 textil kefével kíméletesen megtisztítjuk az autót, majd a kiválasztott program függvényében megtisztítjuk az alvázat, leviaszoljuk a karosszériát, majd Protect Shine vegyszerünket alkalmazzuk, mely mosásról mosásra kitölti a lakkréteg apróbb hibáit, karcait, és visszaadja az autó lakkozásának eredeti fényét illetve védi a lakkozást a környezeti hatásoktól. Végül a szintén Magyarországon egyedülálló dupla kontúrkövetős szárítógéppel és mikroszállas Vileda törlőkendőkkel érünk el kiváló szárítási eredményt.

 

Az autómosás mellett más lehetőségek is rendelkezésre állnak az autójukra igényesek számára?

Igen, hiszen a belső tisztítás éppoly fontos, mint a külső. Éppen ezért tíz, nagy teljesítményű, különálló porszívó áll ügyfeleink rendelkezésére, illetve egy szintén az országban egyedülálló szőnyegtisztító állomás is segít tökéletesen kitisztítani az igénybe vett belső, textil szőnyegeket. Újdonság még az úgynevezett Hurrican Car Gun fantázia névre hallgató belső takarító eszközünk, mellyel az üléseket, kárpitokat, szellőző rostélyokat, szőnyegeket, motorteret és a nehezen elérhető réseket, illesztéseket lehet nedvesen és szárazon, érintés nélkül tisztítani. Ezek eszközök használata nem bonyolult és természetesen a kollegáink minden segítséget megadnak, hogy a vevőink ragyogó autóval és elégedetten távozzanak.

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat