logo2

 

 

 

ETALON/ SEBESSÉG

2019. 8. szám

 

Az új Mercedes-Benz EQC az EQ termék- és technológiai márka első szériagyártású modellje. A letisztult formatervű világújdonság egy új, avantgárd megjelenés előfutárának tekinthető, mindeközben tökéletesen testesíti meg a progresszív luxus formanyelvét. A lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkező EQC a minőség, a biztonság és a komfort tekintetében az elektromos autók Mercedes-Benze, melynek páratlan dinamikájáról két villanymotor gondoskodik az első és a hátsó tengelynél, 408 lóerő (300 kW) rendszerteljesítménnyel.

 

23x13

 

A szemrevaló SUV
Az EQC mind kívülről, mind pedig belülről nézve megtestesíti a progresszív luxus formanyelvét, ami egy eddig ismeretlen szépségnek, a különféle digitális és analóg elemek tudatos találkozásának, valamint az intuitív és fizikai dizájn összjátékának köszönhető. Sötétben igazán különleges látványt nyújt az autó szinte teljes szélességében végighúzódó vízszintes fénycsíkja. A szériában járó MULTIBEAM LED fényszórók belseje fényes feketében pompázik, tovább fokozva a különleges megjelenést. De az EQC teljesen zajmentes utasterét tekintve is a legmagasabb színvonalat képviseli. A műszerfal lamellái például a hifi-erősítők hűtőbordáira hasonlítanak. A kialakítás hangsúlyosan vezetőközpontú; a Mercedes-Benz modelljeire jellemző szárnyprofil asszimetrikus formát öltött, egy kivágással a vezető felöl. Itt csodálhatjuk meg a cockpit egyik optikai csúcspontját, a technokrata hatást keltő, magas fényű központi részt, amelyben többek között helyet kaptak a kulcsformájú, rózsaarany lamellákkal díszített lapos szellőzőrostélyok is.

 

Magas szintű menetdinamika
Az EQC egy teljesen új fejlesztésű hajtásrendszerrel büszkélkedhet, amelynek lelkét az első és a hátsó tengelynél elhelyezett, eATS nevű kompakt motoregységek képezik, összkerékhajtással felruházva a jövőbe mutató autót.

 

14x8

 

23x13x


Erő és energia
Az áramfogyasztás mérséklése és a menetdinamika fokozása végett az eATS egységek eltérő hangolást kapnak: az első motor kisebb terhelés esetén kap főszerepet a lehető legjobb hatékonyságot szolgálva, míg a hátsó villanymotor a fokozott dinamikát biztosítja. Az együttes csúcsteljesítmény eléri a 300 kW-ot, vagyis a 408 lóerőt, a maximális rendszernyomaték 760 Nm. Az energiaellátást pedig egy 80 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor szolgálja. Az EQC vezetője öt menetprogram közül választhat, amelyek eltérő karakterrel ruházzák fel az autót: a COMFORT, az ECO, a MAX RANGE és a SPORT beállításokon felül egy egyedileg összekonfigurálható INDIVIDUAL programot is kapott a modell.


A tökéletes utazópartner
Az EQC járműstruktúráját az elektromos komponensek és az akkumulátor sajátos igényei szerint tervezték meg a mérnökök, a márkától megszokott kompromisszummentes biztonsági színvonalat szem előtt tartva. Az ECO asszisztens többek között a navigációs adatok, a közlekedési táblafelismerő, valamint az intelligens biztonsági rendszerek érzékelőinek segítségével segíti a takarékos vezetést. Az EQC megkapta a Mercedes-Benz vezetői asszisztens rendszereinek legújabb generációját. A vezetői segédrendszerek csomaghoz olyan új funkciók társulnak, mint például az előrelátó sebességszabályozás, ami immár a forgalmi torlódások végét is figyelembe veszi. De számos további intelligens szolgáltatás és funkció is a nyugodt utazásról gondoskodik. Akárcsak az előklimatizálás, vagy a speciálisan az EQ modellekhez kialakított navigációs rendszer, amely mindig a leggyorsabb útvonalat tervezi meg, a legrövidebb töltést biztosító töltőállomásokat is figyelembe véve. De épp úgy a Mercedes me Charge szolgáltatás is, melynek révén kényelmes hozzáférést kaphatunk számos szolgáltató összesen több mint 300.000 töltőoszlopához – akár országhatáron kívül is.

 

8x14


Specifikus tartalmakkal megtöltött multimédia
Az EQC-ben az úttörő MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimédiás rendszert köszönthetjük, amit számos EQ-specifikus tartalommal bővítettek ki a fejlesztők, akárcsak az elektromos hatótávolság, a töltöttségi állapot és az energiaáramlás kijelzése.


Hosszú távú törődés
A Mercedes-Benz EQC esetében olyan opcionális, ügyfélbarát elektromos mobilitási szolgáltatások elérhetőek, amelyek gondoskodnak a jármű hosszú távú, aggodalom nélküli használatáról. Ilyen például a karbantartási szervizcsomag, amely hat évig vagy 150.000 kilométeres futásteljesítményig fedezi az összes karbantartási munkát, különös tekintettel a biztonsági berendezésekre és az elektromos alkatrészek működésére. Emellett a Mercedes-Benz újautó-garanciája is kiterjeszthető hat évre, amellett, hogy az EQC akkumulátorára nyolc év vagy 160.000 kilométer garancia jár.

 

Forrás és fotó: Mercedes Benz

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat