logo2

 

 

 

ETALON/ OTTHON

2019. 8. szám

Mindannyiunkat érzékenyen érint, ha nehéz sorsú emberekről, főképp, ha gyerekekről hallunk. Ha már ebben - a sokszor kaotikusnak tűnő - univerzumban szocializálódunk, igenis feladatunk segíteni egymást. Sokszor azonban az eszköztelenség okozza a legnagyobb nehézséget, hiszen adnánk, csak nem tudjuk, miképp fogjunk hozzá. Az országos szinten is elismert biztonságtechnikai cég tökéletes lehetőséget talált annak kifejezésére, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket támogassa.

 

Küszöbön a karácsony, az év egyik legérzelmesebb, impulzusokkal teli ünnepe, ahol megnyílnak a szívek, kitárulnak - az eddig lakattal zárt - ajtók. A Marcus Vagyonvédelmi és Biztonsági Kft. egész évben gondol a segítő kezdeményezésekre, nincs ez másképp az adventi időszakban sem, hiszen kiemelt figyelmet szentelnek a jótékonykodásnak. Tevékenységük azért is példaértékű, mert olyan gyermekeknek okoznak örömet, akik családjuk nélkül töltik mindennapjaikat, így a szeretet ünnepét is… Minderről cég egyik vezetőjét Őze Balázst faggattuk.

 

diapo3

 

Éves szinten számtalan országos és helyi fesztivál, kulturális- és sportrendezvény lebonyolításában segítitek a szervezők munkáját. A kemény, karakteres külsők – már a tavaly decemberben megszervezett jótékonysági gála is bizonyította, hogy - érző szíveket takarnak….
Egy biztonsági vállalat kulcsfontosságú szerepe, hogy minden lehetőséget megteremtsen a nyugodt, önfeledt szórakozásért és a jelenlévők teljes biztonságáért. Természetesen mi is erre törekszünk, s ezért precíz, minden apró részre kiterjedő, alapos munkát végzünk. Az, hogy tavaly decemberben megszerveztük a vas megyei nevelőotthonban élő gyerekek számára a jótékonysági gálaestünket, a lehető legjobb döntés volt részünkről. Már akkor tudtuk, hogy erre az eseményre idén is sort kerítünk.

 

Milyen érzelmeket olvastatok le akkor a gyermekek arcáról és mi motivált benneteket abban, hogy ismét megrendezzétek ezt az eseményt?
Családapaként mindannyiunk szívét meglágyították a csillogó szempárok. A résztvevők abszolút úgy élték meg ezt a délutánt, ahogy azt gyermekként meg kellett élniük: vidáman, mosolyogva, szeretetteljesen. Egy olyan érzelemdús közeget sikerült megteremteni, ami mindannyiunk számára emlékezetes maradt. Mivel munkatársainkat is családos emberek, még inkább át tudtuk érezni az esemény súlyát. Ezek a gyermekek szüleik, családjuk nélkül töltik az ünnepeket, próbálnak ellavírozni az élet útvesztőiben, mi pedig szeretnénk nekik ebben az évben is egy rendezvénnyel kedveskedni, pár pillanatig feledtetve a nehézségeiket.

 

Az adventi időszak tökéletes választás ehhez…
Talán az évnek ebben az időszakában fordulnak a családok leginkább egymás felé és töltik el kellemesen a készülődés pillanatait együtt. Mivel ezeknek a gyermekeknek nincs kivel megélniük a családi melegség és idill érzését, ehhez szeretnénk mi ismét hozzájárulni december 18-án a szombathelyi Haladás Sportkomplexum VIP termében

 

A VIP teremben VIP „szereplők” is lesznek?
2018-ban is számos helyi sportoló látogatta meg a gyerekeket, természetesen idén is már szervezzük, hogy minél többen tudjanak jelen lenni. Ez a találkozás motivációs erejű lehet számukra. És nem csak lehet, hanem az is. A tavalyi rendezvényen a gyerekek örömmel faggatták Király Gábor válogatott labdarúgókapust, a röplabdás és kosaras sportolókat. Volt, aki ezután elkezdte az egyik sportágat, olyan erejű volt számára az élmény. Ha már ebben tudunk segíteni, már megérte. Mindenképpen összekötjük a decemberi eseményt is a sporttal, híres képviselőik jelenlétével és bemutatókkal színesítve.

 

Melyik korosztályt érinti ez a nemes kezdeményezés?
A vas megyei nevelőotthon lakói nagyjából 8 és 12 év közöttiek, akiket ismételten egy színvonalas produkcióval várnak a helyi Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói. Ez a találkozás mindkét fél számára komoly tanítás. A szombathelyi általános iskola diákjai ugyanis saját szemükkel tapasztalhatják meg, saját fülükkel hallhatják a nehéz sorsú társaik történeteit. Emellett pedig önfeledten szórakozhatnak együtt, közösen a színes programoknak köszönhetően. Azt gondolom, hogy nekünk, felnőtteknek szintén egy elképesztő élmény látni a fiatalok örömét. Reméljük, idén ismét emlékezetes pillanatokkal melengethetjük meg a gyermekek szívét.

 

Szöveg: Kancsalné Takács Bernadett, Fotó: iStock

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat