logo

ETALON/ SEBESSÉG

2019. 7. szám

 

Az energiahatékonyság és energiatakarékosság ösztönzése kiemelt fontosságú az Európai Unió energiapolitikájában. Éppen ezért 2020-tól az EU új, szigorúbb, kilométerenként 95 grammos átlagos szén-dioxid kibocsátási határértéket vezet be az autógyártók személygépkocsi termékpalettájára. A határértéket nem teljesítő flották pedig súlyos bírságra számíthatnak. Nem véletlen, hogy a gyártók egyre nagyobb törekvése a hibridtechnológia fejlesztése, akárcsak a Ford esetében, ahol most több új elektromos hajtású modell is bemutatkozik.

 

25x14

 

A Mondeo Hybrid immár Kombi változatban is elérhető

 

Elektromos autóinak széleskörű kínálata új fejezetet nyit a Ford történetében. A Ford Hybrid gyűjtőnév alatt megjelenő mild hybrid, plug-in hybrid és full hybrid hajtásláncok kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és kellemes vezetési élményt kínálnak az európai vásárlóknak.

 

A Ford a Frankfurti Autószalonon bemutatta új elektromos hajtású járműveit, amelyek: a vadonatúj Kuga Plug-In Hybrid, az új Tourneo Custom Plug-In Hybrid személyszállító, az új Puma EcoBoost Hybrid kompakt crossover és a Ford Mondeo Hybrid kombi.

 

Már jelenleg is kapható a Ford Mondeo Hybrid négyajtós és kombi változata: az autó öntöltő, benzines-elektromos hajtáslánca valós alternatívát jelent a dízelekkel szemben.

 

Finoman működő automata sebességváltójával, nagy teljesítményű, de alacsony fogyasztású és alacsony CO2-kibocsátású benzinmotorjával és kombi csomagterével a Mondeo Hybrid kifejezetten egyedi ajánlatnak számít a szegmensben. A kombi és a négyajtós kivitelhez egyaránt megrendelhető öntöltő hybrid rendszer tisztán elektromos hajtással is képes mozgatni az autót; a csendes indulás és a finom haladás különösen a városi utakon és az araszoló forgalomban bizonyul majd hasznosnak. A hybrid hajtás szükségtelenné teszi az elektromos hatótávolság miatti aggodalmat, ráadásul az akkumulátort sosem kell külső áramforrásról újratölteni. Az energiavisszanyerő féktechnológia a hagyományos fékezés közben veszendőbe menő energia akár 90 százalékát is képes hasznosítani, és az ebből nyert elektromos áramot az akkumulátor tárolja. Ez a megoldás hatékonyan járul hozzá a kedvező CO2-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási adatokhoz. A legújabb generációs Mondeo Hybrid hajtáslánc-vezérlő szoftvere finom, egyenletes gyorsítást biztosít. A 187 lóerős Hybrid rendszer legfontosabb elemei egy különleges tervezésű 2,0 literes Atkinson-ciklusú benzinmotor, egy elektromotor, egy generátor, egy 1,4 kWh teljesítményű lítium-ion akkumulátor, valamint egy, a Ford által kifejlesztett teljesítményelosztó automata sebességváltó, ami a fokozatmentes váltóművek teljesítményét kínálja.

 

Puma

Hamarosan érkezik a legújabb Ford modell: a Puma. Ez egy SUV-ihletésű kompakt crossover, a Ford modellpalettán a Ford EcoSport és a Ford Kuga között helyezkedik el. Kínálatában az üzemanyag-fogyasztását és a teljesítmény egyaránt javító EcoBoost Hybrid mild hybrid technológia is szerepel. A gazdagon felszerelt Puma Titanium X változatban megjelennek azok a technológiák szériaként, amiket eddig a nagy felsőkategóriás limuzinokból ismertünk.

 

16x10

 

A vadonatúj Ford Puma a Frankfurt Motorshow-n

 

Kuga

A Kuga a Ford legkelendőbb SUV-ja Európában és – a Fiesta és a Focus után – a régió harmadik legnagyobb darabszámban eladott Ford-modellje. A vadonatúj formatervű, elektromos hajtású új Kuga modell az első Ford, ami egyaránt megrendelhető lesz mild hybrid, plug-in és hybrid hajtással. A Magyarországon 2020 tavaszán debütáló vadonatúj Kuga még több, jól használható kényelmi és vezetéssegítő megoldást kínál majd, utazás közben is folyamatos kapcsolatot kínálva a külvilággal. A kifutó széria széles választékban áll a szombathelyi Ford kereskedésbe betérők számára. A Ford rendkívüli készletsöprési akcióinak köszönhetően ezen modellek most 6,5 millió forint alatti áron téli csomaggal készletről elvihetők.

 

21x13

 

Az új Ford Kuga Plug in Hybrid

 

 

Forrás és fotó: Ford Strauss

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat