logo

ETALON/ SEBESSÉG

2019. 6. szám

 

A prémium autókat gyártó Volvo Cars új, elektromos teljesítménynövelő csomagot vezetett be Polestar Engineered néven, kifejezetten az új 60-as modellszéria T8 Twin Engine plug-in hibrid típusaihoz.

 

239394 New Volvo S60 Polestar Engineered exterior

 

Ami az operatív tevékenységeket illeti, a vállalat várakozásai szerint eladásainak felét a tisztán elektromos üzemű járművek fogják adni, minden harmadik eladott autója képes lesz autonóm közlekedésre, továbbá az ügyfelek 50 százaléka előfizetéses konstrukcióban fogja használni járművét. A bejelentés egy héttel előzte meg a vadonatúj S60 prémium sportszedán világpremierjét, amelyet a vállalat első Egyesült Államokbeli gyártólétesítményének ünnepélyes megnyitásával egy időben tartottak a dél-karolinai Charleston városában. Kizárólag ebben az üzemben készül majd az új generációs S60 szedán, az első USA-ban gyártott Volvo modell.

A Volvo Cars elektromos sportmárkája, a Polestar által kidolgozott Polestar Engineered opció egy olyan komplett csomag, amely a Polestar nagy teljesítményű fejlesztések terén szerzett tapasztalataira építve kiterjed a jármű kerekeire, fékjeire, felfüggesztésére, valamint motorvezérlésére. Az ajánlat jól tükrözi a Volvo Cars és a Polestar elektrifikáció iránti elkötelezettségét.

„Az elektromos autók jelentik számunkra a jövőt.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója. „A mai napon új korszak kezdődik: a Polestar nagyteljesítményű szakértelmét hasznosító, villamosított Volvo modellek korszaka. Ez a stratégia azon közös meggyőződésünkön alapul, hogy az autóipar jövője az elektromos hajtás.”

 

239382 New Volvo S60 Polestar Engineered interior

 

238935 New Volvo S60 Polestar Engineered exterior

A Polestar Engineered csomag az új generációs S60 prémium sportszedánon mutatkozik be először. Az ajánlat kizárólag a választék csúcsát megtestesítő T8 Twin Engine modellvariánshoz elérhető, melyet a Volvo R Design kivitelek fölé pozícionáltunk.

A Polestar Engineered opció már idén az XC60 szabadidőjárműhöz, és jövő évtől az új V60 kombihoz is elérhető lesz világszerte, korlátozott példányszámban a Volvo márkakereskedésekben.

Az új, kistömegű keréktárcsák nyitott kialakítása révén teljes pompájában megcsodálhatók az aranyszínűre – a Polestar Engineered alkatrészek újonnan bevezetett egyen-színére – festett féknyergek. A Polestar Engineered opcióval felszerelt Volvo modellek ezen kívül Polestar emblémáikról, fekete krómozású kipufogójukról, valamint aranyszínű biztonsági öveikről is könnyen megismerhetők. Az egy darabból öntött Brembo monoblokk féknyergek optimális szerkezeti merevséget kínálnak. A fékbetétek fokozott hőtűrésűek, a féktárcsák lyuggatott felületei szintén jobb hőelvezetést biztosítanak.

A többlengőkaros Polestar Engineered első és hátsó felfüggesztés prémium Öhlins lengéscsillapítókat kapott, ezek kettős szelepe lehetővé tette a feszesebb rugók és lengéscsillapítók beépítését, anélkül, hogy az a komfort rovására ment volna. A toronykitámasztás és az állítható lengéscsillapító kialakítása megegyezik a Polestar 1 plug-in hibrid sportautón alkalmazottal. Mindazonáltal A motorvezérlő egység finomhangolásának köszönhetően az S60 T8 Twin Engine rendszerteljesítménye 405 lóerőre, az összesített forgatónyomaték 670 Nm-re emelkedett – az alapkivitelű T8 Twin Engine azonos értékei 390 LE, illetve 640 Nm. A szoftver átdolgozása egyben kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást eredményezett, és javította a hajtáslánc emissziómentes teljesítményét, valamint finomabb fokozatválasztást tett lehetővé.

 

239379 New Volvo S60 Polestar Engineered exterior detail

 

239380 New Volvo S60 Polestar Engineered interior

 

 

„Az új villamosított S60 T8 Polestar Engineered mindenre képes, amit csak kívánunk tőle.” – mondta Henrik Green, a Volvo Cars kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke. „Összes alkatrészét úgy hangoltuk, hogy harmonikusan működjenek együtt, így egy robbanékony, kezes és izgalmas, vezetésre termett autót kaptunk.”

 

Az új villamosított S60 T8 R-design már most rendelhető, és kipróbálható, az XC60 T8 Polestar rendelhető, a szombathelyi Alpok autó kínálatából. Az XC60 T8 Polestar modell pedig hamarosan a szalonban is megtekinthető lesz!

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat