logo

ETALON/ SEBESSÉG

2019. 6. szám

 

Kevesen tudják, hogy a G-Mercisek világelső márkatalálkozóját Zalaegerszegről szervezik. 5 éve tartották az első nemzetközi G-amboreet, azóta 25 országból, 500 autó és több mint 1000 Mercedes G- kedvelő fordult meg a zalai szervezésű programokon. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a G-amboree az elmúlt években a legjelentősebb Mercedes G találkozó lett világszerte. Idén ráadásul dupla jubileumot is ünnepeltek, ugyanis 40 éve lett a kultikus terepjáró márka is. A találkozó rég túllépte Zalaegerszeg határait, idén Európán túl szerveznek nívós autós találkozót, méghozzá Las Vegasban - minderről Horváth Balázs főszervezővel beszélgettünk:

 

IMG 0711color

 

Hogyan találtál rá erre a szenvedélyre?
Gyerekkorom óta érdekeltek az autók és az utazás. 25 éves koromban meglett az első terepjáróm, amivel bejártuk Európát, Izlandtól egészen Ukrajnáig, szinte mindenhol megfordultunk. Innen indult a találkozó ötlete, ugyanis bármerre mentünk, mindenfelé összefutottunk megszállott terepjárósokkal. Először csak belföldi Mercedes G találkozókat szerveztem, öt évvel ezelőtt aztán megtartottuk az első nemzetközi márkatalálkozót.

 

Miért épp a Mercedes G lett a favorit?
Ez a Mercedes-Benz legrégebbi típusú terepjárója, a legikonikusabb és a leghíresebb. 40 éve szinte változatlan formában gyártják. Az elmúlt négy évtizedben készült modellek 90%-a ma is úton van, ez önmagában is sokat elmond a márkáról. Találkozóinkon megfordulnak a 1979-ben gyártott modellektől kezdve a legújabbak. Egy nagyon különleges tradíciókkal rendelkező típus ez, amit a mai napig kézzel szerelnek össze. Kizárólag Ausztriában, Grazban készülnek ezek a modellek. Az idei találkozó egyik újdonsága egyébként épp az volt, hogy a G-osztály szülőhelyén, a 40. jubileumra a PUCH múzeumban is szerveztünk egy napos programot.

 

IMG 2940

 

IMG 2596

 

Hogyan zajlanak ezek a találkozók?
Évente tartunk egy nagy rendezvényt, nyugodtan mondhatjuk, hogy világtalálkozót. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy mind a mai napig zalaegerszegiként szervezzük a márka találkozóját, kifejezetten ebbe a térségbe, Zala megyébe. Vendégeink 90 százaléka külföldi, kiemelten német nyelvterületről érkeznek, vannak belgák, hollandok, de a skandináv országokból is jönnek és nagy büszkeségünkre még az USA-ból és Ázsiából is vannak érdeklődőink. Van, aki saját autóval érkezik, mások bérelnek, vagy csak nézőként vesznek részt a programjainkon.

 

Néhány évente változtatjuk a helyszínt, de mindig Zala megyében. Most pár éve Zalacsányban táboroztunk le, közel van Zalaegerszeghez, a Balatonhoz és a páratlan természeti adottságokkal bíró Göcsejhez is. Együtt barangoljuk be a környék izgalmas tájait és próbára tesszük az autóinkat Off Road viszonyok között is. Strandolunk, jókat eszünk, bulizunk, és legfőképp megismerjük egymást.

 

Minden évben azért kicsit mindig másként zajlik a találkozó, próbálunk új elemeket is belevinni, mert nem csupán egy hagyományos - egy helyszínes - márkatalálkozóról beszélünk. Mindig van egy tematikus rész, amire rászervezünk még kulturális és gasztronómiai programokat. 4 nap alatt bejárjuk a környéket, tartunk egy Off Road napot, olyan terepen, ahol ki lehet próbálni a G-osztály különleges teherbírását. Volt, hogy kibéreltük a Balaton legnagyobb katamaránját és azon utaztunk. Az éves találkozókon túl szervezünk még egyéb túrákat, hazai és európai terepjárós megmozdulásokat. Bebarangoltuk a horvát tengerpartot, jártunk Erdélyben és a Kárpátokban.

 

Day 0 Puch Museum 4

 

Mi lesz a következő nagy attrakciótok?
Még idén, novemberben, egy amerikai partnerünk felkérésére az USA-ban rendezünk egy nagy márkatalálkozót, hasonló tematikában, csak kint Las Vegasban. Már bejártuk a helyszíneket, Nevadában és Kaliforniában is. 3 napos programot állítottunk össze, amire elég komoly nemzetközi érdeklődés is van.

 

Ha jól tudom a G-amboree nem csupán egy rendezvény, amelyet évente megrendeztek, de jó ügyek mellett is kiálltok az égisze alatt?!
Valóban, 2 éve létrehoztunk egy segélyszervezetet, a G-amboree Charity-t. Közel tíz akció van már a hátunk mögött, több alkalommal utaztattunk hátrányos helyzetű gyerekeket és adományoztunk óvodáknak, gyermekotthonnak és kórházaknak is.

 

Mivel foglalkozol a G találkozók szervezésén túl?
Jelenleg a Balaton legnagyobb Off Road fesztiváljának szervezésén dolgozom. Emellett új projektként útjára indítottunk egy Off Road webshopot, amelyhez terepjáró szerviz szolgáltatás is kapcsolódik. Az alkatrészek online értékesítésén túl, Pick up-ok és terepjárók teljes körű átépítésével is foglalkozunk. Munkára, vadászatra is alkalmas egyedi és vagány arculatú Off Road verziókat építünk azon vevők számára, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a járművükből.

 

Mercedes G-találkozó – itt a helyed!

Ez a kaland neked való! Gyere el a G-amboree-ra és tölts el egy emlékezetes hétvégét jóbarátok között, kedvenc terepjáróddal Magyarország egyik legszebb vidékén. Ismerj meg hasonló érdeklődésű embereket a világ minden tájáról, és próbáld ki az autódat új, izgalmas terepeken. Folyamatosan frissülő infókért és a soron következő találkozóért kattints: gamboree.info

 

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat