logo

ETALON/ SEBESSÉG

2019. 6. szám

 

Kívül-belül fiatalos stílus és vagány formavilág jellemzi az új T-Cross modellt, amely a Volkswagen szabadidő-autó kínálatának legkisebb tagja.

A SUV modellek népszerűsége töreTlen Európában, a gyártók sorra mutatják be az emelt hasmagasságú négykerekűiket. A Volkswagen az utóbbi időben több szabadidő-autót is piacra vezetett már, világszerte jelenleg összesen kilenc, Magyarországon öt különböző típus érhető el a palettán. A T-Roc, a Tiguan, a Tiguan Allspace és a Touareg alá érkezett a kínálatba a nem rég bemutatott T-Cross, amely a Polo alapjaira épülve a kisméretű SUV-k mezőnyében kínál alternatívát a vásárlóknak.

 

DB2019AL00514 large

 

DB2019AL00480 large

 

Kompakt crossover-formavilág és egy sor praktikus megoldás

A fiatalos stílusú és vagány formavilágú T-Cross megjelenése jellegzetes, az orrkialakítása a márkatársakat idézi. Különleges ismertetőjele a csomagtartót keresztbe szelő egybefüggő lámpatest, amely vizuálisan kiemeli a modell szélességét. A T-Cross 14 milliméterrel magasabb, 55 milliméterrel hosszabb a Polónál, ellenben 12 centivel rövidebb az eggyel nagyobb kategóriatársnál, a T-Roc modellnél, de 2,5 méteres tengelytávolságának köszönhetően a kategória egyik legtágasabb modellje. Az ülések 10 centivel magasabban helyezkednek el, mint a Polo esetében, így kényelmes a ki- és beszállás. Az utastérben nem kizárólag a játékos, színes beltér figyelemfelkeltő, hanem az autó kis méretének ellenére nyújtott helykínálata is, amely a fej- és lábtérben egyaránt tetten érhető. Praktikus megoldás, hogy a hátsó üléseket sínen állíthatjuk előre-hátra (a hátsó üléssor így 14 centiméteres hosszon mozgatható), attól függően, hogy nagyobb lábtérre, vagy nagyobb csomagtérre van épp szükség. A csomagtartó méretét alapesetben 385 literes, de akár 455 literesre is bővíthető. Szükség esetén az első utasülés is ledönthető, ilyenkor akár egy 2,4 méteres tárgyat is bepakolhatunk a kocsiba.


A T-Cross Life és Style felszereltségben érhető el hazánkban, és már alapesetben manuális légkondit, multifunkciós kormánykereket, állítható magasságú, lehajtható támlájú első utasülést, variálható csomagtérpadlózatot és 16 colos könnyűfém keréktárcsákat kínál. De a T-Cross alapfelszereltségéhez számos olyan vezetői segédrendszer tartozik, amelyek ezelőtt csak nagyobb kategóriájú járművekben szerepeltek. A kocsi kiváló ütközésvédelme mellett az utasvédelmi rendszere is tovább növeli a biztonságot, csökkenti az ütközések kockázatát és egyben biztosítja a nagyobb utazási kényelmet.

 

Asszisztensrendszerek a nagyobb vezetési komfortért

Az alapfelszereltség része a Front Assist környezetfelügyelő rendszer, a Pedestrian Monitoring gyalogosfelismerő rendszer, a városi vészfékfunkció, a Lane Assist sávtartó rendszer, a Hill Start Assist emelkedőn elindulást segítő rendszer, a proaktív utasvédelmi rendszer és a holttérfigyelő is, amely a sávváltásoknál segít az integrált hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetéssel. A jármű kívánságra fáradtságérzékelő rendszerrel, adaptív sebességszabályzóval és parkolóasszisztenssel is felszerelhető.

 

DB2019AU00248 large


Szórakoztatás és navigáció magas színvonalon

A T-Cross, a külvilággal való kapcsolattartás és connectivitás jelenleg elérhető legmagasabb szintjét biztosítja, továbbá a fedélzeti funkciók működése és személyre szabhatósága is intuitív. Az okostelefonok induktív módon tölthetők és akár 4 USB csatlakozó segíti a digitális kényelmet. Mindkét felszereltségi szinthez rendelhetünk különböző dizájncsomagokat is, amelyek a külső és belső színvilágot is meghatározzák.


Motorválaszték

A Volkswagen legkisebb szabadidő-autója jelenleg két turbómotorral, a háromhengeres, részecskeszűrős, 1.0 literes, 95 és 115 lóerős TSI-vel vásárolható meg, amelyekhez motorváltozattól függően 5- vagy 6-fokozatú kéziváltót, illetve 7-fokozatú DSG-t rendelhetünk. Később érkezik a kínálatba a 150 lóerős, 1.5-ös TSI és a 95 lóerős, 1.6-os dízelmotort is.
A T-Cross belépőmodellje, azaz a 95 lóerős, 5-fokozatú kéziváltóval szerelt Life felszereltségű változata 5 370 000 forint kedvezményes ártól indul, az erősebb motorért megközelítőleg 200 000 forinttal kell többet fizetnünk a márkakereskedésekben.

 

 

A T-Cross modellek megtekinthetők
és kipróbálhatók a zalaegerszegi
SPIRIT AUTO-nál!

 


Volkswagen – Valóra váltjuk a jövőt

A Volkswagen Személyautók a világ több mint 150 piacán vannak jelen és 14 ország több mint 50 termelési helyszínén gyártja járműveit. A Volkswagen 2018-ban 6,24 millió gépkocsit készített, termékei között olyan „bestsellerek” is szerepelnek, mint a Golf, a Tiguan, a Jetta és a Passat. A Volkswagen jelenleg világszerte mintegy 198 ezer, több mint 7700 tagú kereskedelmi hálózata pedig 74 ezer munkatársat foglalkoztat. A Volkswagen következetesen kívánja előmozdítani az autógyártás fejlődését. Az elektromos mobilitás, az okos mobilitás (Smart Mobility) és a márka digitális átalakulása egyaránt a jövő stratégiai fontosságú, alapvető témakörei közé tartozik.

 

space

 

01 rolunk 02 karrier 03 letoltesek 04 kapcsolat